Kirje Cutting Edgeltä

10.4.2002


Kysyin Cutting Edgen mielipidettä Tim LaHayen ja Jerry B. Jenkinsin Viimeisten päivien vaellus -kirjoista, että ovatko ne Raamatun mukaisia. Sain heiltä tällaisen vastauksen. En saanut selvää ihan joka kohdasta mutta paljon mielenkiintoisia asioita tuli ilmi:


Hei Pasi,

Kaikkein suurin erimielisyys joka Davidilla on Left Behind -kirjasarjan kanssa, on Jerry Jenkinsin väite, että hahmo kirjassa joka ottaa Merkin, on edelleen pelastettu. Hänen (Jerry B. Jenkinsin) kommentti ymmärtääkseni löytyy Left Behind -keskustelupalstan foorumilta, ja se on että kristitty voi ottaa Merkin niin kauan kuin hän ei palvo Petoa. Me olemme vahvasti eri mieltä tällaisen tulkinnan kanssa. Toinen ongelma on se, että eräässä näistä kirjoista Paavi temmataan ylös.

Kolmas ongelma on se, että meidän henkilökuntamme on jakautunut. Mac Dominick ja minä emme usko että ihmisellä, joka on kuullut Evankeliumia ja kieltäytynyt uskomasta totuutta, olisi toinen mahdollisuus tempauksen jälkeen, ja kirjat opettavat että heillä on. David on kirjoittajien kanssa samaa mieltä että heillä on. Tulkinta riippuu siitä kuinka sinä näet 1 Tess. 2:7-12, mutta tämä ei ole niin vakava ongelma kuin kaksi ensin mainittua.

Vaara on siinä että kaikki nämä kolme kohtaa saavat ihmiset tuntemaan olonsa mukavaksi ilman että olisivat täysin Jeesukselle omistautuneita tai ilman että olisivat edes täysin tehneet ratkaisua pelastuksen puolesta. Ensimmäinen ongelma voisi saada jonkun Ahdistuksen aikana ajattelemaan että hän voi ottaa Merkin. Toinen antaa roomalaiskatolilaisille väärän turvallisuuden tunteen siitä että he olisivat pelastettuja olemalla katolilaisia, ja meidän saamamme sähköposti vahvistaa sen, että monet uskovat näin. Kun minä annan Raamatunkohdan katolilaisille ystävilleni, he eivät ymmärrä mistä minä puhun. Kolmas asia saattaa saada ihmiset lopettamaan todistamisen naapureilleen, ystävilleen tai perheenjäsenilleen koska he uskovat että nämä jollakin tavalla näkisivät valon sen jälkeen kun tempaus on tapahtunut. David on meidän kanssamme samaa mieltä että maailma tulee antamaan järkevältä kuulostavia selityksiä, miksi niin monet kristityt ovat menneet, ja minä uskon vahvasti että tämä voisi olla juuri se valhe josta Raamattu kertoo, että jonka Jumala laittaa heidät uskomaan.

Meidän täytyy muistaa että kaikki pitää koetella ja tarkistaa 1 Tess. 5:21:n valossa. Minä toivon että tästä on apua.

Jim Hedgepath,
Cutting Edge Ministries


Takaisin