Analyysi Leo Melleristä

18.5.2002

Eräs lukija lähetti minulle sähköpostia ja kysyi, että miksi minä mollaan Leo Melleriä. Jonkin aikaa keskusteltuamme hän lähetti minulle koko joukon Leo Mellerin ja Pasi Turusen kasetteja, jotta saisin kuunnella niitä muuttaa näkemystäni, mikäli katsoisin sen aiheelliseksi. Haluan tässä julkisesti sanoa, että tarkoitukseni ei ole ollut koskaan loukata ketään; toivon että osaisitte yhdistää mahdolliset ylilyöntini tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni.Maailmanlopun profeetat kun joutuvat elämään melkoisessa henkisessä paineessa. Vielä kerran, jos olen loukannut Leo Melleriä tai ketä tahansa muuta, pyydän nöyrimmästi anteeksi.

Kuitenkaan, mielipiteeni Leo Mellerin opetuksista ei ole muuttunut. Uskon että hän on mennyt pahasti metsään useimmissa eskatologisissa tulkinnoissaan. Kuitenkin, joitakin hänen kasettejaan kuunneltuani olen alkanut tietyllä tavalla ymmärtää hänen ajatusmaailmaansa.

Leo Mellerin kasetit voidaan mielestäni jakaa kohtalaisen harmittomiin ja sitten vähemmän harmittomiin. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluu kasetti numero 5290 eli "Kuolinhaavaisen pedon ihmeparantuminen ja morsiusseurakuntaa varjostava suuri valhe". Siinä hän vihjaa että Jörg Haider olisi tuleva Antikristus ja että kohta fasistit tulevat valtaan kaikkialla Euroopassa. Ennenkuin sinä huomautat että ennustushan on toteutumassa, viitaten tapahtumiin Ranskassa ja Hollannissa, salli minun huomauttaa että tämä kasetti tehtiin vuoden 2000 alkupuolella, ja että siinä Leo Meller ennusti juutalaisten olisi parasta lähteä pois Itävallasta vuoden 2000 alkukesään mennessä. Tämä varoitus on osoittautunut aiheettomaksi. Vaikka Jean-Marie Le Pen:in ja Pim Fortuyn:in puolueet saivat paljon ääniä Ranskassa ja Hollannissa, ei ole olemassa mitään merkkiä samanlaisesta fasismin noususta kuin mitä tapahtui Saksassa 1930-luvulla. Täytyy muistaa että näiden ehdokkaiden saama äänisaalis johtui alhaisesta äänestysprosentista, ja siitä huolimatta 80% ranskalaisista ja 75% hollantilaisista -- niistä jotka äänestivät -- eivät äänestäneet heitä. Toisen maailmansodan kauhut ovat vielä niin voimakkaasti ihmisten mielissä, että äärioikeisto ei tule koskaan saamaan yli kolmannesta äänistä missään Euroopan maassa. Valtaapitävät kristillis- ja sosialidemokraatit muistavat aina ottaa Hitler-kortin esiin ja pelotella ihmisiä siitä mitä hänen aikanaan tapahtui, mikäli äärioikeiston suosio uhkaa kasvaa; ja viesti menee aina perille. Sitäpaitsi, Raamattu ei anna tukea näkemykselle että Antikristus olisi joku Hitler-viikset itselleen kasvattanut natsi-pelle. Raamatussa sanotaan selvästi että hän lupaa rauhaa ja suvaitsevaisuutta. Lisäksi, juutalaiset ottavat hänet vastaan Messiaanaan. Juutalaiset eivät ikinä ottaisi Haideria vastaan Messiaanaan! Mistä sitten äärioikeiston nousu johtuu? Ilmiö on luonnollinen vastareaktio liberaalien hallitusten harjoittamalle vapaamieliselle politiikalle, jossa Raamatun opetukset on hylätty ja jonka seurauksena kansalaiset tuntevat olonsa turvattomaksi. Onko tämä puhdasta sattumaa vai tarkoituksellisesti aikaansaatua? Minusta Cutting Edgen teoria "kontrolloidusta konfliktista Uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi" tuntuu järkevältä. Äärioikeistoa kasvatetaan tarkoituksella, jotta jossain vaiheessa tiedotusvälineet voisivat yhdistää fundamentalistiset kristityt samaan kategoriaan natsien kanssa, ja näin ihmiset saisivat hyvän tekosyyn vainota heitä (kristittyjä).

Sitten, Leo Mellerin toinen kasetti, numero 5722, jonka otsikko alkaa sanoilla "Jos tämä olisi viimeinen puheeni..." oli suurempi järkytys. Hän tulkitsee, että suuren luopumuksen tai eksytyksen aika olisi jo ohi, ja että edessä olisi sitä vastoin suuri herätys. Tämä oli se kasetti jonka kuunteleminen sai minut ymmärtämään paremmin Leo Mellerin ajatusmaailmaa. Kaikki lähtee siitä että hän uskoo tempauksen tulevan ennen Antikristuksen ilmestymistä. Tämä on erehdys, ja palaan siihen myöhemmin. Jos Meller ymmärtäisi opettaa että tempaus tulee vasta -- mahdollisesti vuosia -- Antikristuksen ilmestymisen jälkeen, hän ymmärtäisi myös että tällöin ei olisi tilaa millekään suurelle herätykselle. Jos suuri määrä ihmisiä (kymmeniä tai satoja miljoonia) tulisi uskoon vähän ennen Antikristuksen ilmestymistä, he eivät ottaisi häntä vastaan vaan heittäisivät pellolle. Sitä vastoin, Meller uskoo että valtava määrä ihmisiä pelastuu tulevassa herätyksessä, ja että heidät temmataan pois ennen Antikristuksen ilmestymistä; ne harvat, sitävastoin, jotka eivät suostu tulemaan uskoon tässä herätyksessä, jäävät tänne ja ottavat Antikristuksen innolla vastaan. Tämä on sinänsä ihan näppärä teoria, mutta se pysyy pystyssä ainoastaan mikäli tempaus tulisi ennen Antikristuksen ilmestymistä -- muuten se romahtaisi kasaan sekunnin murto-osassa. Raamattu ei missään opeta tempausta ennen Antikristusta. Lisäksi, mikäli asiat tapahtuisivat Leo Mellerin kaavailemalla tavalla, Jumala tekisi itsestään valehtelijan; Hänen vakuutuksillaan siitä että Hän on oikeudenmukainen ei olisi mitään arvoa. Satoja vuosia sitten elämä oli fyysisesti paljon raskaampaa kuin nyt; mutta Mellerin teoriat toteutuisivat, Jumala palkitsisi meidät siitä että me synnyimme tähän helppoon aikaan sillä, että Hän järjestäisi voimakkaan herätyksen jossa ihmisten olisi erittäin vaikea olla tulematta uskoon. Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin.

"Siperia opettaa"

Hrutshevin aikaan oli Neuvostoliiton tiedemies-piireissä suosittu teoria nimeltään malthusilaisuus. Brittiläinen taloustieteilijä Thomas Malthus opetti että kasvit voidaan totuttaa vieraisiin ilmasto-olosuhteisiin, ja että nämä ominaisuudet siirtyvät geeneissä seuraaville sukupolville. Heillä oli suuria suunnitelmia kasvattaa omenapuita Seperiassa kunhan he olisivat ensin totuttaneet ne äärimmäisiin pakkasiin. Suunnitelmasta ei tietenkään tullut mitään, koska Malthusin teorioiden lähtökohdat olivat vääriä. Näin ovat asiat myön Leo Mellerin ja Tim LaHayen kanssa. Heidän tutkimuksensa ovat "omenapuiden istuttamista Siperiaan" koska lähtökohdat ovat väärät. La Haye ja Jerry B. Jenkins ovat menneet tässä jopa vielä pidemmälle. La Haye on jopa perustanut "PreTrib Research Centerin" (=tutkimuslaitos). Jo itse nimi kertoo kaiken: ensin LaHaye on päättänyt siitä mikä on totuus (eli Pre Trib Rapture) ja sitten he tutkivat asioita tämän "totuuden" pohjalta. Koska heidän tutkimustensa lähtökohta on väärä, niin ei ole ihme jos tutkimustulokset jäävät laihoiksi. Näin on myös Leo Mellerin kanssa; hän tekee (ainakin yrittää tehdä) loistavaa salapoliisityötä, mutta jos hän ymmärtäisi erehdyksensä ja alkaisi opettaa Cutting Edgen näkemyksen mukaan, hänen työnsä laatu paranisi huomattavasti, ja ihmiset ottaisivat hänet vakavammin.


Kirjoittanut:

Pasi Toivonen


Pakolliset linkit:

Patmos lähetyssäätiö: http://www.patmos.fi

Thomas Malthus - tuhon profeetta?: http://www.stat.fi/tk/tp/verkkokoulu/vk/vt/oppitunnit/vt02/vt2_08/view.html

Dr. Tim LaHaye: http://www.leftbehind.com/article.asp?item_id=708


Takaisin