Osama bin Laden saattaa olla suunnittelemassa terrori-iskuja Ramadanin aikana -- kohteina Yhdysvallat ja Saudi-Arabia

DEBKAfile, 15.11.2001

DEBKAfile:n sotilaslähteiden mukaan, Yhdysvallat uskoo, että suurin osa Talibanin 60000 miehen armeijasta Afganistanissa aseineen ovat paenneet vähin tappioin USA:n pommituksia ja Pohjoisen Liiton sotatoimia. Informaatio taistelukentältä osoittaa että vain 900 Taliban-taistelijaa olisi kuollut.

Talebanin ase-arsenaali (noin 250-300) Scud maa-ohjusta, jotka on piilotettu Afganistanin vuorille ovat koskemattomia. Tiedustelulähteiden mukaan ne on varastoitu Pohjoisen Liiton valtaamiin kaupukeihin tehtäviä hyökkäyksiä varten, kuten myös mahdollisesti Pakistaniin, Tadzikistaniin ja Uzbekistaniin tehtäviä iskuja varten.

Tiedustelulähteet paljastavat että Talibanin komentaja, samalla kun käski omia joukkojaan vetäytymään, käski Al-Qaidan taistelijoiden pysyä paikallaan, taistella viimeiseen mieheen eikä antautua, eli näin turvata heidän selustansa. Al-Qaidan miehet tottelivat määräystä ja usimmat heistä kuolivat.

Kuitenkin, sotilaslähteet huomioivat että bin Ladenin pääjoukko, prikaati 55, vetäytyi Talibanin kanssa pääosin vahingoittumattomana, vaikka jotkut prikaatista jäivät piiritettyyn Kunduzin kaupunkiin.

Useiden tuhansien Al-Qaidan miesten kuolema heidän huonon taistelutaitonsa ja koulutuksensa tähden osoittaa, että bin Laden itse hyväksyi Talibanin sotilas-taktiikan jotta säästettäisiin Talibanin pää-sotavoima sodan seuraavaa vaihetta varten.

Eräs kaikkein parhaiten säilytettyjä salaisuuksia on ollut erikoisjoukkojen kärsimien tappioiden määrä joita Yhdysvallat, Venäjä, Uzbekistan, Britannia ja Ranska toi maahan. DEBKAfile:n sotilaslähteet eivät epäile, että nämä kommandojoukot olisivat kärsineet tappioita, huolimatta uutispimennosta Washingtonissa, Lontoossa, Pariisissa ja Moskovassa.

Venäjän Spetznaz -erikoisjoukot sekä Uzbekki-komentajat jotka levittäytyivät Pohjoisen Liiton alueille, kärsivät suurimmat tappiot, noin 12 kuollutta. Yhdysvaltain tappiot ovat 30-35. Jotkut heistä kuolivat USA:n sotakoneiden tulituksessa.

Nämä samat tiedustelulähteet osoittavat selviä merkkejä että AL-Qaida suunnittelee massiivisia terrori-iskuja arabimaihin, Länsi-Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin Ramadan-kuukauden aikana joka alkaa 17.marraskuuta.

Huolimatta Yhdysvaltain hallituksen pyrkimyksistä vakuuttaa yleisö siitä että bin Laden ja hänen joukkonsa eivät omista ydinaseita, DEBKAfile:n lähteet ovat varmoja että monet tiedustelupalvelun viranomaiset uskovat että Al-Qaida omistaa pieniä ydinaseita, "salkkupommeja". He arvioivat että kaksi tai kolme terroristisolua joilla on ydinaseita ovat soluttautuneet Yhdysvaltoihin.

Näiden lähteiden mukaan, Pakistanin pääministeri Pervez Musharraf ja Intian Presidentti Atal Bihari Vajpayee, jotka molemmat vierailivat Washingtonissa viime viikolla, antoivat Presidentti George W. Bushille tietoa Al-Qaidan ydinaseista sekä mahdollisuudesta että näitä aseita olisi salakuljetettu Yhdysvaltoihin.

BBC:n haastattelussa Talibanin johtaja Mullah Mohammad Omar lähinnä uhkaili eikä osoittanut merkkejä epätoivosta huolimatta Pohjoisen Liiton etenemisestä. Haastattelu tehtiin Kandaharissa joka tuolloin oli vielä Talibanin joukkojen hallussa eikä ollut antautunut kapinallisille.

Omar painotti, että tämänhetkinen tilanne Afganistanissa liittyy "suurempaan asiaan, joka on Amerikan tuhoutuminen..." Pyydettäessä selventämään lausuntoaan hän sanoi: "Suunnitelma menee eteenpäin, ja, Jumalan tahdosta se toteutetaan. Mutta se on valtava tehtävä joka ylittää ihmisen käsityskyvyn. Jos Jumalan apu on meidän kanssamme, tämä tapahtuu pian; pidä tämä ennustus mielessäsi.

Vastauksena kysymykseen Osama bin Ladenin uhkauksesta käyttää ydinaseita, kemiallisia aseita tai biologisia aseita Yhdysvaltoja vastaan Taliban-johtaja vastasi: "Tässä eivät aseet ole tärkeitä. Me olemme toiveikkaita siitä, että Jumala auttaa. Todellinen asia on Amerikan tuho. Ja, Jumalan tahdosta, Amerikka tuhoutuu maan tasalle."

Toistaiseksi, Talibanin antamat lausunnot ovat olleet useimmiten tarkkoja. Mullah Omarin sanat pitäisi ottaa siten, että terrori-iskuja olisi tulossa vaikka hän saattaa liioitella niiden laajuutta. Mutta, jos mitään ei tapahdukaan pitää ottaa huomioon, että Taliban, kuten bin Laden. käyvät jatkuvaa sanasotaa Yhdysvaltoja vastaan valiten sanoja joilla hän uhkaa tappaa niin monta miljoonaa ihmistä kuin hän haluaa.


Takaisin