23.03.2001
 

Maapallon ilmasto lämpenee (osa II)

Eräs suosittu teoria tiedemiesten keskuudessa on se, että jos ja kun maapallon ilmasto lämpenee, Alaskan ja Siperian ikiroudat alkavat sulaa. Tällöin maaperästä alkaa vapautua hiilidioksidia. Myös vesistöistä vapautuvan vesihöyryn määrä kasvaa. Koska vesihöyry ja hiilidioksidi ovat kasvihuonekaasuja, näiden kaasujen vapautuminen ilmakehään lämmittää ilmastoa entisestään, jolloin myös ilmakehään vapautuvien kasvihuonekaasujen määrä kasvaa. Syntyy itseään ruokkiva kierre ja lopulta maapallo muuttuu lähes yhtä kuumaksi paikaksi kuin Venus.

Historian valossa voimme tarkastella onko tällaisilla uhkakuvilla mitään perää. Keskiajan lämmin ajanjakso on historiallinen tosiasia. Vanhat asiakirjat kertovat että tällöin Viikingit kykenivät viljelemään maata Grönlannissa asti. Myös Grönlannin nimi "Vihreä maa" viittaa nykyistä lämpöisempään ilmastoon. Nykyään heinäkuun keskilämpötila Grönlannin eteläosassa on noin +7oC. Jotta maanviljelys olisi mahdollista täytyisi keskilämpötilan olla 13 tai 14 astetta, siis ainakin kuusi astetta nykyistä korkeampi. Koska Grönlannissa vallitsee meri-ilmasto, täytyisi talven olla ainakin 10 astetta nykyistä lämpimämpi jotta kesä olisi edellä mainitut kuusi astetta lämpimämpi. Siis vuoden keskilämpötilan on täytynyt olla ainakin 8oC nykyistä korkeampi. Myös muualla Euroopassa ilmasto on tuolloin ollut nykyistä lauhempi; tästä ovat todisteina monet taidokkaasti valmistetut rakennukset, muun muassa Pariisin Notre Damen katedraali.

En tiedä mistä tämä lämmin kausi aiheutui, mutta me tiedämme sen että tämä jakso ei aiheuttanut vaarallista ketjureaktiota jonka seurauksena maapallo olisi muuttunut elinkelvottomaksi.

Joku saattaa sanoa, että vaikka lämpötila Euroopassa olikin silloin korkeampi se oli kenties vastaavasti alempi jossain muualla. Tämä on erittäin epätodennäköistä, sillä kaikki valtameret ovat merivirtojen ansiosta vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Golfvirta tuo lämmintä ilmaa Pohjois-Eurooppaan; ilman Golfvirtaa Pohjois-Eurooppa olisi ainakin 10 astetta nykyistä viileämpi. Mikäli maapallo olisi muualla ollut kylmempi, lämpötilaerot esimerkiksi Euroopan ja Amerikan välillä olisivat kasvaneet entisestään eikä Golfvirta olisi jaksanut tuoda tarvittavaa määrää lämmintä merivettä Eurooppaan. Myöskään Golfvirta on tuskin voinut olla tuolloin paljonkaan nykyistä voimakkaampi, muuten viikingit eivät olisi kyenneet purjehtimaan Grönlantiin ja Amerikkaan asti.

Helmi-maaliskuun vaihde osoitti että heti kun tuuli kääntyy puhaltamaan idästä pakkanen kiristyy ikäänkuin mitään kasvihuoneilmiötä ei olisi olemassakaan. Tammikuussa sanomalehdissä ja televisiossa kerrottiin että Venäjällä lämpötila oli pudonnut jopa -57 asteeseen (kenties jopa -70 asteeseen). Tarkkasilmäisimmät lukijat ovat havainneet että myös Pohjois-Amerikassa talvi on ollut kylmä. Mutta vaikka eurooppalaiset ovatkin lukeneet näistä ennätyspakkasista heiltä puuttuu silti omakohtainen kokemus. Siksi heidän on edelleen helppo uskoa "viralliseen totuuteen" jonka mukaan ilmasto edelleen lämpenee. Koska Euroopassa ihmiset ovat luonnostaan amerikkalaisia ympäristötietoisempia, vapaamuurarit ovat ilmeisesti päättäneet ohjata lämpimät ilmamassat tänne jolloin eurooppalaisten käsitykset kasvihuoneilmiön paikkansapitävyydestä vahvistuvat entisestään (puoliksi leikilläni voisin mainita että tämän takia sammakkokaan ei enää osaa ennustaa säätä). Koska joka puolella ei voi olla ennätyksellisen lämmintä, kylmät ilmamassat on ilmeisesti päätetty ohjata Pohjois-Amerikkaan ja Siperiaan. Ilmeisesti Yhdysvaltain talous tulee romahtamaan joka tapauksessa joten heille ei tarvitse erikseen saarnata teollistumisen turmiollisuudesta (irtisanoimiset ovat jo alkaneet).29.03.2001
 

LaHaye ja Jenkins vastaan David Wilkerson

Tim LaHayen ja Jerry B. Jenkinsin kirjasarja "Viimeisten päivien vaellus" on saavuttanut suuren suosion niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin. Sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt viisi osaa (Yhdysvalloissa kahdeksan) ja lopullisessa kokoonpanossaan sarja tulee sisältämään 2000 tai jopa 3000 sivua.

Olen lukenut kaikki nämä viisi osaa ja voin sanoa etten ole ollut järin tyytyväinen näihin kirjoihin. Vertailun vuoksi voisin sanoa että David Wilkersonin kirjassa "Jumala huolehtii" on vain 181 sivua mutta kirjan hengellinen sisältö on aikakin sata kertaa suurempi. Lisäksi Wilkersonin kirjan ostaminen tulee paljon halvemmaksi.

Mikä "Viimeisten päivien vaelluksessa" sitten oikein on vialla? Kirjat on pikemminkin tarkoitettu tarjoamaan viihdettä tempausta odottaville kristityille jotta aika kuluisi joutuisammin. "Viimeisten päivien vaellus" edustaa tyypillistä "Pre Tribulation Rapture" -koulukunnan tulkintaa lopun ajoista, jota pidän eräänlaisena menestysteologiana; kirjoittajat eivät ilmeisesti halua edes ajatella sitä mahdollisuutta että he joutuisivat kohtaamaan vainoja ennen tempausta, tai että tempaukseen pääsevien osuus olisikin todellisuudessa paljon kirjassa kerrottua pienempi.

Tämän lisäksi LaHaye ja Jenkins "piirtävät" erittäin kauniin kuvan tempauksen jälkeisestä maailmasta. Kirjojen mukaan Jumala pitää tempauksen jälkeen aivan erityistä huolta omistaan, tavalla jota saamme harvoin kokea nykyisessä maailmassa; Hän jopa antaa puolisot kirjojen päähenkilöille jotta heidän ei tarvitsisi kohdata tulevia "koettelemuksia" yksin. Koska elämä tempauksen jälkeen on näinkin "ihanaa" ja "jännittävää" ei ole ihme jos monet kirjoja lukeneet eivät edes halua tulla temmatuiksi. Sen sijaan he haluavat jäädä Maapallolle ja kohdata vihan ajan "jännittävät haasteet".

Kaikkein surullisin asia kirjoissa on näkemys siitä miten ihminen pelastuu. Kirjoissa opetetaan että ihmisen pitää antaa elämänsä Jeesukselle (se on aivan oikein), mutta kirjoissa annetaan ymmärtää - vaikka sitä ei suoraan sanotakaan - että sanat "Minä annan elämäni Sinulle" olisivat jonkinlaisia Hokkus Pokkus -taikasanoja joiden jälkeen Jumalan olisi pakko pelastaa ihminen. Todellisuudessa sydämen asenne ja se kuinka tosissaan ihminen lähtee seuraamaan Jeesusta ratkaisevat pelastumisen.

Toinen asia: päähenkilö kirjassa opettaa että säilyäkseen uskossa ihmisen täytyy todistaa Jeesuksesta tietty määrä. Jos asia olisi todellisuudessa näin, Paavalin opetus - jonka mukaan ihminen pelastuu yksin armosta - olisi pelkkä vitsi. Lisäksi jos joku todistaa lähimmäiselleen vastoin omaa tahtoaan, kuulija huomaa sen kyllä ja viesti ei mene perille; kuulija saa sen käsityksen että hänenkin on uskoon tultuaan pakko lähteä todistamaan, vaikka "hampaat irvessä".

David Wilkerson on tehnyt viisaasti kun ei ole lähtenyt arvailemaan tempauksen ajankohtaa. Hän on mielestäni selittänyt hyvin, että meillä ei ole mitään oikeutta odottaa pikaista tempausta. Tämä siksi, koska tälläkin hetkellä kristityt joutuvat kärsimään uskonsa tähden ympäri maailmaa eikä heitäkään ole vielä temmattu. Meillä ei ole mitään syytä uskoa olevamme millään tavalla noita vainottuja lähimmäisiämme parempia. Jos pikainen tempaus kuitenkin tapahtuu, voin lohduttautua sillä ajatuksella että uskonsa tähden kärsimään joutuneet kanssasisaret ja -veljet saavat palkkansa Taivaassa ja se palkka kestää ikuisesti. Mikään vähäisempi palkka ei olisikaan riittävä korvaus heidän kärsimyksistään.

David Wilkerson on useaan otteeseen kertonut näystään jossa New York on tulen ja anarkian vallassa. Tämä näky voi hyvinkin toteutua ennen tempausta. Mikäli Wilkersonin teoria Amerikan Yhdysvalloista maailman syntisimpänä kansakuntana pitää paikkansa, olisi outoa jos kristityt eivät joutuisi maksamaan omaa osuuttaan tästä moraalisesta rappiosta; kristitytkin ovat osa yhteiskuntaa ja siten osaltaan vastuussa jos yhteiskunta kääntyy palvomaan paholaista (tämä koskee niin Suomea kuin Yhdysvaltojakin).

Pelastumisesta Wilkerson sanoo, että ihmisen pitää nöyrtyä Jumalan edessä. Se on paljon vaadittu ja siksi niin harva pelastuu. Paikka pastori Wilkerson saattaa aluksi kuulostaa lakihenkiseltä, hän ei ole koskaan sanonut että ihmisen pitää todistaa mikäli hän haluaa pelastua. Sen sijaan hän pitää tärkeänä että ihminen välttää syntiä, maksaa kymmenykset ja viettää joka päivä aikaa Jumalan edessä (polvillaan) rukoillen. Muuten hän on vaarassa menettää sekä uskonsa että pelastuksen.

Olen tässä kertonut niistä eroavaisuuksista joita on LaHayen ja Jenkinsin sekä David Wilkersonin tulkintojen välillä. Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä kumman teoria sopii paremmin Raamatun ilmoitukseen rakastavasta mutta kuitenkin oikeudenmukaisesta Jumalasta.

Lisäys 23.04.2001: Olen lukenut David Wilkersonin kirjaa "Parempi liitto" ja kirjassa Wilkerson selkeästi sanoo, että Jeesus yksin riittää pelastamaan Sinun sielusi. "Viimeisten päivien vaellus" taas opettaa että Jeesus yksin ei riitä: hyvät teot - ennen kaikkea todistaminen - on välttämätön edellytys pelastumiselle. LaHaye ja Jenkins toki mainitsevat myös uskonratkaisun merkityksen mutta heidän opettamassaan "lakiuskonnossa" uskonratkaisun merkitys latistuu joukoksi "hokkus-pokkus" -taikasanoja jotka pitää lausua ennen tekoihin ryhtymistä. Koska LaHaye ja Jenkins täten opettavat väärää oppia, ei ole ihme että maallinen lehdistö on suhtautunut melko suvaitsevaisesti heidän kirjoihinsa. Nimenomaan Jeesus on se loukkauskivi johon uskosta osattomat helposti suuttuvat.02.04.2001
 

Avoin kirje niille jotka uhkaavat sulkea kotisivuni

Kun kaksi viikkoa sitten opettaja antoi luokalleni ilmoituksen, että "äärimmäisyys-mielipiteiden" esittämistä ei suvaita Mäntän palvelimella arvasin heti että kyse on varmaankin minusta. Jouduin aluksi lähes paniikkiin; en tiennyt mitä tehdä. Pian mielessäni alkoi kuitenkin hahmottua suunnitelma niistä toimenpiteistä jotka saattaisivat pelastaa tilanteen: Muutin kotisivuni sellaiseksi että ainoastaan ensimmäinen sivu on Mäntän palvelimella; eteenpäin siirryttäessä sivu hyppääkin Sunpointin palvelimelle, jossa sijaitsevat kaikkein vaarallisimmat mielipiteet ja ajatukset. Kirjoitin myös yhden anteeksipyynnön - myönnän että olen paikoin mennyt liian pitkälle tässä uskonnollisessa kiihkoilussani, joten pyydän anteeksi. Myös tämä avoin kirje kuuluu osana kampanjaan muuttaa mielikuvaa - joka teillä on itsestäni - hieman pehmeämpään suuntaan.

Tämä Korkeampi Taho - joka antoi opettajalleni tehtäväksi välittää uhkauksen kotisivuni mahdollisesta sulkemisesta - saa päättää, ovatko nämä toimenpiteet riittäviä vai eivät. Siltä varalta että kotisivuni Mäntän palvelimella suljetaan uusi osoite on  http://www.sunpoint.net/~patato/. Pyrin myös säilyttämään sivuni ulkomaalaisella palvelimella osoitteessa  http://www.MdCplus.com/web/patato/.

Asiat joista minä kerron kotisivullani on tarkoituksella esitetty melko provosoivaan sävyyn; muuten Internetissä ei yksinkertaisesti saa huomiota. Toisaalta minä kyllä allekirjoitan nämä asiat joista olen kertonut kotisivullani: Minä todella uskon että tulee päivä jolloin ihmiset rupeavat mellakoimaan New Yorkin kaduilla  ja ryöstelemään kauppoja - pastori David Wilkerson on nähnyt tämän kaiken ennalta. Ja David Wilkerson on hyvin hurskas mies; voin sen sanoa koska olen lukenut melkein kaikki hänen kirjansa. Uskon että pörssikurssien lasku ja Japanin talouden vaikeudet - jotka ovat hallinneet uutisia viime aikoina - ovat alkua tälle kaikelle. Ja kun nämä ennustukset alkavat käydä toteen, minä toivon että ihmiset muistaisivat sen, että minä olen kertonut tämän kaiken ennalta sekä sen, että Jeesus Kristus on ainoa joka voi auttaa silloin kun yhteiskunnan tukipylväät sortuvat ja kaikki näyttää toivottomalta.

"Te kunnioitetut Korkeamman Tahon ihmiset, teillä on valta päättää kotisivuni elämästä ja kuolemasta. Mutta saanen huomauttaa että Te sallitte esimerkiksi saatananpalvojien pitävän kotisivujaan Mäntän palvelimella. Jos Te suljette kotisivuni, Te pidätte silloin minua saatananpalvojiakin pahempana. Se että minä olen uskovainen ei tee minusta natsia, rasistia, tai vaimon-hakkaajaa (tosin minulla ei edes ole vaimoa). Olen ainoastaan hivenen konservatiivinen ja huolissani siitä mihin maailma on menossa."

Kunnioittaen

Pasi Toivonen09.04.2001
 

Mitä nuorelle idealistille tapahtui?

Monta vuotta sitten, silloin kun en vielä ollut uskossa minä kirjoitin ruotsin tunnilla aineen josta sain hyvän arvosanan. Aine perustui erääseen tuolloin esitettyyn Star Trek -sarjan jaksoon. Jaksossa miehistö laskeutui eräälle planeetalle jonka asukkaat elivät sopusoinnussa luonnon kanssa. He olivat onnellisia, heillä ei ollut stressiä eikä kiirettä minnekään. Aivan kuin planeetalla olisi ollut ikuinen sunnuntai.

En muista miten jakso päättyi. Sillä ei ole edes merkitystä tämän kirjoituksen kannalta. Aineessa minä toin esille ajatuksen siitä kuinka paljon parempi paikka tämä maapallo olisi jos kaikki ihmiset tekisivät samalla tavalla kuin kyseisessä Star Trek -jaksossa. Jos he muuttaisivat hedelmällisemmille seuduille asumaan ja kasvattaisivat itse oman ruokansa. Ainoastaan välttämättömät kulutustavarat valmistettaisiin tehtaissa.

Myöhemmin minä tajusin kuinka typerä ja naivi minä olen ollut. Koska vanhemmillani on kesämökki ja suuret kasvimaat, olen saanut käytännössä kokeilla miltä tuntuisi kasvattaa itse omat vihannekset sekä hakata itse omat polttopuut. Elämä mökillä toisaalta on aika leppoisaa, ja saattaisi olla juuri ja juuri mahdollista kasvattaa niin paljon porkkanoita ja perunoita että niistä riittäisi syötävää koko vuodeksi, mutta vuosien varrella olen ymmärtänyt sen, kuinka suuri on se kärsimyksen määrä jonka ihmiset aiheuttavat lähimmäisilleen eri puolilla maailmaa. Jos länsimaiset ihmiset luopuisivat nykyisestä elämäntavastaan ja laskisivat elintasonsa sadan vuoden takaiselle tasolle meillä ei olisi enää varaa lähettää lähetystyöntekijöitä eri puolille maailmaa kertomaan Jeesuksesta. En tarkoita sitä että kristittyjen pitäisi ryhtyä hirveästi kuluttamaan - säästäväisyys on hyvä asia - mutta jos olet uudestisyntynyt kristitty ja Sinulla on hyvä työpaikka, Sinun on syytä olla kiitollinen Jumalalle niistä ihmisistä jotka kuluttavat ja siten auttavat Sinua säilyttämään työpaikkasi - sekä uhrata kymmenykset lähetystyöhön.

Ympäristöä ei tietenkään pidä tarkoituksella tuhota. Jeesus on luvannut tulla takaisin ennen kuin maapallo muuttuu elinkelvottomaksi. Joku torakkalaji saattaa tosin kuolla sukupuuttoon ennen sitä mutta ihminen on Jumalan silmissä paljon arvokkaampi kuin muut luontokappaleet. Ihmisellä on nimittäin kuolematon sielu joka viettää ikuisuuden joko taivaassa tai helvetissä.

Luonnonsuojelijat jaksavat pitää suurta melua itsestään mutta ole saanut sen käsityksen heidän toimistaan, että he kyllä osaavat vaatia muilta suuria ponnistuksia luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi, mutta en ole kuullut yhdenkään "kettutytön" tai muun vastaavan sanovan, että hän olisi valmis esimerkiksi luopumaan lasten hankkimisesta jotta maapallolle koittaisi parempi huominen.

------------------------------------

Ajattelen niitä ihmisiä jotka elivät sata vuotta sitten; elämä oli silloin fyysisesti paljon raskaampaa kuin nyt. Mutta minua lohduttaa ajatus siitä että he eivät ole kärsineet turhaan. Ihmisillä jotka elivät sata tai viisikymmentäkin vuotta sitten oli paljon suuremmat mahdollisuudet pelastaa sielunsa ja päästä taivaaseen kuin nykyisin. Tämä siksi, että silloin ihmiset elivät enemmän luonnon armoilla. Lisäksi heillä ei ollut televisioita, Internettiä eikä Harry Potter -kirjoja jotka saavat ihmisten sydämet etääntymään Jumalasta. Ja vaikka suurin osa heistä joutui silti kadotukseen heillä on silti helpompaa siellä, sillä nykyään esimerkiksi lääketiede on päässyt niin hyvin selville ihmisruumiin salaisuuksista (= Jumalan luomistyön suuruudesta) että jos ihminen uskoo tämän kaiken olleen sattuman aikaansaannosta, hän on silloin tehnyt tietoisen päätöksen että hän ei halua uskoa Jumalaan. Tällöin hänellä ei ole mitään millä puolustaa itseään ollessaan tuomittavana Suuren Valkoisen Valtaistuimen luona.17.04.2001
 

Taistelu "homolaista" huipentuu!

Sunnuntaina huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2001 vihittiin neljä homopariskuntaa ensimmäisinä maailmassa heti keskiyön jälkeen Amsterdamissa Hollannissa. Hollanti on sallinut homoseksuaaliparien rekisteröivän suhteensa jo vuodesta 1998 lähtien, mutta viime vuoden lopulla parlamentti hyväksyi  lain, joka antaa homopareille yhtäläiset avioliitto-oikeudet heteroparien kanssa. Homoparit saivat myös adoptio-oikeuden. Myös suomessa on tehty lakiesitys homoparien oikeudesta virallistaa suhteensa. Vaikka esityksessä ei homopareille annetakaan adoptio-oikeutta, muutamat tahot ovat vaatineet myös tämän "epäkohdan" korjaamista.

Muistaako kukaan niitä tapahtumia jotka edelsivät Suomen liittymistä EU:n jäseneksi. Tällöin - painostuksesta huolimatta - enemmistö äänioikeutetuista ei kannattanut Suomen liittämistä Euroopan Unioniin; he joko äänestivät "Ei", laittoivat tyhjän äänestyslipun uurnaan tai jättivät kokonaan äänestämättä. Tästä huolimatta liittymistä kannattavat tahot painostivat kansanedustajia äänestämään "Kyllä".

Väitän, että samat tahot (vapaamuurarit?) jotka ajoivat Suomen Euroopan Unioniin vaativat nyt homosuhteille virallista asemaa. Nyt he vaativat kansanedustajia äänestämään "Kyllä" sillä perusteella että mielipidemittausten mukaan lakiesityksellä on kansalaisten keskuudessa enemmän kannatusta kuin vastustusta (niitä kansalaisia joilla ei ole lainkaan mielipidettä asiasta ei taaskaan lasketa mukaan). Siis: Seitsemän vuotta sitten kansanedustajia vaadittiin äänestämään "Kyllä" huolimatta kansalaisten enemmistön mielipiteestä. Nyt kansanedustajia vaaditaan äänestämään taas "Kyllä" sillä perusteella että "näin kansalaisetkin tahtovat". Tämä todistaa sen että nämä painostajat ajavat vain omaa etuaan; he vetoavat kansan mielipiteeseen ainoastaan silloin kun se heille itselleen sopii.

On tietenkin väärin sulkea ihmisiä vankilaan seksuaalisten taipumustensa vuoksi (niin kauan kun ei aiheuteta vahinkoa toiselle). Mutta eniten minua tässä lakiesityksessä huolestuttaa se, että mikäli laki homosuhteiden virallistamisesta hyväksytään, silloin tilanne jossa homoparit saisivat oikeuden adoptioon olisi askeleen lähempänä. Mitä luulisit tapahtuvan jos homo- tai lesboparin "lapsi" kyllästyisi elämänsä tarkoituksettomuuteen ja päättäisi "tulla uskoon"? Luulisin, että "vanhemmat" raivostuisivat ja sanoisivat tälle lapselle, että sinä et saa tulla uskoon koska Kristinusko on niin suvaitsematon uskonto (ikäänkuin he itse olisivat suvaitsevaisempia näin sanoessaan). Jos hyvin käy, tämä lapsi ei luovuta vaan pysyy uskossaan painostuksesta huolimatta (marttyyrinä), mutta jos lapsi luovuttaisi, silloin nämä vanhemmat olisivat tehneet hirvittävän erehdyksen: sen lisäksi että lapsi nyt menettää taivaspaikan - jollei tule uudestaan uskoon - hän menettää myös tarkoituksen elämälleen sekä toivon paremmasta huomisesta.

Olen erityisen surullinen huomatessani että nimenomaan naiset ovat olleet äänekkäimmin vaatimassa lain hyväksymistä. Monet heistä ovat rakentaneet mielipiteensä tunteidensa perusteella ja ovat erittäin vakuuttuneita siitä että ovat oikeassa. Lisäksi he niputtavat tämän asian yhteen monien muiden läheisinä pitämiensä asioiden kanssa kuten abortti ja kuolemanrangaistus. Minä en näe mitään logiikkaa siinä että samat ihmiset jotka vaativat oikeutta aborttiin samalla vastustavat kuolemanrangaistusta. Mutta nämä asiat perustuvatkin tunteisiin: On oikein kannattaa homoliittoja koska TUNTUU että se on oikein. On oikein hyväksyä abortti koska TUNTUU että se on oikein. Ja on oikein vastustaa kuolemanrangaistusta koska TUNTUU siltä. Nämä ihmiset saattavat pitää itseään suurinakin sankareina koska he kannattavat näitä hyvinä pitämiään asioita ja vastustavat suvaitsemattomana pitämäänsä Kristinuskoa. Eikä heille tule mieleenkään että kristityt tekevät myös hyviä asioita ja Raamattu suorastaan vaatii että kunnon kristityn tulisi antaa 10 (joidenkin tulkintojen mukaan jopa 20) prosenttia tuloistaan hyväntekeväisyyteen.

Vaarallisen tästä asiasta tekee se, että jos jonkun mielestä on oikein sallia abortti tai homosuhteet vain koska TUNTUU siltä, vuoden päästä tämä sama ihminen saattaa ajatella että on oikein lähteä teurastamaan uskovaisia koska TUNTUU että se on oikein.

Katkelmia Markus Långin kirjoittamasta kirjeestä Helsingin Sanomien viikkoliitteen mielipide-palstalla 13.4.2001:

"...Mutta voidaanko järjellisesti vaatia että suvaitsemattomuutta olisi suvaittava?"

"...Suvaitsemattomuus tarkoittaa, että jonkun oikeutta rajoitetaan sanoin ja teoin."

"...Ihmisellä on oikeus tuntea olevansa yhteisön täysivaltainen jäsen, eikä häntä saa syrjiä sellaisten seikkojen nojalla, joita hän ei ole voinut valita - näihin kuuluu sukupuolinen suuntautuminen. Tällaiset oikeudet ovat perustavia oikeuksia."

"Kun joltakulta halutaan evätä perusoikeuksia, kyse on väärinkäytöksestä. Tällaisen väärinkäytöksen vastustaminen ei ole syrjimistä eikä suvaitsemattomuutta vaan perusoikeuden (täysivaltaisuuden) puolustamista. Sen sijaan toisten syrjiminen ei kuulu perusoikeuksiin..."

Mitä me voimme tästä kaikesta päätellä? Jos jätämme huomioimatta hienot korulauseet ja keskitymme itse sanomaan, sanoo Markus Lång itse asiassa näin: "On oikein syrjiä niitä joiden mielestä homosuhteet ovat väärin. Ja tämä toisinajattelijoiden (=uskovaisten) syrjiminen ei ole tässä tapauksessa suvaitsemattomuutta ollenkaan, ainoastaan perusoikeuksien puolustamista."

Markus Lång uskoo että homoseksuaalisuus on synnynnäistä, ja koska hän on "oikeassa" hänellä on "oikeus" olla suvaitsematon kristittyjä kohtaan. Kristityt luonnollisesti ajattelevat että he ovat "oikeassa" ja täten heillä on oikeus omaan mielipiteeseensä. On kuitenkin yksi pieni ero kristittyjen ja liberaalien - joita Markus Lång edustaa - välillä. Tosi kristitty ei koskaan hyväksy eikä tule hyväksymään väkivaltaa toisinajattelijoita kohtaan; kun taas tulee aika jolloin uskovaisia aletaan teurastaa sillä perusteella että uskovaiset ovat "väärässä". Silloin kun ensimmäisiä giljotiineja aletaan pystyttää Hakaniemen torille (giljotiini on vapaamuurareiden perinteinen tapa hankkiutua eroon hankaliksi koetuista ihmisistä) -- toivottavasti silloin Markus Lång viimein ymmärtää katsoa peiliin ja hävetä sitä kuvaa joka katsoo peilistä takaisin.

Mikäli eduskunta hyväksyy tämän "homolain", silloin on virallisesti hyväksytty se teoria että homoseksuaalisuus on synnynnäistä. Ja silloin on lain hengen vastaista sanoa homoseksuaalille: "Tee parannus". Näin kristityistä tehdään lainsuojattomia ja giljotiinin ruokaa.26.04.2001
 

Pörssiromahdusta ei tullutkaan?

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä näytti siltä että David Wilkersonin mainitsema pörssiromahdus olisi todellakin ollut käsillä. Mutta sitten verkkokauppa Amazon kertoi odotettua pienemmistä tappioista ja teknologiapörssi NASDAQ kääntyi nousuun. Myös monet muut teknologiayritykset kuten IBM, Intel, Microsoft sekä kaiken huippuna Nokia ovat kertoneet odotettua paremmista tuloksista sekä myynnin elpymisestä maaliskuussa, joten kurssilasku näyttää ainakin toistaiseksi olevan ohi.

Syy miksi monien yhtiöiden tulokset ovat olleet odotettua parempia on yksinkertaisesti se, että kurssilaskusta huolimatta amerikkalaisten  kuluttajien into kuluttaa ei ole lainkaan vähentynyt. Päinvastoin, uutistoimistot kertoivat jokin aika sitten, että kotitalouksien säästämisaste oli painunut tammi- ja helmikuussa ennätykselliseen miinus 1,3 prosenttiin;  alhaisemmaksi kuin kertaakaan sen jälkeen kun tilastoja alettiin julkaista vuonna 1959. Tässä valossa ei ole ihme jos Amazonin myynti on ollut odotettua suurempaa ja tappiot pieniä. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin vastaan se raja jolloin ihmisten säästöt on loppuun kulutettu, talo täynnä hyödytöntä rihkamaa eikä pankki anna lisää lainaa. Tällöin viimeistään käyvät toteen Wilkersonin jo vuosia sitten lausumat ennustukset: ihmiset heräävät "Ruususen unestaan" ja huomaavat maailmansa muuttuneen mielipuoliseksi painajaiseksi. Tällöin he ovat valmiita antamaan vallan jokaiselle joka lupaa järjestystä.

Haluaisin tässä yhteydessä mainita henkilön nimeltä Harold Eatmon . Hän toimii pastorina pienessä minnesotalaisessa kirkossa. Wilkersonin tapaan myös hän on tehnyt ennustuksia tulevasta pörssiromahduksesta. En väitä että asiat kävisivät toteen juuri hänen ennustamallaan tavalla mutta hänen profetiansa antavat silti mielenkiintoista ajateltavaa. Hän nimittäin kertoo että tuleva romahdus olisi kaksiosainen; ennen lopullista romahdusta kurssit kääntyisivät nousuun lyhyeksi ajaksi. Onko tämä se Harold Eatmonin kertoma hetken kestävä nousu (tyyntä myrskyn edellä)? Minä olen miettinyt, että löytyisikö tälle nousulle jotain toistakin syytä sen lisäksi että yhtiöiden tulokset ovat olleet odotettua parempia. Voisiko olla mahdollista että vapaamuurarit olisivat alkaneet ostaa näitä rajusti halventuneita teknologiaosakkeita jotta he saisivat nämä loputkin maailmassa vielä olevat "vapaat" yritykset haltuunsa ja antaisivat sitten osakkeiden romahtaa? Olen miettinyt myös sitä, että mikä olisi se tapahtuma joka laukaisisi tämän lopullisen romahduksen. Voisiko se olla sota Kiinan ja Taiwanin välillä, Syyrian hyökkäys Israeliin, 9,0 richterin maanjäristys Kaliforniassa, vai jokin muu? Jään mielenkiinnolla odottamaan että mitä tulevat viikot ja kuukaudet tuovat mukanaan. Mikäli mitään erikoista ei tapahdu, pyydän nöyrimmästi anteeksi pieleen menneitä ennustuksiani.02.05.2001
 

Ufojen jäljillä

Luku 1: Roswellin maahansyöksy

Oli heinäkuun 2. päivän ilta vuonna 1947. Taivaanrannalle kerääntyi ukkospilviä. Yksinäinen lentävä lautanen oli partionennollaan jossain Uuden meksikon yläpuolella. Äkkiä salama iski lentävään lautaseen ja se putosi maahan. Kolme päivää myöhemmin karjatilallinen nimeltä W.W. "Mac" Brazel oli tarkastamassa yöllisen ukkosmyrskyn tekemiä tuhoja naapurinsa kanssa. He löysivät valtavan määrän metallin paloja siroteltuina ympäri preeriaa. Mac ajoi läheiseen Roswellin pikkukaupunkiin ja kertoi asiasta sheriffi Wilcoxille. Sheriffi otti yhteyttä läheiseen lentotukikohtaan majuri Jesse Marcelille. Nämä tukukohdan ihmiset alkoivat tutkia aluetta ja 8. heinäkuuta Marcel antoi lehdistötiedotteen jossa metallin palojen sanottiin olevan peräisin maahan syöksyneestä lentävästä lautasesta.  Muutamaa tuntia myöhemmin hän antoi toisen tiedotteen jossa selitettiin että pudonnut esine ei suinkaan ollut lentävä lautanen, vaan säähavaintopallo. He järjestivät tiedotustilaisuuden ja toivat paikalle alumiinipaperia ym. roinaa "todisteeksi" säähavaintopallosta. 9. heinäkuuta alue suljettiin ulkopuolisilta. Huhujen mukaan nämä lentotukikohdan sotilaat olisivat löytäneet romujen seasta neljä humanoidia joista yksi olisi ollut elossa.

Suomessa on perinteisesti ollut paljon UFO-uskovaisia ja jotkut heistä ovat saaneet paljon julkisuutta kirjoittamalla kirjoja sekä esiintymällä televisiossa. Yleinen käsitys näiden UFO-uskovaisten keskuudessa on se, että lentävä lautanen todella syöksyi maahan Uudessa meksikossa vionna 1947, ja että tiedemiehet edelleen tutkivat aluksen jäännöksiä ja miehistöä selvittääkseen avaruusmatkailun saloja sekä kehittääkseen entistä tuhoisampia aseita. Syy siihen miksi maahansyöksy salattiin on - näiden ufo-uskovaisten mielestä se - että uskonnolliset (kristilliset) ryhmät ovat painostaneet viranomaisia salaaman asian koska "totuuden" paljastuessa Raamattu ja kristinusko osoittautuisi vanhentuneeksi hölynpölyksi.

Luku 2: Ufojen filosofia
Keskeinen oppi näiden UFO-uskovaisten keskuudessa on se, että ulkoavaruuden olentoja on vieraillut planeetallamme läpi koko historian; nämä jopa loivat ihmisen apinasta (siksi "puuttuvaa rengasta" ei ole koskaan löytynyt). Nämä olennot tekevät edelleen vierailuja keskuuteemme, jotta ihmiskunta vähitellen tottuisi ajatukseen maapallon ulkopuolisesta elämästä. Näillä vierailuillaan he myös julistavat itämaista uskonnonfilosofiaa - johon kuuluu keskeisenä osana oppi sielunvaelluksesta - opettaakseen ihmiset hylkäämään kristinuskon ja käännyttääkseen heidät "Uuden aikakauden" (New Agen) oppeihin.
Luku 3: Ilmalaivasta lentävään lautaseen
Mitä me voimme päätellä tästä kaikesta? Teoria siitä että ulkoavaruuden olennot pyrkisivät vähitellen saamaan meidät vakuuttuneiksi omasta olemassaolostaan on mielestäni melko oikeaan osunut. Ufojen muoto on seurannut melko tarkkaan maanpäällisen teknologian kehitystä: 1800-luvun lopulla nähtiin valtavia ilmalaivoja Amerikan keskilännessä. 1930-luvulla nähtiin Skandinaviassa ja muuallakin "kummituslentokoneita". 1940-luvulla oli "aaverakettien" vuoro, ja vuodesta 1947 lähtien UFOt ovat olleet pääasiassa lautasen muotoisia. Lainaus Tapani Kuninkaan kirjasta "Ufojen jäljillä":
"Voidaan myös ajatella, että vuoden 1897 ilmalaivamysteerio oli jonkinlainen kenraaliharjoitus sille tapahtumasarjalle, joka alkoi tasan 50 vuotta myöhemmin: humanoidit harjoittelivat lentolautasoperaatiota varten. Tällainen käsitys ei itse asiassa ole kovin kaukaa haettu, sillä nämä kaksi ilmiötä ovat todella hämmästyttävän samanlaisia. Ei ainoastaan olentojen ja lentoalusten käyttäytyminen ole samanlaista, myös niiden aiheuttamat sosiaalipsykologiset reaktiot ovat samanlaisia."
Luku 4: Mitä lentävät lautaset todella ovat?
Olemme siis yhtä mieltä UFO-uskovaisten kanssa siitä, että lentävät lautaset ovat todellisia, ja että voimat jotka ovat näiden ilmiöiden takana yrittävät vähitellen saada meidät vakuuttuneiksi omasta olemassaolostaan ja filosofiastaan. Mutta mitä lentävät lautaset itse asiassa ovat? Ottakaamme Raamattu esille. Jobin Kirjan luvussa 1 jakeessa 7 Jumala lysyy Saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastaa: "Maata kiertämästä ja siellä kuljeksimasta." Mitä lentävät lautaset yleensä tekevät? Ne kiertävät Maapalloa ilmakehän ylemmissä kerroksissa. Myös Paavali kuvaa Saatanaa ilmavallan hallitsijaksi ja pitää "taivaan avaruutta" pahojen henkiolentojen kotipaikkana.

Rauni-Leena Luukasen Teoria

Monta vuotta sitten Rauni-Leena Luukanen esiintyi televisiossa ja suuttui kun eräs katsoja esitti näkemyksen siitä että UFOt ovat langenneita enkeleitä. Luukanen sanoi suunnilleen näin: "Lukekaa vaikka Raamattua. Hesekielin kirjassa on selvä UFO-kontakti." Hesekielin kertomus kieltämättä muistuttaa jonkin verran ufo-kontaktia (aiheesta on kirjoitettu kirjojakin) mutta Raamattu sanoo selvästi että Hesekielin tapauksessa kyseessä ovat enkelit - hyvät enkelit. Koska ihmisen ja enkelien kohtaaminen muistuttaa jonkin verran UFO-tapausta, on loogista ajatella että myös pahat enkelit kykenevät matkimaan kirjassa kerrottua kuvausta. Toisin sanoen: langenneet enkelit tekeytyvät lentäviksi lautasiksi kopioiden profeetta Hesekielin tapausta, jotta ihmiset uskoisivat sen valheen että Hesekielin kertomuksessa ei olisikaan kyse kohtaamisesta Jumalan sotajoukkojen vaan avaruusolentojen kanssa.

Sitä paitsi, sanoma jota humanoidit julistavat on hyvin läheistä sukua New Age -filosofialle. Hesekielin kertomuksesta ei voi hakemallakaan löytää mitään UFO-uskontoon viittaavaa. Päinvastoin, Hesekielin kirja on täysin sopusoinnussa muun Raamatun kanssa.

Myöskään Rauni-Leenan toinen väite - että CIA:n agentit pyrkisivät pimittämään UFO-kontaktit jotta kristinusko säilyisi - ei sekään kestä päivänvaloa. Vaikuttaa pikemminkin siltä, että nämä viranomaiset tarkoituksella pitävät yllä UFO-kulttia antamalla huhujen kiertää vapaasti. Myös sellaiset televisiosarjat kuten X-Files ja Roswell pitävät yllä UFO-kulttia. Ja näitä sarjoja tehdään täysin viranomaisten myötävaikutuksella.

Pekka Lahtisen teoria ja Tiittu-vaarin tapaus

Pekka Lahtisella on asiasta oma näkemyksensä. Hän on kirjassaan "Ufojen arvoitus ratkeaa" tehnyt sen johtopäätöksen että nämä lentävät lautaset ovat ihmisten rakentamia ja että niitä lennätetään koska ihmisten halutaan uskovan Maan ulkopuoliseen elämään. Jotkin lentävistä lautasista saattavat ollakin ihmisten rakentamia mutta eivät varmasti kaikki. Tapani Kuningas kertoo kirjassaan "Ufoja Suomen taivaalla" tapauksesta joka sattui jo 1700-luvun alussa. Tällöin eräs Sahalahdella elänyt Tiittu-niminen mies - joka oli parantaja ja noita - oli eräänä kesäaamuna elämänsä ehtoopuolella linnun nähtyään sanonut saaneensa käskyn lähteä metsään. Puolenpäivän aikaan ilmestyi kylän yläpuolelle outo esine. Se oli ollut kuin jättiläiskokoinen kiekko. Seuraavana päivänä Tiittua etsivän pojan eteen oli ilmestynyt puhuva (!) karhu. Se sanoi, että taivaan-laiva vei Tiitun parempaan maailmaan, jossa asuu ihmistä korkeammalla oleva rotu. Kohu tästä taivaanlaivasta levisi ympäri pitäjää, mutta kun uusi pappi tuomitsi tuollaiset puheet tarina vähitellen unohtui.

Yhteenveto

Edellä mainittuihin seikkoihin nojautuen voimme tehdä sen johtopäätöksen, että lentävät lautaset ovat langenneita enkeleitä. Mutta kuinka henkiolento voi syöksyä maahan niin että niistä jää jäljelle metallinpaloja? Ilmeisesti Roswellin tapauksessa on kyse siitä että nämä henget materialisoituivat lentävän lautasen muotoon ja tarkoituksella putosivat maahan niin että maahansyöksy näytti onnettomuudelta. Mikäli tämä teoria pitää paikkansa, kyseessä on silloin massiivisin pahojen henkivaltojen järjestämä operaatio satoihin tai tuhansiin vuosiin. Ilmeisesti osa näistä enkeleistä tekeytyi aluksen miehistöksi, ja antoi viranomaisten ottaa heidät kiinni ja tutkia heitä. Myös silloin kun ufot sieppaavat ihmisiä on kyse pahoista hengistä. Jos et ole Jeesuksen verellä puhdistettu, sinun elämäsi on jännittävää; on nimittäin vaara että Sinä itse joudut näiden olentojen sieppaamaksi jollain pimeällä metsätiellä ja he vievät sinut suoraan helvettiin (kaikki siepatut kun eivät palaa enää Maan päälle kertomaan kokemuksistaan).

Luku 5. New Age -filosofiaa
Jos minä olisin New Age -uskovainen, minulla ei olisi mitään pelättävää. Minä voisin ilomielin ottaa 'Pedon merkin' (=mikrosirun) käteeni tai otsaani kun sen aika tulee. Sehän on vain todiste siitä että minä henkisesti korkeammalla tasolla eikä Raamatun kauhukertomukset enää pysty pelottelemaan minua. Eikä merkin omiustajien tarvitse nähdä nälkää, Antikristus pitää kyllä huolen omistaan (ainakin vuoden tai pari). Eikä minun tarvitsisi murehtia niiden tähden jotka joutuvat kärsimään tässä maailmassa; he kun ovat itse syyllisiä siihen että ovat joutuneet syntymään kurjiin oloihin - mitäs palvovat jotain korkeampaa voimaa Jumalanaan eivätkä ole käsittäneet sitä että he itse ovat Jumalia. Ja jos eteen tulee sellainen filosofinen kysymys että mikä on elämän tarkoitus, vastaukseksi sopii tyypillinen New Age -vastaus: Elämän tarkoitus on kehittyä; kavuta ylöspäin evoluution tikkaita, yksi puola kerrallaan. Mutta entä jos eteen tulee toinen kysymys: "Miksi pitää kavuta ylöspäin evoluution tikkaita, mikä tarkoitus sillä on?" Tätä kysymystä ei New Age uskovaisen pidäö esittää, koska vastausta heillä ei siihen ole.

Mutta jos Raamattu sittenkin on oikeassa. Silloin nämä New Age -uskovaiset joutuvat kohtaamaaan hirvittävän rangaistuksen siitä että ovat valinneet tämän itsekkään filosofian johon uskoa, eikä heillä ole mitään jolla puolustaa itseään.

Parapsykologiset kyvyt

Yleinen käsitys New Age -uskovaisten keskuudessa on se, että seuraava taso ihmisen evoluutiossa on ns. parapsykologisten kykyjen omistaminen.  Naistenlehdet ovat uhranneet asialle paljon tilaa , ja vaikka ne eivät sitä suoraan sanokaan, rivien välistä voi lukea sen, että koska naisilla näyttää olevan miehiä enemmän näitä yliluonnollisia kykyjä (katsotaan kristallipallosta tulevaisuuteen, nähdään enneunia, parannetaan sairauksia ajatuksen voimalla jne.) se on merkkinä siitä että naiset ovat henkisessä kehityksessä miehiä ylempänä. Olen joskus vilkaissut naistenlehtien otsikoita ja voin vain ihmetellä kuinka tyhjänpäiväisiä ja pinnallisia näiden lehtien sisältämät tarinat ovat. Samaan johtopäätökseen ovat päätyneet myös muut tuntemani ihmiset, sekä miehet että naiset. Kuinka joku voi uskoa olevansa korkeammalla tasolla vaikka päässä ei olisi yhtä ainutta syvällistä ajatusta. Vaikuttaa siltä että kristityillä - tämä koskee sekä miehiä että naisia - on päässään enemmän ajatuksia kuin New Age -uskovaisilla (tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin kristittyihin).

Mikäli nämä yliluonnolliset kyvyt olisivat merkkeinä henkisestä ylemmyydestä, silloin sellaisten suurten ajattelijoiden kuten Paavo Haavikko tai Alexander Solzhenitsyn pitäisi olla esimerkkeinä siitä millaista on elää 'korkeammalla henkisellä tasolla'. Mutta tästä ei ole mitään näyttöä. Nämä filosofit pitäytyvät tiukasti kirjallisissa harrastuksissaan sen sijaan että järjestäisivät levitointinäytöksiä tai muuta vastaavaa. Kenties he seuraavassa elämässään syntyvät näillä 'korkeammilla' kyvyillä varustettuina mutta tyhminä ;-).

Kaiken edellä kerrotun valossa on ainakin minusta loogisempaa uskoa siihen että näillä yliluonnollisilla kyvyillä ei ole mitään tekemistä ihmisen oman henkisen kehityksen kanssa. Eikö ole parempi pitäytyä perinteisessä Raamatullisessa tulkinnassa, jonka mukaan riivaajahenget ovat näiden parapsykologisten ilmiöiden takana, samoin kuin hyvät enkelit silloin kun yritetään parantaa toista rukouksen voimalla tai öljyllä.14.05.2001
 

Uutiskatsaus

Artikkelini "Pörssiromahdusta ei tullutkaan?" oli ilmeisesti seurausta ylireagoinnista teknologia-osakkeiden viisi viikkoa jatkuneeseen nousuputkeen. Yhdysvaltain taloudesta liikkuu nyt kahdenlaista tietoa: Yksityiseen kulutukseen ja lainan ottoon perustuva kotimarkkina- ja palvelusektori on edelleen melko hyvässä vedossa. Sen sijaan raskas teollisuus - joka on jokaisen kansakunnan talouden perusta - on vaikeuksissa. Suuryritysten irtisanomisten seurauksena virallinen työttömyysprosentti on noussut alkuvuoden 3,9 prosentista 4,5 prosenttiin (todellinen luku on todennäköisesti kaksinkertainen). Viimeaikaiselle kurssinousulle on vaikea löytää mitään järkevää selitystä. Ilmeisesti kyseessä on sijoittajien ahneus sekä lukuisista koron laskuista johtunut ylireagointi. Eräs mahdollisuus on se, että vapaamuurarit ostavat ja myyvät osakkeita ansaitakseen mahdollisimman paljon ennen lopullista romahdusta. Tämä selittäisi suuret kurssivaihtelut sekä Euroopan keskuspankin yllättävän koronlaskun. On pieni mahdollisuus että tämä kurssinousu kääntäisi Yhdysvaltain talouden uuteen nousuun, mutta pidän tätä erittäin epätodennäköisenä.

Kauanko aikaa pörssiromahdukseen?

Mikäli Roy A Reinholdin laskelmat  pitävät paikkansa, saattaa kulua vielä 6, 9, tai jopa 12 kuukautta ilman että mitään erikoista tapahtuu. Hänen laskelmiensa mukaan kansainvälinen Israelia koskeva rauhansopimus allekirjoitettaisiin syksyllä vuonna 2002. Koska Antikristus tulee olemaan tämän rauhansopimuksen takuumiehenä, päivä jolloin hänen kruunataan koko maailman hallitsijaksi tullee olemaan useita kuukausia aikaisemmin, kenties kesällä vuonna 2002. Mikä saa ihmiset jokaisesta kansakunnasta luovuttamaan itsenäisyytensä Antikristuksen ja hänen johtamalle maailmanhallitukselle (YK:lle)? Todennäköisesti hirvittävä painajainen sotineen maanjäristyksineen ym. johon ihmiset eräänä päivänä heräävät. Olen sitä mieltä että suuri pörssiromahdus on se joka aloittaa tämän painajaisen. Kuinka kauan tämän painajaisen on määrä kestää ennen kuin Antikristus ilmestyy tai aloittaa työnsä? Jos sen on määrä kestää vuoden tai vähän sen yli, pörssiromahdus voi tulla vaikka ensi viikolla. Jos alle puoli vuotta, tällöin meillä on jopa vuosi aikaa odottaa.

Asiaa Wilkersonista

Aikoinani odotin innolla sitä päivää jolloin pastori David Wilkersonin  uusin kirje olisi kaikkien luettavissa hänen Internet-sivullaan; nämä kirjeet kun ovat antaneet minulle suurta lohtua vuosien varrella. Viime heinäkuun jälkeen uusia kirjeitä ei kuitenkaan ole ilmestynyt. Viikko sitten minä viimein rohkaistuin ja lähetin sähköpostia sivulla mainittuun osoitteeseen. Pari päivää myöhemmin sain sieltä vastauksen. Vastauksessa kerrottiin, että osoite on vaihtunut ja että uusi osoite on:  http://www.worldchallenge.org . Sieltä löytyvät pastori Wilkersonin tuoreimmat kirjeet sekä ohjeet niiden saamiseksi omaan sähköpostilaatikkoon. Lopuksi he vielä kiittivät minua mielenkiinnosta heidän sivuansa kohtaan.

Tempaus

Kirjoitin jo kaksi vuotta sitten, että odottakaa pörssiromahdusta älkääkä tempausta. Olen edelleen samaa mieltä. Matteuksen evankeliumin 24. luvussa kerrotaan enkelien kokoavan valitut sen jälkeen kun Aurinko pimenee. Samassa luvussa kerrotaan myös, että sitä päivää jolloin Herra tulee voi tietää etukäteen. Tässä ei ole välttämättä ristiriitaa: Auringon pimeneminmen ja uskovien ylöstempaaminen tapahtuvat samalla hetkellä, hetkellä "jonka tietää vain Isä". Tämä ns. "Mid-Tribulation Rapture" - teoria ei ole perinteinen helluntailainen tulkinta, mutta vaikka minä olen helluntaiseurakunnan jäsen, ajattelen minä silti omilla aivoillani.21.05.2001

Totuus globalisaatiosta

Globalisaatiolla on pitkät perinteet. Jo 1800-luvun puolivälissä englantilaiset siirtomaaherrat aiheuttivat Intiassa suurta kärsimystä sallimalla halpojen jatkuu...
08.05.2001

UUTISPOMMI!

Mäntän kaupungille on nyt tehty ehdotus sivujeni sulkemisesta. Mikäli ehdotus menee läpi, www.mantta.fi/~patato/ -sivullani on elinaikaa ehkä vain muutama päivä. Tämä on sananvapauden tila Suomessa. Mikäli sivu suljetaan, kokeilkaa www.sunpoint.net/~patato/ tai www.MdCplus.com/web/patato/.

Terveisin Pasi

14.05.2001
Sivuani ei ole vielä tähän päivään mennessä suljettu. En ole myöskään saanut uusia uhkauksia. Mahdollisesti ehdotus on hylätty kaupungintalolla. Siinä tapauksessa: paljon kiitoksia sananvapauden puolustamisesta! Mikäli sivuani ei suljeta toukokuun loppuun mennessä, aion tehdä sopimuksen siitä että sivuni jatkaa olemassaoloaan opintojeni päättyessä. Hyvää kesää!


 TAKAISIN