11.06.2001
 
Luku 2: Alamme päästä itse asiaan

Takaisin Leo Melleriin. Pari viikkoa sitten Radio Dei:n ohjelmassa "Taivaan ja maan väliltä" Eräs kuuntelija kertoi yrittäneensä itsemurhaa useamman kerran ja kysyi Leo Melleriltä, että pelastuuko hän jos hän onnistuu aikeessaan. Hän oli omien sanojensa mukaan uskossa. Meller vastasi myöntävästi. Seuraavana päivänä minä kävin tiukan väittelyn kolmen heluntailaisen kanssa tästä asiasta. Sanoin että Meller on todennäköisesti oikeassa, vaikka minä itse Mellerin asemassa en lähtisi lupaamaan taivaspaikkaa kenellekään. Muut olivat jyrkästi Melleriä vastaan. Leo Meller on rohkea mies kun meni esittämään julkisesti tällaisen mielipiteen, mutta hän onkin aikoinaan salakuljettanut Raamattuja Neuvostoliittoon ja se jos mikä vaatii rohkeutta. Ajatus siitä että itsemurhankin tehnyt voi pelastua ei ole minulle uusi: Jo tämä ihminen jonka kanssa minä aikoinaan keskustelin Billy Grahamin kokouksen jälkeen esitti minulle tämän näkemyksen. Silloin tämä oli minulle uusi asia. Mikäli tämä on helluntailaisten yleinen käsitys - että itsemurha on kuolemansynti ilman poikkeuksia - silloin helluntailaisten kannattaisi harkita yhdistymistä Roomalaiskatoliseen kirkkoon. Saa nähdä saanko minä potkut tämän kommenttini seurauksena ;-). Lisäksi ajatus itsemurhasta kuolemansyntinä johtaa kaikenlaisiin älyttömyyksiin äärimmilleen vietynä: Kuvittele että olet loukussa hotellihuoneessasi ja hotellissa on tulipalo. Huoneessa on ikkuna mutta matkaa alas on sata metriä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: voit joko avata ikkunan, sulkea silmäsi ja hypätä alas kadulle jossa odottaa varma kuolema (=tehdä itsemurha), tai sitten voit odottaa ja antaa liekkien polttaa Sinut elävältä. Jos olisin sitä mieltä että jälkimmäinen vaihtoehto on ainoa oikea ja vie Sinut Taivaaseen, silloin minä ottaisin hirvittävän riskin siitä että Jumala - rangaistuksena näistä farisealaisista mielipiteistä - lähettäisi minut vastaavanlaiseen tilanteeseen tai peräti Antikristuksen kidutuskammioon. Vain Jumala tietää mitä kukin sisimmässään kokee. Jos oman elämänsä lyhentäminen on sallittua mikäli sillä välttää elävältä palamisen hirvittävät tuskat, meillä ei ole oikeutta tuomita sellaista joka kokee henkisen tuskansa niin suureksi ettei löydä muuta pakotietä kuin itsensä surmaamisen. Tämä raportti jota Te olette saaneet nyt lukea ei hirveästi imartele helluntailaisia (ei ainakaan eräitä heistä). Toisaalta minä olen saanut arvokasta opetusta omalta pastoriltamme. Myös torstai-illan rukouskokoukset ovat olleet antoisia, tällaisia rukouskokouksia ei valitettavasti Kirkon piirissä ole tapana järjestää. Tässä on kuitenkin kyse vakavasta asiasta: Olemmeko uskossa ainoastaan siksi että pelkäämme helvettiä vai uskommeko, että Jumala rakastaa lapsiaan niin paljon että jopa itsemurhan tehnyt voi pelastua? Antikristus tulee pian. Olemmeko fariseuksia ja jaamme ihmisten synnit kuolemansynteihin ja niihin jotka eivät ole kuolemansyntejä samaan aikaan kun Antikristus kulkee keskuudessamme ja sanoo: "Minä olen rakkaus".

Luku 3: Mitä toiset ajattelevat?

Ne ihmiset jotka olivat eri mieltä tästä kysymyksestä perustelivat mielipidettään sillä että Raamatussa sanotaan "Yhdessäkään murhaajassa ei ole iankaikkista elämää". Minä kysyin: "entä jos joku tappaa toisen, siinä tapauksessa sellainenkaan ei voi enää pelastua". He sanoivat, että kyllä sellainenkin voi pelastua mutta he eivät perustelleet väitettään. Ilmeisesti Raamatussa on sellainen kohta joka kumoaa kohdan "Yhdessäkään murhaajassa ei ole iankaikkista elämää". Siis: Jos sellainen joka tappaa toisen voi pelastua, miksi sitten ei itsemurhaaja. "Koska tekoa pitää voida katua jälkeenpäin" he sanoivat. Eikö itsemurhaaja voi katua tekoaan samalla kun suorittaa sitä? Heidän mukaansa ei voi, mutta mistä he voivat sen tietää? Jos haluaa surmata itsensä ja samalla pelastua, täytyykö silloin matkustaa Teksasiin, ampua joku siellä, antautua poliisille ja kieltäytyä anomasta armoa? HALOO! Koska kuolemantuomion odotus saattaa kestää vuosia, tällöin murhaajalla lienee riittävästi aikaa katua tekoaan. Jos minä kysyisin tämän kysymyksen, he saattaisivat suuttua.

Olen selannut Amerikan Baptistien sivuja enkä ole siellä havainnut sellaisia tulkintoja jonka mukaan itsemurha olisi kuolemansynti. David Wilkerson kirjoitti vuonna 1993 kirjan "Itsemurha - lopullinen ratkaisu?", jossa hän kertoi että itsemurhan tehnyt joutuu helvettiin. Kuitenkin hänen teologiset perustelunsa olivat hataria. Viime aikoina Wilkerson on sanonut, että hän on ollut aikaisemmin turhan ankara, ja on joutunut pehmentämään mielipiteitään; en tiedä onko hän pehmentänyt niitä tässä asiassa. Kuitenkin hänen sivuiltaan on yhteys erään pastorin  sivuille. Näillä sivuilla tämä pastori selittää, että saattaa olla mahdollista että itsemurhankin tehnyt voisi pelastua.

We do not fully understand the causes of major mental illness and must therefore exercise some caution in declaring that ALL persons (Christians) who commit suicide are eternally lost. God alone knows the thoughts, intent of the heart, and mental condition of these persons at the time of suicide. It is sufficient to know the Judge of all the earth will do right. Genesis 18:25
En voi luvata kenellekään taivaspaikkaa, en sellaiselle joka tekee itsemurhan enkä sellaiselle joka kuolee jollain muulla tavalla. Kuitenkaan en tuomitsisi ketään kadotukseen sillä perusteella miten hän on päättänyt päivänsä.

 
Lisäys 18.06.2001 Leo Mellerillä näyttää olevan sellainen käsitys, että kerran pelastettu on aina pelastettu. Minä en ole samaa mieltä. Ajattelen niin että jatkuva synninteko lopulta paaduttaa ihmisen sydämen ja hän menettää Taivaspaikan. Itsemurha ei minun käsitykseni mukaan ole jatkuvaa synnintekoa, mutta jos Suomessa esimerkiksi järjestettäisiin kansanäänestys eutanasian sallimisesta, luulisin silloin voivani äänestää "ei" ilman että uskosta osattomat pitäisivät minua tekopyhänä; sellaisena jonka ainoa ohje kärsivälle lähimmäiselle olisi, että "kärsi". Jos jollekin lääkärille annettaisiin oikeus suorittaa armomurhia toistuvasti, niin tällaisten asioiden kanssa puuhailu vähitellen paaduttaisi tämän lääkärin sydämen ja lopulta hänen pelastumisensa olisi mahdotonta. Sen sijaan minä olisin valmis hyväksymään, että syanidit, arsenikit ym. olisivat apteekeissa vapaasti saatavilla, niin että omainen voisi sairaan lähimmäisensä pyynnöstä surmata hänet. Armomurhan tehneelle pitäisi kuitenkin langettaa vähintään 20 vuoden vankeustuomio koska Jumalan Laki vaatii että murhasta pitää aina saada ankara rangaistus -- oli sen syy sitten mikä tahansa. Kuoleman jälkeen sitten Jumala tuomitsee seä murhaajan että murhatun oikeudenmukaisesti.

18.06.2001

Salaliittoteorioita II

Amerikkalaisen tulkinnan mukaan viimeisinä aikoina maailma tullaan jakamaan kymmeneen osaan. Antikristus, joka tämän jaon suorittaa, tulee myös nimittämään edustajansa jokaisen tällaisen osavaltion johtopaikalle. Nämä valtiomiehet - joista Raamattu käyttää nimitystä "Kymmenen kuningasta" - tulevat sitten hallitsemaan Antikristuksen suorassa alaisuudessa. Niin sanotut "salaliittoteoriat" eivät ole muuta kuin teorioita siitä että tietty ryhmä (vapaamuurarit, Illuminati, jne.) tekevät ahkerasti töitä sen eteen, jotta ihmiskunta saataisiin ajettua siihen pisteeseen jossa Antikristus voisi ilmestyä ja jossa kansakunnat voisivat luovuttaa itsenäisyytensä Antikristuksen (YK:n) johtamalle maailmanhallitukselle.

Illuminati- järjestö lienee näistä salaseuroista kaikkein salaisin ja vaikutusvaltaisin. Tämä järjestö on ainakin kerran ollut olemassa, meillä on siitä "mustaa valkoisella". Vuonna 1785 eräs Illuminatin kuriiri kuoli salamaniskuun matkallaan kohti Pariisia. Häneltä löytyi järjestön asiakirjoja, jotka auttoivat viranomaisia paljastamaan Illuminatin sekä järjestön kaavaileman "Uuden maailmanjärjestyksen". Suurin osa "valaistuneiden" johtomiehistä ajettiin maanpakoon tai he katosivat jälkiä jättämättä. Virallisesti järjestö lakkautettiin, mutta huhujen mukaan se jatkaa edelleen toimintaansa vapaamuurareiden suojissa.

Jotta näiden salaseurojen tavoitteet voisivat toteutua, heidän täytyisi saada ihmiset hylkäämään kristilliset arvot ja korvaamaan ne jollain toisella ideologialla. Voimme kysyä itseltämme, että ollaanko meitä median taholta aivopesemässä pois perinteisistä konservatiivisista koti-uskonto-isänmaa -arvoista, ja jos vastaus on "kyllä", ovatko vapaamuurarit tämän kaiken takana.

Uskon, että tämä on hyvinkin mahdollista. Uskon, että esimerkiksi niin sanottu "New Age" -filosofia on luotu juuri tätä tarkoitusta varten. Tämän filosofian mukaan eri ihmiset ovat eri kehitysvaiheessa suhteessa evoluutioon, ja jos jostain ilmestyisi mies jonka uskotaan olevan "korkeammalla tasolla", tällöin New Age ei pelkästään hyväksy vaan jopa vaatii palvomaan tällaista henkilöä. Illuminatin eksyttämät ihmiset (esim. Rauni-Leena Luukanen) puhuvat kauniita asioita uudesta uskonnostaan ("Kosminen tajunta on Rakkaus") sekä siitä että kaikki elollinen on yhtä (tämän vuoksi esimerkiksi lihan syönti on väärin). Mutta edes Illuminati ei usko näihin valheisiin joita he syöttävät näille hölmöille idealisteille; he itse uskovat evoluutioon, eikä termiin "evoluutio" mahdu termiä "rakkaus". Illuminati uskoo olemassaolon taisteluun sekä siihen että vahvemmalla on oikeus alistaa heikompi. Tämän vuoksi heidän lopullinen tavoitteensa lienee se, että ihmiskunta olisi kuin jättimäinen muurahais- tai mehiläispesä jossa Illuminati kuningattarena omistaa kaiken ja muut ovat orjia. Entä jos joku valtio kieltäytyisi alistumasta Antikristuksen vallan alle. Tulkitsemalla tietyllä tavalla Sakarjan Kirjan luvun 6 jakeita 1 - 8 voidaan päästä sellaiseen johtopäätökseen että joku pohjoisista kansakunnista (Suomi, Ruotsi, Norja?) kieltäytyisi luovuttamasta itsenäisyyttään Antikristukselle, ja mikä tärkeintä: kieltäytyisi lanseeraamasta Pedon merkkiä. Entä jos Suomi olisi tämä Sakarjan Kirjassa mainittu "Pohjoinen maa". Voin vain kuvitella, mitä hirvittäviä rangaistuksia Illuminatilla olisi tällaisen kapinallisen kansakunnan varalle. Koska Suomen kallioperä on vakaata meille tuskin tulisi hirvittäviä maanjäristyksiä tai tulivuorenpurkauksia. Mutta koska yöpakkaset ovat olleet perinteisesti uhkaamassa viljasatoja näillä leveysasteilla, voisin kuvitella että Illuminati näiden vitsausten avulla koettaisi saada maatalouden tyrehtymään. Illuminati selittäisi tämän muille kansakunnille niin, että koska "Äiti Maa" vihaa niin paljon kristittyjä, Hän yrittää näiden vitsausten avulla hävittää heidät pois maan päältä, vaikka todellisuudessa vitsausten takana olisivatkin Illuminatin omat tiedemiehet.

Mikäli vapaamuurarit todella ovat näiden salaliittojen takana herää kysymys: "Miksi nämä ihmiset tieten tahtoen toteuttavat Raamatun profetioita vaikka he hyvin tietävät että lopussa odottaa 'Tulinen järvi'?" Vastaus saattaa olla se, että nämä ihmiset kyllä uskovat että Raamatun profetiat ovat näkyjä tulevaisuudesta, mutta kenties Saatana on saanut heidät vakuuttuneiksi siitä, että Jumala, Jeesus, Tuhatvuotinen valtakunta, Valkoisen Valtaistuimen tuomio, Tulinen järvi jne. olisivat vain evoluution luomia harha-askeleita, ja että vähän aikaa helvetissä oltuaan tämä kaikki häviäisi olemattomiin. Tällöin Antikristus ja kumppanit nousisivat tästä tulisesta järvestä Fenix-linnun lailla ylös vapauteen, ja evoluutio maailmankaikkeudessa jatkuisi entiseen malliin. Tämä selitys ei ole vain minun "vainoharhaisen" mieleni tuotetta. Eräässä keskusteluohjelmassa monta vuotta sitten eräs buddhalaisuuteen kääntynyt mies selitti, että Buddhan opetusten mukaan vähän väliä maailmankaikkeudessa nousee esiin sellaisia "voimakkaita persoonia" kuten Jumala, mutta ne häviävät olemattomiin kun niiden tulee aika hävitä. Lisäksi Cutting Edge -ministeriön tässä artikkelissa annetaan ymmärtää, että Saatanan on Fenix-linnun lailla tarkoituskin - vapaamuurareiden opin mukaan - nousta helvetistä ylös vapauteen eräänä päivänä.

The Phoenix ... is believed to be a divine bird going back to Egypt ... This Phoenix destroys itself in flames and then rises from the ashes. Most occultists believe that the Phoenix is a symbol of Lucifer who was cast down in flames and who they think will one day rise triumphant. This, of course, also relates to the rising of Hiram Abiff, the Masonic 'christ'." [Dr. C. Burns, Masonic and Occult Symbols Illustrated , p. 123]


Salaliittojen filosofia

Minä yritän nyt filosofian keinoin puolustaa sitä näkemystä että salaliittoja todella olisi olemassa: On tosiasia, että media (sanomalehdet, televisio, radio) tekevät kaikkensa käännyttääkseen meidät pois perinteisistä kristillisistä arvoista. Yhdysvalloissa sanomalehdillä on ollut jo kauan sellainen linja, että esimerkiksi homoseksuaaleja vastaan tehdyistä rikoksista tehdään suuri uutinen, mutta silloin jos rikoksen tekijöinä ovat homoseksuaalit tai jos rikoksen uhreina kristityt, asiasta ei juuri raportoida. Muutenkin kristityt esitetään näissä medioissa melko kielteisessä valossa. Myös valtameren toisella puolella, Suomessa ollaan menossa samaan suuntaan; tosin täällä ei olla kristittyjen mustamaalaamisessa aivan yhtä pitkällä. Mikä saa toimittajat sekä Yhdysvalloissa että Suomessa tekemään kielteisiä juttuja uskovaisista? Vaihtoehtoja on kolme.

  1. Tämä on kaikki puhdasta sattumaa. Reporttereilla ei ole ollut mitään taka-ajatuksia heidän kirjoitellessaan näitä juttuja.
  2. Paholainen on ottanut sanomalehtien toimittajat sekä elokuvien ja televisiosarjojen käsikirjoittajat valtaansa, ja nämä sitten toteuttavat hänen käsikirjoitustaan vailla omaa tahtoaan.
  3. Vapaamuurarit ovat korkeimmalla tasolla tehneet suunnitelman "Uuden maailmanjärjestyksen" luomisesta. Tähän suunnitelmaan kuuluu ihmisten vähentäminen väkivalloin 2 miljardiin, YK:n johtaman maailmanhallituksen perustaminen, ihmisten merkitseminen mikrosiruilla ym. Jotta suunnitelma menisi eteenpäin, ruohonjuuritason vaikuttajat (toimittajat) ovat sitoutuneet edesauttamaan tämän Uuden maailmanjärjestyksen syntymistä, ja tämän vuoksi he noudattavat orjallisesti korkeammalta taholta tulevia ohjeita.
Henkilökohtaisesti veikkaan vaihtoehtoa numero kolme. Se että kaikkialla maailmassa suuret sanomalehdet kirjoittavat asioista samaan sävyyn (myös kasvihuoneilmiön uhan liioitteleminen kuuluu näihin asioihin) sulkee pois sattuman. Myös se että mediayhtiöiden, sekä pankkien - jotka rahoittavat näitä yhtiöitä - omistajat ovat pääsääntöisesti vapaamuurareita tukevat tätä väitettä. Se taas, että Jumala sallisi paholaisen "tosta vaan" ottavan jonkun ihmisen valtaansa - ainoastaan sen tähden että tämä ihminen sattuu olemaan toimittaja - ei tue oppia rakastavasta Jumalasta. Olen varma siitä että vapaamuurarit ovat lukeneet tarkkaan ilmestyskirjansa, joten heidän pitäisi ymmärtää että juuri he ovat näitä ihmisiä jotka toteuttavat Raamattuun kirjoitetut profetiat, ja että he ovat niitä ihmisiä jotka ensimmäisinä joutuvat "Tuliseen järveen". Miksi Nämä ihmiset sitten kaikesta huolimatta jatkavat näiden suunnitelmiensa toteuttamista jää vielä vaille lopullista vastausta. Aion kysellä asiasta eri lähteistä ja kerron sen Teille jos saan kysymykseeni uskottavalta kuulostavan vastauksen.

24.06.2001

Paljonko aikaa pörssiromahdukseen II

Osa 1: Hoosean kaksi päivää

Vuosia sitten, asuessani vielä Vihdissä ja käydessäni Luterilaisen kirkon tilaisuuksissa lainasin eräänä päivänä Nummelan seurakuntatalon kirjahyllystä mielenkiintoisen kirjan. Sen nimi oli "Ihmiskunnan tuhon päivä", kirjoittajana Keijo Lindeman. Kirja tarjosi mielenkiintoisen näkökulman monen uskovaisen ja uskomattomankin mielessä olevaan kysymykseen: milloin Jeesus tulee takaisin?

Jeesuksen takaisin tuleminen ja maailmanloppu ei tapahdu hetkessä; se on pitkä prosessi joka kestää useita vuosia, yleisimmän tulkinnan mukaan noin seitsemän vuotta. Hetki, jolloin juutalaisten silmät avautuvat ja he käsittävät että Jeesus -- jonka he ristiinnaulitsivat -- oli kauan odotettu Messias tulee tapahtumaan tämän seitsemän vuotta kestävän ahdistuksen aikana, hiukan sen jälkeen kun rauhansopimus Antikristuksen kanssa on allekirjoitettu. Lindemanin tulkinnan mukaan Hoosean kirjan 6. luvun alku kuvaa juuri tätä tapahtumaa:

"Tulkaa, palatkaamme Herran tykö, sillä Hän on raadellut meitä ja parantaa meidät. Hän on lyönyt meitä, ja sitoo meidät. Hän tekee meidät eläviksi kahden päivän kuluttua, kolmantena Hän meidät herättää, ja me saamme elää Hänen edessänsä." (Hoos.6:1-2)
Merkittävää näissä jakeissa on kohta jossa puhutaa "kahdesta päivästä". Koska muualla Raamatussa sanotaan, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta", Lindeman ja muut samanhenkiset ovat päätelleet että nämä "kaksi päivää" tarkoittavat tällöin kahta tuhatta vuotta. He ovat myös yhdistäneet teoriaansa laskelmat jotka Scotland Yardin tutkija Sir Robert Anderson teki 1800-luvun lopulla, ja jotka tulkitsevat profeetta Danielin kertomusta 69:stä vuosiviikosta. Andersonin ja Lindemanin tulkinnan mukaan näiden laskelmien avulla päästään päivämäärään, joka on 1. kesäkuuta vuonna 32, ja joka oli myös se päivä jolloin Pyhä Henki ensimmäisen kerran vuodatettiin ihmisten päälle. Hoosean "kaksi päivää" eli 2000 vuotta täytyy heidän mukaansa laskea tuosta päivästä lähtien, mutta koska juutalaisen kalenterin mukaan vuodessa on vain 360 päivää, nämä 2000 vuotta kestävätkin vain vähän päälle 1971 vuotta ja päättyvät syyskuussa vuonna 2003.

Koska minä jo vuosia sitten tutustuin Lindemanin opetuksiin, olin koko ajan suhtautunut epäillen niihin "profeettoihin" jotka olivat ennustaneet tempausta, Antikristuksen ilmestymistä, "Uutta maailmanjärjestystä" tai jotain muuta vastaavaa jo viime vuosituhannen loppuun. Ne, jotka olivat näitä ennustuksia tehneet ovat saaneet aikaan suurta vahinkoa: koska vuosituhat vaihtui ilman maailmanlaajuista sähkökatkosta tai muuta katastrofia, monet uskosta osattomat huokaisivat helpotuksesta ja ajattelivat, että koska "tuomiopäivää" ei silloinkaan tullut, voimme edelleen huoletta jatkaa syntistä elämäämme vähät välittämättä "maailmanlopun profeettojen" varoituksista. Mutta mitä tapahtuu syyskuun 17. päivänä vuonna 2003, jolloin nämä "kaksi päivää" ovat kuluneet loppuun? Siitä vähän myöhemmin.

Osa 2: Milloin Aadam luotiin Paina Tästä. 
 Cutting Edge Finland

TAKAISIN