05.08.2002
 

Maapallon ilmasto lämpenee IV

UUTISKATSAUS: "Vuoden alku maapallolla ennätyslämmin", YLE Teksti-TV, 1.8.2002.
"Vuoden alkupuoli on ollut toiseksi lämpimin niinä lähes 150 vuotena, kun lämpötiloja on rekisteröity, kertoo Britannian ilmatieteen laitos."

"Kuluvasta vuodesta tullee maapallolla lämpimämpi kuin viime vuodesta ja jopa vuoden 1998 lämpöennätys voi rikkoutua."

"Maapallon keskilämpötila oli tammi - kesäkuussa 0,57 astetta korkeampi kuin pitkän ajan keskiarvo, joka on noin 15 celsius-astetta."

"Pohjoisella pallonpuoliskolla on ollut kaikkien aikojen lämpimin alkuvuosi. Lämpötilat ovat olleet 0,73 astetta pitkän ajan keskiarvojen yläpuolella."

Tämä uutinen vahvistaa asiat jotka kirjoitin artikkeliin "Maapallon ilmasto lämpenee III" jo yli puoli vuotta sitten. Jos silloin minä kiinnitin huomiota seikkaan, että ilmasto näyttää lämpenevän pohjoisella pallonpuoliskolla enemmän kuin eteläisellä, ja esitin syyksi sitä, että illuministiset tiedemiehet pyrkivät ohjailemaan korkeapaineiden ja matalapaineiden reittejä siten, että lämpimät ilmamassat ohjautuvat pohjoiseen ja kylmät etelään. Toinen mahdollinen selitys on se, että nämä mittaukset on tehty maan päällä, ja nimenomaan pohjoisella pallonpuoliskolla on paljon suurkaupunkeja jotka ovat sitäpaitsi kasvaneet rajusti viime vuosikymmenten aikana. Eteläisellä pallonpuoliskolla mittauspisteet ovat useammin maaseudulla tai pienissä kaupungeissa. Satelliittimittaukset antaisivat varmasti erilaisia tuloksia. Joka tapauksessa, jos lämpötila on noussut pohjoisessa 0,73 astetta ja keskimäärin 0,57 astetta, niin silloin lämpötila eteläisellä pallonpuoliskolla olisi noussut "vain" 0,41 astetta. Kun minä ensimmäisen kerran epäilin sitä että ilmastoa tarkoituksella manipuloidaan/lämmitetään keinotekoisesti, kotisivuni yritettiin sulkea (helluntailainen rehtori asialla). Saa nähdä yrittävätkö ilmastontutkijat asiaperustein kumoamaan esittämäni väitteet vai yritetäänkö minut vaientaa väkivalloin.

Toinen asia joka vahvistaa "Maapallon ilmasto lämpenee III" -artikkelissa kerrotut asiat on Yhdysvaltoja edelleen piinaava kuivuus. MInä kirjoitin tässä artikkelissa, että illuminaatit ovat aikaansaaneet tämän suuren kuivuuden, jotta maailman tehokkain maatalous saataisiin tuhottua. Ja, tämän jälkeen kuivuus on entisestään pahentunut. Jos tarvitset todisteita, mene osoitteeseen http://www.drought.unl.edu/dm/monitor.html ja katso karttaa. Melkein koko maa kärsii jonkinasteisesta kuivuudesta! Miksi kansalaiset siellä eivät nouse barrikaadeille ja vaadi suureen ääneen Presidentti Bushia paljastamaan tämän kavalan juonen sekä sulkemaan Alaskan HAARP-laitteet?

Myös Suomessa näkyy merkkejä ilmaston manipuloinnista. Isäni kertoi ihmettelevänsä, että miksi talvella kaikki Brittein saarille tulevat matalapaineet kulkevat Suomen yli, mutta kesällä Fennoskandiaan tai Baltiaan muodostuu aina joku korkeapaine, ja matalapaineet kulkeutuvat Norjan rannikkoa pitkin pohjoiseen. Tässä on mielestäni kyseessä ilmaston manipulointi; näin talvista saadaan leutoja ja kesistä lämpimiä.

Kun tarkastelee virallisia ilmastontutkimuslaitosten käyriä maapallon keskilämpötiloista, huomaa että vuodesta 1940 vuoteen 1975 ilmasto kylmeni, mutta siitä eteenpäin ilmasto alkoi lämmetä voimakkaasti. En tiedä, ovatko nämä maanpäällisistä mittauspisteistä otetut lukemat luotettavia vai eivät, mutta se on sivuseikka: jos nämä mittauspisteet antavat liian korkeita lukemia, niin tällöin ilmasto ei ole juurikaan lämmennyt vuoden 1975 jälkeen, mutta sen sijaan tätä ennen ilmasto olisi viilentynyt voimakkaasti. Jos nämä lukemat taas kuvaavat lämpötilan muutosta luotettavasti, tällöin ilmasto olisi viilentynyt lievästi vuosien 1940 ja 1975 välillä, mutta tämän jälkeen lämpötila olisi lähtenyt nopeaan nousuun. Joka tapauksessa, vuosi 1975 näyttää olleen vedenjakaja -- tämä viittaa siihen että illuminaateilla olisi ollut sormensa pelissä.

Ilmastontutkijat kyllä sanovat, että näissä laskelmissa -- jotka ennustavat 1,5...6,5 asteen lämpötilan nousua -- olisi otettu huomioon kaupunkien kasvu. Mutta, onko Britannian ilmatieteen laitos todella tehnyt näin? Heinäkuun keskilämpötila Pirkkalan lentoasemalla Tampereella oli 18,2 astetta kun vuosien 1961-1990 keskiarvo on 16,0. Kun tämä laitos laskee maapallon keskilämpötiloja, niin laittavatko he Tampereen kohdalle tämän 18,2 vai vähentävätkö he siitä 0,6 astetta niinkuin kuuluisi tehdä? Pitäisi nähdä heidän laskelmansa jotta näkisi, voiko niihin luottaa. Vielä hiljattain kerrotusta uutisesta: eräät tutkijat epäilevät että teollisuusmaiden (lähinnä Euroopan ja USA:n) rikkipäästöt olisivat aiheuttaneet Sahelin alueen nälänhädän 1980-luvun puolivälissä. Ilmeisesti he ovat oikeassa siinä, että rikkihapppo ainakin teoriassa pilkkoo sadepisaroita vaikeuttaen niiden putoamista maahan. Se mitä he eivät ole kertoneet on, että ilmavirtaukset Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta eivät suuntaudu itä-Afrikkaan. Rikkipäästöjen aikaansaama sateiden vähentyminen pitäisi näkyä ensisijaisesti siellä missä päästötkin ovat (USA:n itärannikko, Eurooppa, Japani, Korea, Kiinan itärannikko) ja toissijaisesti siellä mihin ilmavirtaukset suuntautuvat. En ole kuullut tai lukenut että sademäärät Pohjois-Amerikassa, Euroopassa tai Aasiassa olisivat olleet nykyistä pienempiä 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla. Ainakin Suomessa ja muuallakin Euroopassa (sekä todennäköisesti myös Pohjois-Amerikassa) jakso 1961-1990 oli viileä nimenpmaan sen takia että kesät olivat viileitä ja sateisia. Vuoden 1985 jälkeen Sahelin kuivuuden on kerrottu helpottuneen siitä syystä että rikkipäästöt ovat vähentyneet. Kuitenkin, vasta viime vuosina on kerrottu Pohjois-Amerikkaa vaivaavasta kuivuudesta.

Koska lehdistö niin mielellään julkaisee tällaisia perusteettomia uhkakuvia, tämä kertoo siitä että hetki jolloin Illuminati panee pisteen länsimaiselle elämäntavalle on lähellä. He ovat huolestuneita ainoastaan luonnonvarojen (öljyn) riittävyydestä -- he haluavat sen kaiken itselleen. Koska maailmassa kuluu valtava määrä öljyä joka päivä, illuminaattien huoli on helppo ymmärtää. He toivovat voivansa säilyttää itsellään ylellisen elämäntavan kunnes löytävät uusia planeettoja joita hyödyntää. Muu ihmiskunta sitten rämpii saappaat mudassa perunapellolla. Punaisten Khmerien aika on hyvä esikuva siitä mitä me voimme odottaa.


8.11.2002
 

Omituista sekoilua Patmos R.Y:ssä (osa 2)

Äärikarismaatikot, menestysteologit ja liberaalit näyttävät kulkevan käsi kädessä. Leo Meller on tämän hyvin osoittanut, sillä hänessä näyttävät yhdistyvän kaikki nämä kolme epätervettä piirrettä. Vuosia sitten Meller vielä tuomitsi sellaisen opin, että Jumala olisi ikäänkuin "yksikätinen rosvo" -- aina kun kahvasta vetää, niin rahaa tulee. Benny Hinn opettaa juuri näin. Ja nyt Leo Meller ylistää häntä! Mikä on saanut aikaan tämän muutoksen? Uskon että Mellerin ja Jumalan välit eivät ole aivan kunnossa. Hän on eronnut ja mennyt uudelleen naimisiin. Hän ilmeisesti pitää Paavalin Korinttolaiskirjeen (1 Kor. 7:11) ohjetta pelkkänä vitsinä. Tai sitten hän ajattelee, että hän hyvillä teoilla maksaa tämän synnissä elämisen. Kenties tällöin eksyttävät henkivallat saivat otteen Leo Melleristä ja hän alkoi saarnata amerikkalaista menestysteologiaa.

Kuuntelin lokakuun puolessavälissä (vuonna 2002) Taivaan ja maan välissä -ohjelmaa jossa Meller vastasi kuuntelijoiden kysymyksiin, ja täytyy sanoa että hänen Lopun aikoja koskevat teoriat olivat järkyttävää kuunneltavaa. Hän toisti jo aikaisemmin mainitsemani näkemyksen, että ei ole tulossa mitään eksytystä vaan suuri herätys. Hän perusteli näkemystään useilla raamatunkohdilla; hän rakentaa niistä eräänlaisen hiekkalinnan, jossa yksi tulkinta johtaa tiettyyn johtopäätökseen ja seuraava raamatunkohta pitää tulkita niin että se vahvistaa tätä virheellistä johtopäätöstä. Heikkous on siinä, että jos yksikin tulkinta on väärä niin kokorakennelma sortuu. Leo Mellerin hiekkalinna onkin sortunut jo useaan kertaan, mutta hän ei ole suostunut sitä näkemään. Ilmeisesti hän on kehittänyt päähänsä sellaisen suodattinen, että hän näkee ainoastaan sellaiset raamatunkohdat jotka vahvistavat hänen vanhoja näkemyksiään. Lisäksi, Koska Mellerin opetus suuresta herätyksestä kulkee käsi kädessä sen näkemyksen kanssa että tempaus tulee ennen Antikristuksen ilmestymistä, on ymmärrettävää että hän pitää kynsin ja hampain kiinni näkemyksestään (uppoavasta laivasta). Muuten hänen koko maailmankuvansa romahtaisi ja hän joutuisi kenties turvautumaan vaikkapa masennuslääkkeisiin.

Aloitetaan Apostolien tekojen luvun 2 jakeista 16-21:

"Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta: 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat. Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita. Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'"
Meller tulkitsee, että jakeen 16 alku pitäisi olla: "Vaan tämä on SITÄ..." Hän tekee sen johtopäätöksen, että tässä on kyse Lopun aikojen suuresta herätyksestä joka alkoi ensimmäisenä Helluntaina, ja joka alkaa pian uudestaan oltuaan talviunessa noin 1500 vuotta. Lisäksi Meller ajattelee että tämä Hengen vuodatus oli joku Benny Hinn -tyylinen menestysteologinen nauruherätys, ja että uusi samantapainen "herätys" olisi pian tulossa.

On loppujen lopuksi yhdentekevää, pitääkö jae 16 kääntää sanalla "se" vai "sitä". Vaikka sana "se" kuuluisikin korvata sanalla "sitä", sen ei tarvitse tarkoittaa että tämä sama ilmiö alkaisi vielä uudelleen. Kun ihminen tulee uskoon, Jumala antaa hänelle Pyhän hengen. Siis tässä mielessä voidaan ajatella että tämä Hengen vuodatus on jatkunut läpi näiden vuosisatojen ja jatkuu edelleen. Tosin ilman mitään Benny Hinn -herätystä, jota tämä Hengen vuodatus ei ole alunperin koskaan ollutkaan. Benny Hinn on ollut eksyttäjä ja tulee ilmeisesti aina olemaan (jollei tee parannusta). Edelleen, jakeet 19 - 21 liittyvät tapahtumiin Ahdistuksen ajan keskivaiheilla. Tällöin "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." Silloin kun aurinko pimenee ja kuu muuttuu vereksi, tuskin pidetään suuria nauruherätys-kokouksia. Taitaa silloin ihmisillä olla "vitsit vähissä".

Toinen raamatunkohta, Juudas 1:18:

"...sanoen teille: 'Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan.'"
Tässä Leo Meller tekee sen virheen, että hän erottaa toisistaan termit "viimeisenä aikana" ja "viimeisinä päivinä". Hän näet ajattelee, että "viimeinen aika" tarkoittaa ajanjaksoa noin 400 - 1600 j.Kr, jolloin uudestisyntyneitä kristittyjä oli vähän ja "viimeiset päivät" taas siitä eteenpäin kun Luther naulasi Teesinsä Wittenbergin Tuomiokirkon oveen. Tämä raamatunkohta tosin näyttää vahvistavan Mellerin näkemystä, mutta kun otamme lisää raamatunkohtia, näet kuinka pahasti eksyksissä Meller on. Seuraavissa kahdessa raamatunkohdassa nimittäin kerrotaan suuresta luopumuksesta nimenomaan Viimeisinä päivinä: Lopuksi, mainittakoon että Leo Meller yhdistää Ilmestyskirjan luvun 14 jakeet 15-16 koskemaan "tulevaa suurta herätystä" ennen Antikristuksen ilmestymistä. Tyhmempikin tajuaa että nämä jakeet liittyvät tapahtumiin jolloin Ahdistuksen aikaa on kulunut jo useita vuosia; todennäköisesti tässä kerrotaan viimeisestä (kolmannesta) tempauksesta joka tapahtuu juuri ennen Harmageddonin taistelua. [Olen joutunut muuttamaan käsitystäni koskien tempauksen ajankohtaa; ajattelen nyt että tempauksia on useita. Lue "Suomentajan kommentti" osoitteesta: http://www.mantta.fi/~patato/cef1696e.html].

Loppusanat

Kun kuuntelee Leo Mellerin ja Pasi Turusen opetuksia, niin tulee pakostakin siihen johtopäätökseen että niissä on kristinuskoa ja New Agea sekaisin -- noin suhteessa 40/60. Pari esimerkkiä:

PASI TURUNEN: Ei-iskovan kohdalla ei ole väliä tekeekö hän hyviä vai pahoja tekoja -- ne ovat syntiä kaikki.

NEW AGE/SATANISMI: Ihminen "tuomitaan" (kohtalo seuraavassa jälleensyntymässä) määräytyy sen perusteella kuinka hyvin hän on tullut tietoiseksi jumaluudestaan. Sillä minkälaisia tekoja hän tekee ei ole mitään väliä.

LEO MELLER (kasetilla vuosia sitten): Ihmisen omatunto on ympäröivän kulttuurin aikaansaannosta -- se ei todellisuudessa kerro mikä on oikein ja mikä väärin.

NEW AGE/SATANISMI: EI ole "hyvää" tai "pahaa"; on vain universaalinen "voima" jota voi käyttää niinkuin tahtoo.

Raamartussa sanotaan selvästi että tulee Viimeinen Tuomio (Ilm. 20: 11-15; katso myös 1938 käännöksen jakeen 12 alaviitteet). Ilmeisesti Meller ajattelee, että Viimeinen Tuomio olisi oikemminkin vitsi, näytösoikeudenkäynti jossa kaikki saavat saman tuomion. Useimmilla ihmisillä (ainakin Suomessa) on voimakas oikeudentunto. Nämä valitsevat kristinuskon koska he ajattelevat että se tuo oikeuden. Kuinka Meller ja Turunen kuvittelevat voittavansa ihmisiä Jeesukselle jos he latistavat kristinuskon oikeuskäsitteen samaan kastiin panteistisen New Agen kanssa? Vielä, Leo Meller opettaa, että jos "uskovainen" tekee syntiä, Jumala unohtaa sen välittömästi (unohtiko Hän Mooseksen synnin?). Eli, jos tällainen henkilö esim. tekee murhan, Jumala unohtaa teon välittömästi, ja jos hänet tuomitaan vankilaan, tuomari on tuominnut syyttömän miehen (tai naisen)! Tällainen opetus voi saada aikaan sen että ihmisiä tulee "uskoon" väärin perustein. He haluavat vain päästä "kuin koira veräjästä". Kysynkin teiltä, rakkaat lukijat: onko tällaisessa opetuksessa mitään järkeä? Päätelkää itse!


30.11.2002
 

Vastine saamaani kritiikkiin

Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitää Leo Melleriä eikä Pasi Turusta vastaan. Mutta, "sanomalehtimiehenä" minun velvollisuuteni on tonkia roskakasoja ja katsoa löytyykö sieltä mitään mielenkiintoista. Kohta jossa minä vertailin Pasi Turusen ja Leo Mellerin opetuksia New Ageen herätti eniten pahaa verta. En ole tulkinnut väärin heidän sanomisiaan; nämä henkilöt ovat opettaneet/opettavat juuri näin. Leo Mellerin näkemys on voinut muuttua vuosien varrella.

Raamatussa sanotaan, että Lopun aikoina on oleva käsittämättömän suuri eksytys, niin suuri että ihmiset kaikkialla maailmassa valitsevat Antikristuksen johtajakseen. Leo Meller, LaHaye & Jenkins ja monet muut opettavat tempauksen tulevan ennen Antikristuksen ilmestymistä. He ovat väärässä, sillä tempauksesta on puhuttu niin paljon, että jos sellainen tulisi, ihmiset tietäisivät odottaa Antikristusta. Antikristus on uskonnollinen hahmo, niin että hän eksyttää monet nimellisesti kristitytkin; hän on eräänlainen George W. Bush, monet pitävät häntä uudestisyntyneenä kristittynä, ja samalla hän on myös roomalaiskatolisten ja mormonien suosiossa. Kun Antikristus tulee, monet niin kutsutut kristityt ottavat hänet innolla vastaan, he sanovat: "Hän ei voi olla Antikristus, koska tempausta ei ole vielä tullut". Se vähemmistö joka on eri mieltä viedään vaivihkaa leireille piikkilankojen taakse. Minun on erittäin vaikea keksiä mitään muuta tulkintaa joka antaisi järkevän selityksen Raamatussa kerrotuille Lopun ajan tapahtumille.

Siksi, minä pidänkin erittäin varteenotettavana mahdollisuutena sitä, että monet menestysteologiaa opettavat amerikkalaiset niinsanotut televisio-evankelistat itse asiassa kokoavatkin maailmanlaajuista uskonnollisten ihmisten seurakuntaa, "porttokirkkoa" uskonnolliseksi voimaksi Antikristuksen taakse. Leo Meller puhuu, että piantulee "suuri Hengen vuodatus kaiken lihan päälle". Mielestäni tämä lupaus koskee vain Israelia. Entäpä jos tapahtuukin juuri niin kuin Meller on ennustanut, tulee ihmeitä ja merkkejä, mutta ne olisivatkin vääriä ihmeitä ja merkkejä, Jumalan lähettämää suurta eksytystä, jonka tarkoituksena olisikin vain vahvistaa tätä uutta maailmanlaajuista kirkkoa? Minusta tämä skenaario on mahdollinen, ja se on pelottava mahdollisuus.

Takaisin