21.05.2001
 

Totuus globalisaatiosta

Globalisaatiolla on pitkät perinteet. Jo 1800-luvun puolivälissä englantilaiset siirtomaaherrat aiheuttivat Intiassa suurta kärsimystä sallimalla halpojen koneellisesti valmistettujen kankaiden vallata markkinat intialaisilta käsityöläisiltä. Näillä samoilla perusteilla globalisaation vastustajat tänäänkin vastustavat markkinoiden avaamista maailmanlaajuiselle kilpailulle: he sanovat että työpaikat siirtyvät teollisuusmaista halvemman työvoiman maihin, mutta he väittävät että vapaa kilpailu myös kurjistaa kehitysmaiden köyhien asemaa. Minä näen tässä pienen ristiriidan: en ymmärrä kuinka suojatullien poisto voisi tuoda kurjuutta sekä teollisuusmaihin että kehitysmaihin; jos joku häviää, toisen on pakko voittaa! Vuoden 1994 presidentinvaaleissa Ross Perot yritti luoda itsestään imagoa globalisaatiota vastuistavana presidenttiehdokkaana. Hän keräsi ammattiyhdistys-väkeä mukaansa ja yhdessä he julistivat, että mikäli NAFTA toteutuu, työpaikat siirtyisivät Meksikoon. Clinton voitti vaalit, mutta työttömyys Yhdysvalloissa ei kääntynyt nousuun. Sen sijaan siellä alkoi ennen näkemätön taloudellinen nousukausi. Uskon, että tulevaisuudessa tutkijat päätyvät siihen johtopäätökseen, että NAFTAn syntyminen oli se käännekohta joka muutti maailman. Tullien poistuminen toi halvat ulkomaiset tuontitavarat maahan ja kansalaiset alkoivat kuluttaa velaksi. Koska Yhdysvaltain talous on perinteisesti ollut kotimarkkina-vetoista, tämä kulutushysteria toi toi työpaikkoja maahan paljon enemmän kuin niitä siirtyi pois. Valuuttamarkkinoilla tämä aiheutti mielenkiintoisen ketjureaktion: ennen NAFTAn solmimista dollari maksoi alle neljä markkaa. Talouden lähdettyä voimakkaaseen kasvuun myös dollarin arvo vahvistui. Dollarin vahvistuminen alensi tuontitavaroiden hintoja, jolloin kulutus sekä talouskasvu kiihtyi entisestään. Tällöin dollari vahvistui lisää ja kierre alkoi taas alusta. Lopulta tämä taalan vahvistuminen johti tilanteeseen jossa kauppataseen alijäämä on yli 30 miljardia dollaria joka kuukausi. Viralliset tilastot kertovat että Yhdysvaltain budjetti on tasapainossa, mutta jos alijäämää on 30 miljardia dollaria, se on merkkinä siitä että rahaa virtaa maasta ulos hirvittävää vauhtia. Mutta tämä ei näy virallisissa tilastoissa.

Johtopäätös

Olen sitä mieltä, että globalisaatiossa häviäjiä ovat sekä köyhimmät kehitysmaat että rikkaimmat teollisuusmaat. Voittajia taas ovat niinsanotut keskituloiset kehitysmaat (Brasilia, Intia, Kiina, Meksiko) joilla on vakaat poliittiset olot, kehittynyt infrastruktuuri, koulutettua työvoimaa sekä alhainen palkkataso. Nämä maat pystyvät täyttämään länsimaiden kulutustavara- markkinat omilla halvemmilla tuotteillaan sekä houkuttelemaan suuria monikansallisia yrityksiä siirtämään tuotantoaan näihin halvemman työvoiman maihin. Tämä globalisaation kirous tulee kaikessa karmeudessaan esille vasta silloin kun Yhdysvaltain talous romahtaa. Tällöin kansalaiset heräävät kauhistuttavaan todellisuuteen: työpaikka on mennyt, talo on täynnä tarpeetonta rihkamaa ja pankkitili näyttää punaista. Tällöin kaikki eko-anarkistit ja kapitalismin vastustajat riemuitsevat: "Me olimme oikeassa!" he sanovat "Kapitalismi on tullut tiensä päähän!" Tällöin ihmiset myös toivottavat tervetulleeksi Antikristuksen joka lupaa rauhaa ja uudenlaisen järjestyksen maailmaan. Lisäksi hän aloittaa jonkinlaisen utopisti-sosialistisen kokeilun, joka on omituinen sekoitus kommunismia, fasismia sekä Salatut elämät -televisio sarjaa. Antikristus laittaa myös Alan Greenspanin ja kumppanit joksikin aikaa "nurkkaan häpeämään" sitä että ovat ajaneet oman maansa sekä maailman talouden kriisiin. Kansalaisille ei tietenkään kerrota sitä tosiasiaa, että tämä kaikki oli suunniteltua: globalisaation avulla maailmantalous oli tarkoituskin ajaa kriisiin, jotta Antikristus voisi ilmestyä ja "Uusi maailmanjärjestys" alkaa.28.05.2001
 

New Agen peruspilarit
 

New Age on sekoitus johon on koottu aineksia monista (etupäässä itämaisista) uskonnoista sekä filosofioista. Se on ikäänkuin palapeli, jonka palat on väkisin sovitettu toisiinsa kiinni, ja lopputulos on sen mukainen: New Age sisältää runsaasti ristiriitoja - sekä itsensä että tieteellisen maailmankuvan välillä. Tämä ei kuitenkaan tunnu New Age -uskovaisia paljonkaan häiritsevän. Koska heidän mukaansa totuus on suhteellista, yhtenäisen teorian luominen - joka antaisi vastauksen siitä miten kaikki on saanut alkunsa sekä kertoisi elämän tarkoituksen - on heidän mielestään pelkkää ajanhukkaa. On paljon hauskempaa elää "tässä ja nyt": leikkiä spiritismiä, tiirailla ufoja, medoitoida, muistella edellisiä elämiään jne. kuin harrastaa filosofiaa ja miettiä kaiken tarkoitusta. Tämän monimuotoisuuden vuoksi New Agesta on vaikea tehdä tyhjentävää selontekoa, mutta siinä esiintyy kolme peruspilaria, jotka ovat yhteisiä New Agen eri suuntauksille, ja joiden valossa New Age -uskovainen puolustaa omaa uskontoaan sekä pohdiskelee (jos pohdiskelee) tämän uskonnon suhdetta esimerkiksi kristinuskoon sekä tieteelliseen maailmankuvaan. Nämä peruspilarit ovat ufot, jälleensyntyminen sekä Atlantis.

Ufot

New Age uskoo vakaasti, että ufot ovat vierailijoilta toisilta planeetoilta. Tämä väite vielä on helppo asettaa kyseenalaiseksi: ufojen kanssa tekemisissä olevat ovat hyvin usein harrastelleet henkimaailman asioita aikaisemminkin, jopa Rauni-Leena Luukanen. Myös George Adamski, joka on kirjoittanut kulttikirjan asemaan nousseen kirjan "Olen ollut lentävässä lautasessa" kertoi olleensa kiinnostunut ufoista ennen joutumistaan läheisiin tekemisiin niiden kanssa. Lisäksi hänen isäntinään ja emäntinään toimineet "venuslaiset" kertoivat uskomattomia tarinoita siitä miten Venuksen asukkaat huvittelevat käymällä uimassa planeettansa valtamerissä sekä siitä miten Venuksen korkeimpien vuorten huipuilla on jopa lunta. Nykytiedon mukaan lämpötila Venuksen pinnalla on noin 650 astetta! Olen selvitellyt ufojen suhdetta henkimaailman ilmiöihin aikaisemmassa raportissani.

Jälleensyntyminen

Jälleensyntyminen on toinen tukipilari "Uuden ajan" opissa. Jotkin ihmiset väittävät muistavansa asioita edellisestä elämästään maan päällä. On kaikkein yksinkertaisinta selittää, että nämä muistikuvat todella ovat peräisin edellisestä elämästä. Oskari Reponen kirjassaan "Olen elänyt ennenkin" kertoo miehestä nimeltä Ian Stevenson, joka on tehnyt paljon tutkimustyötä jälleensyntymistä käsittelevien asioiden parissa. Tämä mies kysyi kerran eräältä buddhalaiselta munkilta, että mitä mieltä hän on näistä muistikuvista. Munkki vastasi: "Kaikki nämä muistikuvat ovat riivaajahenkien työtä." Vaikka buddhalaiset uskovat jälleensyntymiseen, heidän oppinsa mukaan ihmisen persoonallisuus häviää kuolemassa, joten mitään muistikuvia ei voi jäädä. Yleensä jälleensyntymisen filosofiaa selittävät henkilöt opettavat, että mitä pidemmälle ihminen on edennyt henkisessä kehityksessään, (ts. mitä vanhempi sielu ihmisellä on) sitä pidempi on väliaika jonka ihminen saa "levätä" ennen syntymistään seuraavaan ruumiiseen (jopa satoja vuosia). Karmapa Laman virallisilla www-sivuilla ( http://www.karmapa.org) on kaavio jossa näkyy jokaisen Laman kuolinvuosi sekä vuosi jolloin hän on syntynyt seuraavaan ruumiiseen. Väliaika syntymän ja kuoleman välillä on ollut yhdestä viiteen vuotta! Olisi mielenkiintoista kuulla, miten joku New Age -opettaja selittäisi sen että Karmapan tasolla oleva henkilö joutuu syntymään taas uudelleen niin pian.

Atlantis

Viimeisenä tulee Atlantis. Tämä on kolmas ja viimeinen New Agen peruspilareista. Legenda perustuu Platonin Kritias-dialogissa olevaan katkelmaan ja on ruokkinut ihmisten mielikuvitusta vuosisatoja. Minun on suoralta kädeltä mahdotonta kumota Atlantis-legendaa pelkäksi hölynpölyksi - maailmassa on niin paljon seikkoja jotka puoltavat sitä käsitystä että tämä manner on todella joskus ollut olemassa - mutta voin osoittaa, mitä ongelmia New Agen Atlantis-filosofia sisältää.

Myytti Atlantiksesta on mahdollisesti ollut ruokkimassa käsitystä rotujen eriarvoisuudesta. Rudolf Steinerin teorian mukaan valkoinen rotu on lähtöisin Atlantiksen tuhosta pelastuneiden jäännöksestä. Adolf Hitler on saattanut ottaa aineksia tästä Steinerin teoriasta oppiinsa arjalaisesta "herrarodusta", jolla on oikeus alistaa muut rodut valtansa alle. Mutta mitä sanoo Platon? Platonin teoksessa atlantislaiset kuvataan ilkeinä valloittajina ja tarinan sankareina ovat ateenalaiset jotka taistelivat urheasti atlantislaisia valloittajia vastaan ja lopulta voittivat heidät.

Olen sitä mieltä, että kaikissa legendoissa piilee totuuden siemen; esimerkiksi Kalevalasta löytyy viittauksia Krakataun purkauksesta vuonna 535 jKr, jolloin Aurinko pimeni useiksi vuosiksi ja ilmasto kylmeni. Tämän vuoksi on loogista olettaa että Atlantis on todella ollut olemassa, todennäköisesti sillä paikalla jossa sijaitsevat nykyään Azorien saariryhmä. New Age -uskovaisten mukaan Atlantiksen tuhosi atlantislaisten tiedemiesten epäonnistuneet kokeet; Otto Muck taas selittää kirjassaan "Atlantis - kadonnut manner" että planetoidi joka putosi noin vuonna 8500 eKr mereen Bimini-saarten edustalle upotti Atlantiksen. Mikäli Platonin mainitsema ajankohta "9000 vuotta ennen Solonia" otetaan kirjaimellisesti, silloin meidän täytyisi hylätä fundamentalistinen Raamatuntulkinta jonka mukaan Jumala loi Aadamin noin vuonna 5500 tai 4000 eKr, ja hyväksyä liberaaliteologinen oppi jonka mukaan luomiskertomus on pelkkä myytti. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Platon olisi käännösvirheen seurauksena laittanut yhden nollan liikaa, joten luvun 9000 pitäisi itse asiassa olla luku 900. Tällöin pääsisimme vuoteen 1500 eKr. Jos haluamme pitää kiinni vuodesta 1500 eKr, voimme ajatella että Atlantis todella vajosi tuohon aikaan ja että atlantislaiset olisivat pitäneet Länsi-Eurooppaa hallussaan vähän aikaisemmin. Toinen vaihtoehto on, että Platon sekoitti Atlantiksen vajoamisen Theran purkaukseen, joka tapahtui vuoden 1500 eKr tienoilla ja että todellinen Atlantis olisi vajonnut jo ennen vedenpaisumusta. On myös mahdollista, että Platon on kopioinut oikein luvun 9000, ja että egyptiläiset (Platon sai tiedon Atlantiksesta egyptiläisiltä) - joilla ei asiantuntijoiden mukaa ollut lainkaan ajantajua - olisivat keksineet tuon luvun omasta päästään. Tällöin Atlantis olisi voinut vajota milloin tahansa. Nooan arkin jäännökset, jotka lojuvat edelleen Araratin vuoristossa, kertovat omaa kieltään siitä että Raamattu on täysin luotettava historian lähde.

Loppusanat
Vaikka New Age-uskovaiset ajattelevatkin, että heidän filosofiansa ei ole uskonta vaan "totuus joka on kaikkien uskontojen yläpuolella", edellä kerrottu osoittaa että New Age:kin on vain uskonto monien uskontojen joukossa. Se että asukkaita voi elää Venus-planeetalla koska "Venuksella on erilainen värähtelytaso eikä siellä sen vuoksi oikeasti olekaan niin kuumaa" on puhtaasti uskon asia - joka haluaa uskoa moiseen saa minun puolestani vapaasti uskoa. New Age on uskonto ja itse asiassa vähemmän tieteellisempi kuin Kristinusko, vaikka monet elokuvat, televisiosarjat ja kirjat (Dean Koontz) yrittävätkin tehdä siitä jonkinlaisen paremmin nykyaikaan sopivan uskonnon vastakohtanaan "tyhmien ihmisten" Kristinusko.


04.06.2001
 

Raamattu ja itsemurha

Luku 1: Vuosi 1995

Olen jonkin verran kritisoinut Billy Grahamia aikaisemmissa raporteissani, ja se on mahdollisesti yksi syy siihen miksi miksi muutamat seurakuntani jäsenet ovat katkaisseet suhteensa minuun. Jopa henkilö, joka ilmaisi halunsa sulkea kotisivuni on erään Helluntai-seurakunnan jäsen. Vaikka minun mielipiteeni vähän radikaaleja ovatkin, olen selvästi ilmoittanut että Jeesus on ainoa tie pelastukseen, joten meidän kaikkien uskovaisten pitäisi olla samalla puolella eikä käydä toistemme kimppuun.

Takaisin Billy Grahamiin. Olen edelleen sitä mieltä että hän on väärä profeetta. Kuinka minä voin sanoa näin, vaikka minä päätin antaa elämäni Jeesukselle juuri hänen järjestämässä satelliittimissiossa kevättalvella vuonna 1995? Vastaus on siinä, että Leo Mellerin radio-ohjelmat joita minulla oli tapana kuunnella ennen päätöstäni "tulla uskoon" antoivat minulle syyn ruveta vakavasti pohtimaan näitä uskonasioita. Nämä Mellerin Raamattutunnit saivat minut tajuamaan sen, mikä hirvittävä kohtalo odottaa lähitulevaisuudessa niitä jotka eivät ymmärrä ajoissa tulla uskoon. Leo Meller siteerasi Ilmestyskirjan 9. luvun kuudetta jaetta, se kuuluu näin:

"...Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä."
Siis: Saatana saa luvan kiduttaa ihmisiä niin paljon että he haluaisivat kuolla, mutta Saatana ei anna heidän kuolla. Hän nimittäin nauttii nähdessään ihmisten kärsivän. Eikä tämä tapahdu missään epämääräisessä paikassa kuoleman jälkeen vaan Maan päällä, ja aivan lähitulevaisuudessa.

Tämä herätti minussa kaikkein eniten pelkoa, ja istuessani koulun auditoriossa satelliittimissiota seuraamassa en edes kuunellut mitä Billy Grahamilla oli sanottavaa. Odotin vain sitä hetkeä jolloin tilaisuus olisi lopussa ja saisin keskustella sen henkilön kanssa - saman ihmisen joka kävi ovellani ja toi kutsun saapua tilaisuuteen - sekä antaa elämäni Jeesukselle.

Vielä yksi seikka tähän liittyen: En ole edes varma pelastuinko minä juuri tässä tilaisuudessa; Se oli saattanut tapahtua jo aikaisemmin, mutta se saattoi tapahtua vasta myöhemmin. Minä kävin kasteella ja liityin Mäntän Helluntai-seurakuntaan vuonna 1998. Tällöin minä olin jo tutkinut itseäni niin paljon että saatoin todeta että olen luultavasti pelastettu. Selitin aikoinani eräälle seurakuntani jäsenelle, että vaikka elämä entisaikoina olikin paljon ankarampaa heillä oli kuitenkin suurempi mahdollisuus päästä taivaaseen, koska moraalinen rappio ei silloin ollut niin suurta kuin mitä se on nykyisin. Hän ei ymmärtänyt ajatuksen kulkuani ollenkaan. Vapaiden suuntien uskovilla näyttää olevan sellainen ylimielinen käsitys, että ainoastaan sellaiset taikasanat, kuten "Hokkus pokkus, nyt minä annan elämäni sinulle Jeesus" voivat tuoda pelastuksen. Ja koska ennenvanhaan tätä oppia ei ollut, he eivät voineet pelastua, eivät vaikka olisivat olleet kuinka hurskaita kristittyjä tahansa. Pidän tätä näkemystä loukkauksena isovanhempiani - jotka olivat omalla tavallaan hartaita kristittyjä - sekä koko heidän elämäntapaansa kohtaan. Luin Cutting Edge -ministeriön tuoreinta artikkelia  äskettäin, jossa he selittivät, että kuollutkin henkilö voi "antaa elämänsä Jeesukselle" ja pysyä silti aivan yhtä kuolleena. Tämä artikkeli selittää sen, miksi he niin kritisoivat Billy Grahamia. Billy Graham pitää suuria tilaisuuksia, tarjoaa ihmisille helppoa ratkaisua (sanot vain: "Minä otan Jeesuksen elämääni" ja homma on hoidettu) ja "voittaa miljoonia sieluja". Tämä on heidän mielestään aivan väärää oppia, eikä tällä tavalla saadun uskon säilymisestä ole mitään takeita.

Kuva isovanhemmistani. He olivat hurskaita kristittyjä omalla tavallaan!
 

Ollakseni rehellinen minä lisään tähän viestin jonka minä lähetin Cutting Edge -ministeriölle heidän artikkelinsa johdosta, sekä heidän vastauksensa.

Dear Mac Dominick

Thank you for the latest article. It gave some answers but it also gave a few new questions.

1. Did God order - before creation - Hitler, for example, to kill 6 million jews and then He sent him to hell. If I understood correct that article, you say that No-one has free will.

2. If a dead person can accept the Christ, how can I say that I am saved. I have "accepted Christ" in Billy Graham's satellite mission in 1995. OK: I have link to your site in my site, but this is probably not the right answer.

What is your opinion about Texe Marrs? I ask this question once again. Is he anti-Semitic?

Yours

Pasi Toivonen
Mänttä
FINLAND

Ja tässä heidän vastauksensa:
Dear Pasi,

Thank you for your letter.

Thes article to which you refer is very controversial. All of us at Cutting Edge are not in full agreement with some of the theological positions stated in the article. I will therefore answer your questions based on my theological postion, and you must realize the author of the article may have a different perspective.

1. Hitler willingly, of his own free will, committed himself to occultism, and allowed himself to be possessed by a powerful demonic spirit (this is well documented). Did God allow this to transpire? Yes, however, God did not order the attrocities to be committed. Hitler himself, under the control of a demonic entity did these evil works.

2. A dead person cannot accept Christ. You accepted Christ as you were drawn of the Holy Spirit by the preaching of the Word of God.

3. Sorry for the delay in answering the question about Texe Marrs. I have read several of his books and seen copies of a few of his newsletters, and have seen nothing that I could classify as Antisemitic. What have you seen that would lead to this question? I do believe that Texe Marrs is a bit extreme in some areas, and that his writings often are not well researched and lack in scholarship from time to time. However, I do believe his heart is in the right place, and his intentions are honorable.

Mac Dominick
Cutting Edge Ministries

Tämä menee vähän aiheesta sivuun, mutta koska tämä on tärkeä asia, julkaisen vielä nämä kaksi kirjettä. Siis: Onko Texe Marrs juutalaisvastainen?

Dear Mac

"What have you seen that would lead to this question?" You asked when I asked your opinion about Texe Marrs and whether he is anti-Semitic or not. Below I have listed a few samples of his letters:

---------------------------

May 2001:

he would then go on to compromise his Christian faith to appease liberals, Jews, and other Jesus haters.

January 2001:

Marx, whose literary works inspired the Russian Revolution and Terror, was a satanic Jew. Lenin, who led the bloody revolution in Russia, was married to a Jew, and some believe he himself was Jewish. Trotsky, Lenin’s deputy and co-barbarian, was also a secular Jew he came from the Bronx, New York City, and his real name was Lev Bronstein. Almost all the Bolshevik Communist leadership were Jews.

July 2000:

For awhile, Bill will play the role of international playboy and sexual predator, hobnobbing with his Hollywood Jewish pals and bedding down with movie starlets and other silly liberal women.

----------------------------

If You say that Texe Marrs is not anti-Semitic, that's OK, I believe you. In Finland there is such custom that it is wrong to say anything negative about God's Chosen People (the Jews).

You have no need to answer to this letter.

Yours

Pasi Toivonen

Ja tässä Mac Dominikin vastaus:

Pasi,

I do need to answer you, because as a result of your letters, I have asked some of my friends with a closer connection to Texe Marrs about this issue. I discovered that though Texe in the past was in no way Anti-semitic, he has recently been in close concert with a gentleman who is very Anti-semitic resulting from his belief in the false British-Israel theories. The thought is that this person may have infuenced Texe in this direction. We certainly hope this is not the case, but the quotes you sent me seem to indicate there is some leaning in that direction. We all need to be very discerning in putting our complete confidence in any man, no matter what his position in the past may have been.

Mac

Vastauskirjeessään Mac Dominick vihjaa siihen että Texe Marrs todella saattaa olla juutalaisvastainen. Totean tässä että minä en missään tapauksessa yhdy Texe Marrsin juutalaisvastaisiin näkemyksiin.

Tarina jatkuu...

Koska minä olin Evankelis-Luterilaisen Kirkon jäsen, oli luonnollista että minä "uskoon tultuani" aloin käydä Luterilaisen kirkon jumalanpalveluksissa sekä miestenpiirissä. Myös tämä toinen henkilö oli ns. kirkko-uskovainen, joten hänkään ei kehoittanut minua liittymään mihinkään toiseen uskontokuntaan. Nämä ihmiset joita minä miestenpiirissä tapasin (olin kaikkein nuorin) olivat hurskaita kristittyjä sekä nöyrempiä kuin monet helluntailaiset joita olen tavannut. Minulla on vieläkin lämpimät muistot näistä ihmisistä, tosin jumalanpalvelukset tuntuivat hieman pitkäveteisiltä. Syynä siihen miksi minä lopulta liityin helluntai-seurakuntaan ei ole mitään tekemistä teologisten opinkappaleiden kanssa. Minua yksinkertaisesti harmitti se, kun maksettuani 20 mk kirkkokahvista jumalanpalveluksen jälkeen jouduin nauttimaan sen yksin ilman että kukaan olisi istunut seurakseni samaan pöytään. Näihin aikoihin minä myös tunsin että "Nyt minun on pakko muuttaa pois kotoa" ja muutettuani Mänttään opiskelemaan kynnys Helluntai-seurakunnan jäsenyyteen ei tuntunut kovinkaan korkealta.

Luku 2: Paina tästä 
TAKAISIN