24.07.2001
 

Erehtyikö David Wilkerson?

Luin Muutama viikko sitten Sana-lehdestä artikkelia, joka käsitteli David Wilkersonia hänen Suomen matkansa valossa. Yksi asia artikkelista pisti silmään. Siinä sanottiin suurin piirtein näin: "Presidentin vaalien aikana Wilkerson puhui voimakkaasti George W. Bushin valinnan puolesta. Bushin valinta olisi hänen mukaansa armokutsu Jumalalta, kun taas Al Goren valinta olisi vienyt maan lamaan." Olen lukenut Wilkersonin kirjoituksia Internetin välityksellä, enkä ole löytänyt niistä politiikkaa, joten saattaa olla mahdollista että lehti oli tehnyt erehdyksen. Kuitenkin, jos lehden artikkeli pitää paikkansa, minun täytyy suhtautua varauksellisemmin Wilkersonin opetuksiin.

Ensiksi: sana tuki voimakkaasti häiritsi minua. Jos Wilkerson todella puolusti voimakkaasti Bushin valintaa, silloin pastori näyttää ajatelleen, että vaalikampanjassa oli mukana kaksi täysin erilaista ehdokasta; toinen (Bush) edusti Jumalaa ja toinen (Gore) Saatanaa. Olen oppinut luottamaan Cutting Edge -ministeriön ihmisten asiantuntemukseen, ja heidän artikkelinsa jonka minä olen suomentanut "Onko George W. Bush aidosti uudestisyntynyt" on mielestäni lähempänä totuutta. Artikkelissa nimittäin kerrotaan, että ei ole juurikaan väliä kumpi ehdokkaista tulee valituksi; Bush vai Gore. Gore on New Age -fanaatikko ja Bush puolestaan kuuluu okkultistiseen "Pääkallon ja sääriluiden" salaseuraan sekä on todennäköisesti tehnyt "anteeksiantamattoman synnin". Tässä artikkelissa toki mainitaan, että koska on olemassa pienen pieni mahdollisuus, että Bush olisikin aidosti uudestisyntynyt, Bush kenties olisi hieman parempi vaihtoehto kuin Gore, mutta suurta eroa ehdokkaiden välillä ei ole.

Toinen asia: "Bushin valinta olisi armokutsu Jumalalta, kun taas Gore olisi vienyt maan lamaan." Wilkerson on jo kauan pelotellut tulevalla pörssiromahduksella ja kirjoittanut aiheesta kirjojakin. Ja nyt koko romahdusta ei tulisikaan, ja vain siksi koska Presidenttinä on George W. Bush! Edes tosiasiat eivät tue Wilkersonin väitettä. Vaikka yksityinen kulutus Yhdysvalliossa onkin kääntynyt kasvuun muutaman hiljaisemman kuukauden jälkeen, suuret teollisuusyritykset ovat jatkaneet irtisanomisiaan, mikä osoittaa sen, että talouden perustan rapautuminen jatkuu edelleen. Olisiko Wilkerson väsynyt kun odotettu pörssiromahdus antaa odottaa itseään ja sen tähden muuttanut linjaansa? Sitäpaitsi, uskon että Jumala haluaa ihmisten pelastuvan, eikä Hänellä ole muuta mahdollisuutta kuin vitsausten avulla vetää ihmisiä puoleensa; niin syvälle Amerikan kansa on synneissään vajonnut.

Aikaisemmin Wilkerson arveli, että kansa on jo ylittänyt sen rajan jolloin tuomio olisi vielä voitu peruuttaa. Että rajan ylitys tapahtui viimeistään vuoden 1998 lopussa, jolloin New Yorkissa esitettiin Terence McNally:n näytelmää nimeltä "Corpus Christi". Näytelmässä Jeesus esiintyi homoseksuaalina.

Oliko Bushin vaalivoitto järjestetty. Näin saattaa hyvinkin olla. Illuminati ilmeisesti ajattelee, että jotta Uusi maailmanjärjestys voisi syntyä sille pitää ensin luoda vastavoima, ja tätä vastavoimaa Bush edustaa. Sitten, Bushin kaudella kaiken on tarkoitus mennä pahasti pieleen. Selitän asiaa hieman.

Saamiemme tietojen mukaan "Uuden maailmanjärjestyksen" tavoitteena näyttää olevan maailmanlaajuinen diktatuuri, jonkinlainen Pentti Linkolan mallin mukainen versio kommunistisesta järjestelmästä. Myös Maapallon väestöä on tarkoitus vähentää roimasti jotta luonnonvarat riittäisivät pidempään. Näin sanoi okkulttistiseen Ulkomaansuhteiden neuvostoon kuuluva Richard Gardner:

"Lyhyesti, 'Maailmanjärjestyksen huone' täytyy rakentaa mieluummin ruohonjuuritasolta ylöspäin kuin toisin päin."
Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka päättäjät julkisesti puhuvatkin vapaan markkinatalouden, globalisaation sekä ylikansallisten yritysten puolesta, he salaa tukevat niitä liikkeitä jotka tähtäävät tämän kaiken romuttumiseen. Suuret sanomalehdet puhuvat "yhdellä suulla" kasvihuoneilmiön uhasta, kertovat laajasti kokousten alla pidettävistä mielenosoituksista, sekä tekevät suuren numeron esimerkiksi Erkki Tuomiojan Attac-jäsenyydestä. Lisäksi suuryhtiöiden johtajien palkat ja optio-edut on tarkoituksella tehty niin suuriksi, jotta tämä antaisi vapaasta markkinataloudesta mahdollisimman vastenmielisen kuvan ja aiheuttaisi ihmisissä närää.

Näin vaalien jälkeen tämä saattaa kuulostaa jälkiviisastelulta, mutta tämän kaiken edellä kerrotun valossa näyttää siltä, että George W. Bushin vaalivoitto oli välttämätön jotta Uusi maailmanjärjestys menisi eteenpäin. Mikäli Gore olisi voittanut, puolet Amerikkalaisista olisi kaivanut automaattiaseensa vaatekomeroistaan ja ryhtynyt kapinaan. Ilmeisesti Bushista tehtiin presidentti jotta kansalaiset vakuuttuisivat siitä kuinka tuhoontuomittu järjestelmä markkinatalous on. Tämä saataisiin parhaiten aikaan sillä, jos talous romahtaisi ja eripuolille Maapalloa syttyisi vakavia konflikteja. Näistä voitaisiin sitten syyttää Bushin taitamatonta talous- ja ulkopolitiikkaa. Tilanne voisi jopa johtaa siihen, että Bush eroaisi tai erotettaisiin ja Presidentiksi hänen tilalleen tulisi -- joka vapailla vaaleilla tai poikkeuslain turvin -- Hillary Clinton. Hillary olisi hyvä työkalu Uuden maailmanjärjestyksen suunnittelijoille; hänen suosionsa on pysynyt korkealla siitä huolimatta (tai ehkäpä juuri sen ansiosta) että hän on syvästi perehtynyt noituuteen sekä pahoinpitelee aviomiestään!

David Wilkerson ei ilmeisesti usko salaliittoihin; hänen mukaansa tulevat vitsaukset -- jos niitä on enää edes tulossa -- ovat yksinkertaisesti Jumalan Langettamia tuomioita synnistä, ja vaikka poliitikot tekevätkin kaikkensa -- Wilkersonin mukaan -- estääkseen taloutta romahtamasta, Jumalaa vastaan ei voi tapella. Kuitenkin, ihon alle upotettavien mikrosirujen jatkuva kehitystyö sekä valokuvat jotka puhuvat sen puolesta että Amerikkaan oltaisiin rakentamassa "Vankileirien saaristoa" osoittavat viranomaisten valmistautuvan kovalla kiireellä tuleviin vaikeisiin aikoihin. Tämä vihjaa myös siihen että he tietävät jotain jota me emme tiedä.

Mikäli George W. Bush olisi aidosti uudestisyntynyt hänen pitäisi kiireesto paljastaa nämä salaiset keskitysleirit ja sanoutua niistä irti samoin kuin muistakin Clintonin aikana tehdyistä vapautta rajoittavista toimenpiteistä. Hänen pitäisi tehdä se samaan tapaan kuin Hrutshev teki tuomitessaan ja sanoutuessaan irti Stalinin politiikasta.

Loppusanat

On aivan selvä, että mikäli Floridan vaalisotkua ei olisi ollut Al Gore olisi voittanut vaalit. Ilmeisesti Illuminati tarkoituksella teki Floridan vaalilipuista niin epäselviä, että monet eläkeläiset, joita Floridassa on paljon, äänestivät vahingossa juutalaisvastaista "kristillistä" Pat Buchanania vaikka heidän oli tarkoitus äänestää Al Gorea. Näin Bushista tuli Presidentti vaikka hän ei saanutkaan enemmistöä äänistä. Sen tosiasian edessä että yksikään antisemitisti, uusnatsi tai KKK-lainen ei varmasti äänestänyt Al Gorea, tuntuu omituiselta että Wilkerson niin voimakkaasti lähti tukemaan näiden fasististen järjestöjen suosimaa ehdokasta.07.08.2001
 

Lisäyksiä

Anteeksipyyntö: Länsimaisen oikeuskäytännön mukaan henkilö on syytön niin kauan kunnes hänet todetaan syylliseksi. Artikkelissa "Wilkersonin profetiat vihdoinkin toteutumassa?" arvostelin Benny Hinniä liberaaliksi -- samanlaiseksi kuin Billy Graham -- lähinnä Internetistä lukemieni artikkelien perusteella. Pyydän tätä nöyrimmästi anteeksi. Suhtaudun edelleen varauksella Benny Hinniin, mutta totean että hän voi olla aito kristitty. Patmos lähetyssäätiö on edelleen tervetullut julkaisemaan artikkeleitani Kipinä-lehdessä. Jos aiotte julkaista suomentamiani Cutting Edge -ministeriön artikkeleita, olisi hyvä ilmoittaa asiasta kyseiseen järjestöön jim@pegweb.com tai dbay@cuttingedge.org.

--------------------

Kun kuuntelee Leo Mellerin ja Pasi Turusen opetusta siitä onko kerran pelastettu aina pelastettu, soittajat joilla on asiasta kielteinen näkemys tuntuvat joutuvan aina puolustuskannalle juontajien kanssa väitellessään. Kuitenkin, yksi seikka puhuu sen puolesta että kerran pelastettu ei ole aina pelastettu: nimittäin tapaus Martti Luther.

Leo Meller on itse sanonut, että Luther oli elämänsä loppupuolella riivaajahenkien vallassa. Olen varma että Luther oli aidosti -- eikä vain muodon vuoksi -- uskossa silloin kun hän naulasi kuuluisat teesinsä Wittenbergin tuomiokirkon oveen, ja että hän olisi päässyt Taivaaseen jos Paavi olisi polttanut hänet roviolla sen sijaan että julisti hänet kirkonkiroukseen (lainsuojattomaksi).

Mutta Luther suuttui, kun juutalaiset eivät suostuneet kääntymään kristityiksi, ja käski polttaa heidän kotejaan. Näin Luther avasi tien riivaajahengille sekä Hitlerin valtaannousulle omalta osaltaan. Tässä on toinenkin mielenkiintoinen seikka: asia joka sai Lutherin kääntymään pois elävästä Jumalasta eivät olleet ylivoimaiset inhimilliset kärsimykset vaan pikemminkin niiden puute.10.08.2001

Profetiat avautuvat: Vielä kaksi maailmansotaa ennen tempausta

Osa 1: Kärsimyksen filosofia
Minua ei ole toistaiseksi erotettu Mäntän Helluntaiseurakunnasta; nostan hattua heidän suvaitsevaisuudelleen toisinajattelijoita kohtaan. Tosin nykyään Helluntailaisten piirissä on vallalla sellainen käsitys, että pitää olla suvaitsevainen kaikkia kohtaan -- tätä näkemystä vahvistavat Ristin Voiton mielipidepalstalla esiintyvät mielipiteet joissa ylistetään Harry Potter -kirjoja sekä vaaditaan naisia vanhemmistoon. Kun vertaa Ristin Voittoa esimerkiksi Kansanlähetyksen Uusi Tie -lehteen, eroa on kuin yöllä ja päivällä. Tässä valossa jonkun jäsenen erottaminen konservatiivisten mielipiteiden vuoksi vaikuttaisi perin kummalliselta. Vaikka termi "katastrofaalinen" kuvaakin parhaiten Helluntaiseurakuntien nykytilaa, esimerkiksi Mäntän Helluntaiseurakunnassa on paljon todella hurskaita kristittyjä jotka antavat kaikkensa seurakunnan eteen. On myös niitä seurakuntalaisia jotka ovat kehuneet näitä minun artikkeleitani. Kaikki kunnia heille.

Pari viikkoa sitten keskustelin erään seurakuntalaisen kanssa -- ystävälliseen sävyyn tietenkin -- illuminaattien salaliitoista ja siitä miten nämä jutut vaikuttavat minun mielenterveyteeni. Yllätys, yllätys, olen olen tästä itsekin huolissani. Sanoin, että pöhköksi tässä ennen pitkää muuttuu (huumorintaju toimii vielä, se on hyvä merkki), ja saa nähdä milloin joku kirjoittaa minusta lähetteen pöpilään. Vakavasti puhuen, tällä miehellä -- luettuaan joitakin artikkeleitani joita tulostin hänelle -- oli se käsitys, että nämä jutut ovat hirvittävän synkkiä ja että minun pitäisi kirjoittaa myönteisistä asioista. Sillä hetkellä en osannut vastata tähän mitään, mutta mietittyäni asiaa pari päivää tulin siihen tulokseen että tulevat koettelemukset -- joista olen kirjoitellut useita artikkeleita -- ovat itse asiassa hyviä asioita! Salli minun selittää hiukan:

Ajatellaanpa elämää 100, 200, 300 tai 600 vuotta sitten ja verrataan sitä tähän päivään. Silloin ei ollut monia nykyajan huvituksia; ei televisiota, Internettiä, Mac Donaldsia puhumattakaan Kanarian saarille tehtävistä lomamatkoista! Toisin sanoen, silloin elämä oli paljon raskaampaa vaikka -- en kiellä sitä -- varmasti ihmisillä oli ilonaiheitakin silloin. Mitä tekemistä tällä on lähestyvän tuomiopäivän kanssa? Paljonkin. Olen aina uskonut oikeudenmukaiseen Jumalaan, sellaiseen joka tavalla tai toisella hyvittää menneille sukupolville heidän kokemansa kärsimykset sekä sen että he joutuivat syntymään alkeellisempiin oloihin (tämä pätee myös niihin jotka syntyvät köyhiin oloihin tämän päivän maailmaan). Miten oikeudenmukainen Jumala käytännössä toteuttaisi tämän hyvityksen? Mahdollisesti siten, että niillä ihmisillä joilla meidän perspektiivistä katsottuna oli "huonompi tuuri" oli itse asiassa suurempi mahdollisuus päästä Taivaaseen. Kuvittele tilannetta jossa olisi sinun vuorosi syntyä maailmaan, ja Jumala antaisi sinulle kolme vaihtoehtoa syntymävuosisadastasi. Saisit valita synnytkö:
 

  1. Rikkaaseen amerikkalaiseen perheeseen 2000-luvulle
  2. Uudisraivaajaperheeseen Arizonaan 1850-luvulle
  3. Muslimiperheeseen Intiaan 1600-luvulle
Ennen valintaasi Jumala vielä sanoisi: "Vaihtoehdoissa 1 ja 2 sinä syntyisit kristillisen kulttuurin keskelle ja tulisit tietämään sen totuuden että sinun täytyy 'syntyä uudesti' voidaksesi pelastua. Vaihtoehdossa 3 sitä et saisi koskaan kuulla Jeesuksesta." Jotkut ovat sitä mieltä että sellainenkin joka ei koskaan kuulisi Jeesuksesta voisi pelastua mikäli oppii luonnon kautta löytämään tien Jumalan luokse, mutta tähän minä en ota kantaa; en yksinkertaisesti tiedä. Joka tapauksessa, todennäköisyytesi päästä Taivaaseen olisivat suunnilleen tätä luokkaa:
  Tämän lisäksi Jumala kertoisi, että jos sinä päättäisit olla ottamatta pelastusta vastaan kahdessa ensimmäisessä vaihtoehdossa, sinun rangaistuksesi tulisi olemaan hirvittävä. Vaihtoehdossa 3 se olisi huomattavasti lievempi -- määräytyen lähinnä sen mukaan miten olet seurannut omantuntosi ääntä maallisen vaelluksesi aikana -- koska silloin et olisi saanut kuulla Jeesuksesta.

Nyt sinun täytyisi siis tehdä valinta. Kaikkein paras olisi tietenkin vaihtoehto 4 (jäädä kokonaan syntymättä) mutta sitä vaihtoehtoa ei ole nyt tarjolla. Mikä olisi toiseksi paras vaihtoehto? Jos sinulla todella olisi mahdollisuus valita, se ei varmaankaan olisi numero 1. Valinta täytyisi siis tehdä numeroiden 2 ja 3 välillä.

Ilmeisesti kristityt nykyään eivät vaivaa päätänsä tämän kaltaisilla kysymyksillä. Monet kristityt ajattelevat että meillä on aivan yhtä suuri, ellei suurempikin mahdollisuus päästä Taivaaseen kuin niillä jotka elivät 100 tai 200 vuotta sitten. Olen pahoillani kun joudun sanomaan tämän, mutta jos joku ajattelee näin hän tekee Jumalasta valehtelijan. Kuinka Jumala tällöin voi olla oikeudenmukainen? Jos minä ajattelisin näin en voisi nukkua öitäni kunnolla! Tosin se on aika kova hinta helposta elämästä jos vain 10% ihmisistä pelastuu, mutta mikäli kolmas maailmansota alkaisi pian, silloin pelastuneiden määrä olisi huomattavasti suurempi; monet pelastuisivat kirjaimellisesti tulen kautta. Lisäksi me saisimme näin oman osamme kärsimyksistä, niistä jotka olivat tulleet menneidenkin sukupolvien osalle.

Osa 2: Evoluutio

Jos joku vielä ajattelee -- että tämä nykyinen sukupolvi on saanut jotain ansaitsematonta etua edellisiin sukupolviin varrattuna -- eikä menetä tämän takia yöuniaan, hänen kannattaisi miettiä sitä, että hänen ajatuksensa on läheistä sukua New Age -filosofialle. Minä muistutan sinua, että New Age ei ole sama kuin perinteinen oppi jälleensyntymisestä johon esimerkiksi teosofit uskovat. Perinteisessä opissa hyvien ja pahojen tekojen suhde määrää sen mihin olosuhteisiin sielu joutuu seuraavassa elämässään syntymään; painotan sanaa "joutumaan", koska tässä opissa inkarnaatio on rangaistus, ei palkinto.

Tämä perinteinen oppi on ristiriidassa modernin New Age -ajattelun kanssa, koska se vaatii taustalle uskon persoonalliseen Jumalaan, sellaiseen joka istuu kuin joku byrokraatti ikään "Jälleensyntymiset" -tiskin takana -- kuten eräässä Aamulehden Topi ja Reiska -sarjakuvassa vuosia sitten -- ja tarkistaa luettelosta menneessä elämässä tehdyt virheet. Tuomiota odottava sielu sitten seisoo nöyränä tiskin edessä, hermostuneena ja kädet ristissä.

New Age ei usko tähän tulkintaan. New Age ei usko persoonalliseen Jumalaan. New Age uskoo että ihminen on itse oma tuomarinsa, ja jos ihminen itse uskoo että hänen täytyy seuraavassa elämässään sovittaa menneisyydessä tekemänsä vääryydet, näin tapahtuu. Mutta -- New Agen mukaan -- kun ihminen tulee tietoiseksi siitä että hän on itse Jumala, silloin hän voi tehdä mitä vain ilman että joutuisi maksamaan tästä seuraavassa elämässään; hänen täytyy vain uskoa tämä. [Tähän filosofiaan perustuu mahdollisesti kristittyjen tulevaisuudessa kohtaamat vainot]. Kaupan kylkiäisenä tämä ihminen saa oman "henkioppaan" joka pitää seuraa yksinäisinä hetkinä ja kertoo mukavia tarinoita, erityisesti opastettavan edelliseen elämään liittyviä. Tällaista ihmistä kohtaa myös uskomaton aineellinen hyvinvointi. Mikä sitten saa New Agen mukaan jonkun "hoksaamaan" sen, että "Minähän olen Jumala"? Vastaus on evoluutio. New Agen mukaan eri ihmiset ovat eri kehitysvaiheessa suhteessa evoluutioon, ja jos joku "tajuaa" olevansa Jumala hän on silloin hypännyt evoluutiossa seuraavalle tasolle ja saa kylkiäisenä asiaankuuluvat palkinnot. Mutta tämä hyppäys ei ole vähäisimmässäkään määrin tämän henkilön omaa ansiota; näin on sattunut vain käymään, evoluution arpakuutio on antanut hänelle "niin monta kuutosta peräkkäin" että hyppäys on käynyt mahdolliseksi. Jos joku ajattelee että kristinusko ei ole oikeudenmukainen uskonto, vielä vähemmän sitä on New Age. Jos ikuinen rangaistus helvetissä ei tunnu oikeudenmukaiselta, jokaisella pelastuneella on on mahdollisuus aikanaan sanoa se suoraan Jumalalle; itse asiassa, Jumalan edessä seisoessaan kukaan ei edes voi piilottaa ajatuksiaan.

New Age ei suo kannattajilleen ikuista lepoa

New Age on riivaajien oppi, sen me olemme todenneet jo moneen kertaan. Mutta oletetaanpa että New Age olisikin totta. Tällöin maailmankaikkeutta hallitsisi persoonaton, kosminen energia jonka osia kaikki elolliset luontokappaleet olisivat.

Noin 15 miljardia vuotta sitten tämä kosminen "tajunta" räjähti muodostaen ensin planeettoja ja myöhemmin bakteereja joista kehittyi lopulta ihmisiä. Tiedemiehet puhuvat alkuräjähdyksestä.

New Age uskoo ikuiseen kiertokulkuun -- sekä yksilöiden että suurempien kokonaisuuksien kohdalla. Tämän vuoksi teoria jonka mukaan maailmankaikkeus alkaisi joskus supistua räjähtääkseen joskus myöhemmin uudelleen on suosittu New Age -uskovien keskuudessa. Niinpä he uskovatkin että näitä alkuräjähdyksiä -- joista tämä nykyinen maailmankaikkeus on saanut alkunsa -- on ollut menneisyydessä lukematon määrä ja että niitä tulisi lukematon määrä myös tulevaisuudessa, kenties ikuisesti. New Age opettaa että kun ihminen on kehittynyt evoluutiossa riittävän pitkälle, hänen ei enää tarvitse syntyä uudelleen vaan hän voi yhdistyä tähän "kosmiseen tajuntaan". Mutta entä sitten kun tulee uusi alkuräjähdys miljardien vuosien päästä? Tällöin Kosminen tajunta hajoaa uudestaan lukuisiksi elämänmuodoiksi ja kaikkien täytyy aloittaa kipuaminen evoluution tikkaita, aivan pohjalta, bakteerien tasolta alkaen -- ja tämä kiertokulku täytyy aloittaa jokaisen uuden alkuräjähdyksen myötä yhä uudelleen ja uudelleen, ikuisesti.

New Age halveksii kristinuskoa, koska kristityillä on oppi ikuisuudesta joka täytyy viettää joko Taivaassa tai helvetissä. Mutta ei New Age:kaan pääse eroon tästä ikuisuudesta. Heidän mukaansa jokaisen elollisen olennon täytyy aloittaa kiertokulku jokaisen alkuräjähdyksen jälkeen bakteerien tasolta lähtien, ja jos hänellä sattuu olemaan hyvä tuuri, hän ehkä miljardien syntymisten ja kuolemisten jälkeen pääsee lepäämään yhtyessään tähän Kosmiseen tajuntaan -- vähäksi aikaa -- ennen seuraavaa alkuräjähdystä.

Joku tietenkin saattaa väittää, että maailmankaikkeuksia olisi lukematon määrä, ja että jos yksi maailmankaikkeus sammuu niin jossain toisessa paikassa vuorostaan syntyy uusi maailmankaikkeus, ja sielut joiden kehityskulku on jäänyt kesken saavat edelleen jatkaa lepoaan Kosmiseen tajuntaan sulautuneena. Pohdiskeltuani tällaisia filosofisia kysymyksiä pitkään ja hartaasti voin luetella kolme kohtaa, joiden perusteella voin torjua tällaiset väitteet:

  1. Ei ole mitään todisteita siitä että maailmankaikkeuksia olisi enempää kuin yksi. Teoriat useista universumeista ovat pelkästään tiedemiesten esittämiä spekulaatioita. Sen sijaan on vahvoja todisteita siitä että universumi on joskus saanut alkunsa "tyhjästä".

  2. Vaikka maailmankaikkeuksia olisikin useampia on täysin loogista ajatella, että tämä laajempi kokonaisuus -- joka kätkee sisäänsä kaikki universumit -- alkaisi joskus supistua tehdäkseen myöhemmin uuden "alkuräjähdyksen".

  3. New Agen mukaan "Kosminen tietoisuus" ei itse asiassa edes ole mikään tajunta; Kosminen tietoisuus ei edes tiedä olevansa olemassa. Siispä se on kuin jokin kone joka pyörii ikuisesti ja vailla tarkoitusta. New Agen kielenkäytössä puhutaan "Jälleensyntymisen pyörästä", joten Kosmisen tajunnan voi kuvitella olevan ikäänkuin jokin mekaaninen laite, esimerkiksi vanhanaikainen herätyskello.

    Koska Kosminen tajunta on siis kone ja ollut aina olemassa, sen on silloin täytynyt käydä ikuisuuksista asti (kuka tämän "herätyskellon" olisi vetänyt käyntiin?). Tässä ajassa jokaisen elollisen olennon -- bakteerista alkaen -- olisi pitänyt kehittyä täydellisyyteen asti ja yhtyä tähän Kosmiseen tajuntaan. Koska bakteereita on edelleen olemassa, voimme tehdä sen johtopäätöksen että "tuntiviisarin" jokaisen uuden kierroksen alkaessa Kosminen tajunta -- ynnä kaikki siihen joskus yhtyneet sielut -- hajoaa taas lukuisiksi elämänmuodoiksi, ja jokaisen täytyy aloittaa kiertokulku alusta, bakteerin tasolta alkaen. Ja menneisyydessä näitä kierroksia on ollut käsittämättömän suuri määrä; aina niin monta kuin ikuisuuteen mahtuu. Ja tulevaisuudessakin näitä kierroksia tulee olemaan ikuisesti.
Tämä on New Agen pieni likainen salaisuus, jota aatteen kannattajat eivät jouda pohtimaan. Jos uskot New Agen oppeihin sinun täytyy hyväksyä tämä tosiasia, että sinun täytyy käydä läpi tämä syntymisten ja kuolemien kiertokulku -- bakteerista evoluution huipulle asti -- yhä uudestaan, ikuisesti ja vailla tarkoitusta.

Osa 3: Kaksi maailmansotaa

Kuten otsikossa sanottiin, ennen tempausta tulee vielä kaksi maailmansotaa, ja ensimmäinen näistä voi puhjeta jo huomenna! Olen aikaisemmissa artikkeleissani kertonut, että tempaus tapahtuisi Vihan ajan puolivälissä koska tulkitsin, että tapahtumat Matteuksen evankeliumin kohdassa 24:27-31 sekä Ilmestyskirjan luvuissa 6-7 tapahtuisivat nimenomaan Vihan ajan puolivälin paikkeilla. Tällöin tempaus tapahtuisi vasta useita vuosia Antikristuksen ilmestymisen jälkeen.

Nykyisen tulkintani mukaan olen ilmeisesti ollut väärässä. Kiitos tästä kuuluu Cutting Edge -ministeriölle. Suomentaessani heidän artikkeleitaan olen joutunut syvästi perehtymään heidän oppeihinsa, ja mitä enemmän minä niihin perehdyn sitä uskottavammalta ne kuulostavat.
Matteus 24:29-31: "Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnan parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Ja Hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivaitten äärestä hamaan toisiin ääriin."

Ilm: 6:12-13: "Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakileensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa..."
Olen jo pitkään ollut sitä mieltä että tässä puhutaan tempauksesta eli seurakunnan ylösotosta. Kuitenkaan, missään ei sanota että tämä tapahtuisi Vihan ajan puolivälissä tai että tässä kuvattaisiin Harmageddonin taistelua. Otetaan lainaus vielä Jooelin Kirjan luvun 2 jakeesta 30-32:
"Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa, verta ja tulta ja savupatsaita; aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran Päivä tulee, se suuri ja peljättävä. Ja jokainen joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu..."
Näissä kolmessa Raamatun kohdassa ilmeisesti puhutaan samasta asiasta: maailmanlaajuisesta ydinsodasta jota seuraa välittömästi tempaus. Ja tämä kaikki tapahtuu "Ennenkin Herran päivä tulee" eli ennen noin seitsemän vuotta kestävää Vihan aikaa. Toinen merkittävä asia selitetään viimeisessä lauseessa: "Ja jokainen joka huutaa avuksi Herran nimeä pelastuu". Silloin kun maailmassa vallitsee täysi kaaos ja näyttää siltä että inhimillisesti katsoen ei ole enää mitään tehtävissä -- silloin pelastukseen riittää se että huutaa avuksi Herran nimeä. Silloin jokainen joka näin tekee, tekee tämän totisella sydämellä. Ei ole enää "Hokkus pokkus" -taikasanoja eikä "Tullaanpa tässä nyt uskoon muodon vuoksi" -periaatetta.

Tämä maailmansota josta kerroin edellä on jälkimmäinen näistä kahdesta tulevasta maailmansodasta, ja se syttyy juuri ennen tempausta. Mikäli Ilmestyskirjassa 6:4:ssä mainittu punaisen hevosen ilmestyminen kuvaa tämän sodan syttymistä, silloin saamme tarkemmin tietää milloin tämä tapahtuu: sota syttyy pian sen jälkeen kun Antikristus tekee seitsemän vuoden sopimuksen Jerusalemista. Ilmestyskirja 6:2:ssa mainittu ratsastaja joka istuu valkean hevosen selässä on Antikristus. Koska sitten ensimmäinen sota puhkeaa? Luotan tässä Cutting Edge -ministeriön asiantuntemukseen. He sanovat, että ensimmäinen sota on se joka tuo Antikristuksen. Tässä sodassa ei todennäköisesti käytetä ydinaseita, mutta niiden käytöllä saatetaan uhitella kovastikin, niin että koko ihmiskunnan olemassaolo on uhattuna. Tällöin Antikristus ilmestyy ja lupaa rauhan, jolloin ihmiset tarttuvat hänen lupauksiinsa ja tekevät hänestä maailman kuninkaan.

Ketkä sitten temmataan ja ketkä jäävät jäljelle? Tämä kysymys on kiihoittanut ihmisten mielikuvitusta viimeisen puolen vuosisadan aikana. Leo Meller ja suurin osa Vapaista suunnista uskovat että uskovien ylöstempaaminen tapahtuu samalla hetkellä kuin Pyhä Henki poistuu maan pinnalta ja sallii Antikristuksen ilmestymisen. Heidän mukaansa tempaus tapahtuu siis jo ennen Antikristuksen ilmestymistä. 2.Tess. 6-8 kuvaa heidän mukaansa tempausta:
"Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä"
Tässä jakeessa puhutaan Antikristuksen ilmestymisestä, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta ei tässä puhuta mitään Pyhän Hengen poistumisesta Maan pinnalta. Tässä vain sanotaan, että Antikristus tulee silloin kun Pyhä Henki ei enää pidättele häntä! TEmpaus siis voi hyvinkin tapahtua vasta Antikristuksen ilmestymisen jälkeen.

Leo Meller on myös useasti selittämyt Radiossa, että jokainen joka on kerran antanut elämänsä Jeesukselle pääsee automaattisesti mukaan tempaukseen. Hän on sanonut suurinpiirtein näin:
"Koska jokainen uskovainen on Pyhän Hengen astia, ja kun Pyhä Henki poistuu Maan päältä niin silloin nämä ihmiset poistuvat myös, automaattisesti."
Olen tässäkin eri mieltä. Edellä kerrotun valossa uskon että Pyhä Henki ei poistu minnekään Antikristuksen saapuessa. Lisksi uskon, että ne jotka temmataan ovat niitä jotka ovat Jumalan mielestä arvollisia tuleman temmatuiksi. Tämän pitäisi tehdä nöyräksi itse kunkin.

Osa 4: Iskun jälkeen

World Trade Centeriin kohdistuneesta iskusta on kulunut jo lähes viikko, ja maailma alkaa vähitellen toipua kohtaamastaan järkytyksestä. Tätä kirjoittaessani New Yorkin pörssin avautumiseen on aikaa noin tunti. Asiantuntijat ennustavat jopa 10 prosentin kurssilaskua; jos lasku on selvästi tätä jyrkempi tai lievempi kyseessä on Illuminatin väliintulo. Tällä hetkellä iskusta syytetään Osama bin Ladenia -- hänen väitetään jopa suunnitelleen sariini-iskua Euroopan parlamenttia vastaan. Uskon että bin Ladenilla ei ole mitään tekemistä näiden iskujen kanssa (ja jos onkin, suunnittelijat löytyvät muualta); hänestä yritetään tehdä syntipukkia jotta saataisiin tekosyy hyökätä Afganistaniin ja mahdollisesti aloittaa Kolmas maailmansota.

Jokin aika sitten kirjoitin artikkelin jossa ihmettelin David Wilkersonin kommenttia siitä, että George W. Bushin valinta Presidentiksi voisi tuoda pelastuksen Amerikalle. Viimeaikaisten tapahtumien valossa voimme todeta että pelastusta ei tulut; nyt Wilkersonkin tietää erehtyneensä. Ihmettelen kuinka joku voi pitää kristittynä sellaista henkilöä joka ei pidä huolta köyhistä vaan ajaa tupakanviljelijöiden etua.

Kaikkein suurimman järkytyksen terrori-isku toi niin sanottua "Valmiiksi pureskeltua amerikkalaista hampurilais-evankeliumia" julistaville saarnamiehille kuten Hal Lindsey, Timothy Ice, Tim LaHaye ja Jerry B. Jenkins. Tällä sanahirviöllä minä tarkoitan sitä oppia jota Amerikassa hyvin yleisesti sekä valitettavan usein myös Suomessa opetetaan. Keskeinen asia tässä opissa on se, että meille (amerikkalaisille ja eurooppalaisille) ei ehdi tapahtua mitään pahaa ennen tempausta. Muualla maailmassa kristittyjä saatetaan vainota kovastikin, mutta heillä on sattunut käymään huono tuuri kun ovat joutuneet syntymään "kolmanteen maailmaan". Tähän oppiin kuuluu myös se, että henkilökohtainen suhde Jeesukseen ja uuden elämän aloittaminen on toissijaista. Tärkeintä ovat joissa "otetaan Jeesus vastaan elämään" tietyn kaavan mukaisesti. Ja entistä parempi olisi jos se tapahtuu Billy Grahamin tai muun vastaavan amerikkalaisen saarnamiehen pitämässä kokouksessa. Toiset menevät muotoseikkojen korostamisessa vieläkin pidemmälle: LaHayen ja Jenkinsin kirjasarjassa "Viimeisten päivien vaellus" päähenkilö opettaa että pelastuakseen tarvitsee ryhtyä todistamaan Jeesuksesta ympäristölleen, halusi sitä tai ei.

Toivottavasti en loukkaa ketään, mutta omaan näkemykseeni verrattuna LaHayen ja Jenkinsin teos vaikuttaa lapselliselta sadulta. Kolmas maailmansota alkaa pian ja sen seurauksena tulee nälänhätää. Antikristuksen ilmestyessä tulee lyhyt rauhan kausi mutta se loppuu lyhyeen kun punaisella hevosella ratsastava (Ilm. 6:4) saa vallan. Tätä seuraa todella laajat mitat saavuttava nälänhätä (Ilm. 6:6) jossa neljäsosa ihmiskuntaa saa surmansa (Ilm. 6:8). Vasta tämän jälkeen tulee se päivä jolloin aurinko pimenee ja tulee tempaus. Ilm. 7:14 on aivan oikeassa sanoessaan: "Nämä ovat ne jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat" kuvaillessaan niitä onnekkaita jotka pääsevät mukaan tempaukseen; niin vaikeita ovat tulossa olevat ajat. Kenties lentokoneen törmääminen World Trade Centeriin oli merkki siitä että nyt alkaa olla korkea aika ryhtyä keräämään ruokavarastoja. Jos joku päättää tyhtyä keräämään ruokaa hän ottaa sen riskin että osa varastosta ehtii pilaantua, ja hän menettää hiukan rahaa. Tämä on kuitenkin pieni hinta siitä jos pystyy näin välttämään nälkäkuoleman; nälkään kuoleminen kun ei ole niitä kaikkein miellyttävimpiä tapoja päättää päivänsä. Sitäpaitsi,leivänkannikan tai säilykepurkin antaminen nälkäiselle on oiva tapa johdattaa hänet Jeesuksen luokse.

Lisäys:

Ennen tempausta tulee ainakin yksi maailmansota; se joka tuo Antikristuksen ja joka mahdollisesti kestää 91 päivää -- siitä ei ole epäilystäkään. Mutta se että me joutuisimme kokemaan toisen, vielä kauheamman sodan on epävarmaa. Voin olla väärässä, toivottavasti olen. Cutting Edgellä on se käsitys että tempaus tapahtuisi hyvin pian sen jälkeen kun Antikristus vahvistaa Jerusalemin rauhansopimuksen, siis ennen "punaista hevosta". Jos he ovat oikeassa, voi olla että se ainoa sota jonka me joudumme kokemaan käydään tavanomaisin asein. Toivottavasti he ovat oikeassa.

-- Loppu --


08.10.2001
 

Ensin Talebanit, sitten kristityt?

26 päivää World Trade Centeriin kohdistuneen iskun jälkeen Jatkuu...
 


 CUTTING EDGE FINLAND

 TAKAISIN
 

 Sauli Leppäsen profetiasivu