Olkaa viisaita kuin käärmeet

Be Wise As Serpents

Copyright 1991 by Fritz Springmeier

LUKU 10 -- TAIVAALLISEN LUNASTUKSEN KANAVA

Joseph F. Rutherfordin koko tarinaa ei tulla kenties koskaan tuntemaan. Mutta tämä keskeneräinen tarina tullaan esittelemään, erityisesti koskien vapaamuurareita, New Agea ja Valtaeliittiä.

Joseph syntyi Versaillesissa, Missourissa ja varttui maatilalla Morganin piirikunnassa Missourissa. Hän oli kunnianhimoinen. Hänen isänsä halusi että hän olisi jäänyt maatilalle mutta Joseph halusi että hänestä tulisi tärkeä henkilö. Hän oli aina asettanut korkeita päämääriä itselleen. Hänen päämääränsä olivat tällaisia osittain hänen suurenmoisen mielikuvituksensa ansiosta. Joseph teki matkoja mielikuvitukseen, ja todisteiden mukaan itse asiassa toimi kanavana sellaisille joiden hän uskoi olevan henkiolentoja. Hän piti siitä että sai olla huomion keskipisteenä. Hänen kaikiva äänensä, pituutensa (6 jalkaa) ja emotionaalinen vakavuutensa teki hänestä dynaamisen puhujan. Hän ei ollut kiinnostunut kokoamaan omaisuutta, mutta hän eli ylellistä elämää. Hän luennoi kaikkialla Yhdysvalloissa, sekä matkusti Euroopassa ja Lähi-idässä.

Eräs Vartiotornin lähde sanoo: "Kenties kukaan ihminen ei ollut läheisempi Pastori Russellille kuin Hra. Rutherford." Tämä on yksinkertaisesti suuri valhe. Rutherford oli tehnyt itsestään sietämättömän siihen pisteeseen saakka että Russell karkoitti hänet päämajasta. Russell jopa maksoi hänelle siitä että sai hänet lähtemään. Rutherfordoli hyvin herkkä. Hän oli nyreissään siitä miten Russell kohteli häntä. Russell astui hänen varpailleen useita kertoja. Eräässä tapauksessa, Rutherford kirjoitti valituksen Russellille siitä miten häntä kohdeltiin, ja Russell loukkasi hänen herkkiä tunteitaan. Russell julkaisi tämän valituksen Vartiotorni-lehdessä.

Alexander Hugh Macmillan, toinen skotlantilaista verta oleva mies, oli vastuussa siitä että Rutherford liittyi Vartiotorni-seuraan. Ilmeisesti Rutherford, joka oli ahkera lukija, hankki kolme kirjaa Russellilta. Ollessaan sairaana kotona hän sattui selailemaan Russellin kirjoja. Joseph Rutherfordista oli tullut lakimies, ja tähän mennessä hän ei ollut osoittanut minkäänlaista kiinnostusta hengellisiä asioita kohtaan. Käytännössä hän ei tuntenut Raamattua lainkaan, eikä hän osallistunut jumalanpalveluksiin vaikka hänen vanhempansa olivat baptisteja. Mutta hän piti siitä miten Pastori Russell opetti. Ja hänen ystävänsä A.H. Macmillan jolla oli huomattava asema Vartiotorni-seurassa, kykeni saamaan Rutherfordin korkeaan asemaan tässä seurassa. Rutherfordista tuli WT:n lakimies ja hän puolusti useita kertoja Russellia oikeudessa.

Vuoden 1907 jälkeen, Rutherford hoiti kaikki Vartiotorni-seuran lakiasiat.

A.H. Macmillanin ystävyyssuhde Rutherfordin kanssa oli tärkeä. A.H. Macmillan väitti että hänet oli asetettu vastuuseen Vartiotorni-seurasta Russellin jälkeen. Macmillanilla, Van Ambhurgin, WT:n kirjan pitäjän kanssa, oli tapana käyttää valtaansa saadakseen Rutherford WT:n presidentiksi.

Kuten yleisesti tiedetään, Rutherford oli vuorollaan Eighth Judical Circuit of Boonvillen tuomarina koska säännöllistä tuomaria ei ollut. Tämä tapahtui ennen kuin hän liittyi Jehovan todistajiin. Tämän vuoksi Jehovan todistajat kutsuivat Joseph Rutherfordia Tuomari Rutherfordiksi. Tämä oli termi josta hän piti.

Tuomari Rutherford sanoi: "Minun tarkoitukseni on tehdä hyvää kaikille." Mutta hänen tekonsa olivat täysin ristiriidassa tämän lupauksen kanssa.

"Kun Russel kuoli, täysimittainen pandemia puhkesi", eräs WT:n jäsen sanoi. Rutherfordin kyky ottaa firma komentoonsa pantiin koetukselle. Los Angelesin karkoituksesta hän tuli, ja persoonansa voimalla, lakiteknisillä tempuilla ja joillakin inhottavilla vallan kahminta taktiikoilla hän otti tilanteen hallintaansa. Hän erotti 31 työntekijää, ja hän uudisti kaikki entiset käytännöt ja noudatti omia ajatuksiaan mieluummin kuin Russellin ajatuksia. Hän nosti Vartiotorni-seuran ylös Russellin urista. MOnet jotka olivat lojaaleja Russellille jättivät seuran.

On tärkeää ymmärtää Rutherfordin luonnetta ajatella itseään. Se oli niin äärimmäistä että hänen oli vaikea alistua millekään säännöille. Hän ei halunnut että kukaan ajatteli hänen puolestaan. Seurauksena siitä että Rutherford piti alkoholista, hän oli alkoholisti. Hän rohkaisi Jehovan todistajia rikkomaan kieltolakia ja salakuljettamaan alkoholia. Koska Rutherford piti tietyistä naisista, hänellä oli naisystäviä vaikka Raamattu kieltää aviorikoksen. Arvoituksellisena, etäisenä, varautuneena ja kylmänä, Rutherford muistetaan parhaiten vallanhimostaan. Diktatuuristen valtuuksien mukana tuli tilaisuus elää ylellisesti Seuran rahoilla. Tämän päivän Jehovan Todistajat tuskin tietävät hänen ylellisestä elämästään pulavuosina mutta siihen liittyy asuminen useissa taloissa samanaikaisesti, useat 16-sylinteriset Packardit, parhaat saatavilla olevat liköörit ja kaikki hänen mukavuuden halunsa. Hän harvoin vietti aikaansa liikuntavammaisen vaimonsa tykönä joka asui Kaliforniassa.

On vaikea kuvata Rutherfordia vapaamuurarina. Hän oli niin ahdasmielinen ja hänellä oli niin paljon ennakkoluuloja ettei ole todennäköistä että häntä olisi pyydetty liittymään tai että hän olisi v'älittänyt liittyä. Se ei olisi kuitenkaan voinut olla täysin mahdotonta ottaen huomioon että jotkut hänen ystävistään olivat eräitä kaikkein voimakkaimpia vapaamuurareita Yhdysvalloissa. Alussa Rutherford oli toiminut kolme kertaa presidenttiehdokkaan ja ulkoministerin William Jennings Bryan (vapaamuurari, 1860-1925) avustajana. Rutherfordilla oli ystävä USA:n Senaatissa, saksalaiset sukujuuret omaava juutalainen Cumberlandista, Maryland, nimeltään George Louis Wellington, joka oli myös pankkiiri ja Edinson Electric Companyn pääjohtaja. Wellington oli 32. asteen vapaamuurari ja Temppeliritari. Wellington kuului myös Oddfellowsiin, Elksiin ja Knights of Pythiasiin. Wellingtonin perhe oli joutunut lähtemään Englannista Maria Tudorin hallituskauden aikana ja muuttamaan Saksaan. Hänen äitinsä entinen sukunimi oli Meyer. Hän oli juutalainen.

Tietyt Bible Studentsin jäsenet ovat väittäneet että Russell murhattiin. He uskoivat että tietyt ihmiset, kuten J. F. Rutherford, W.E. Van Amburgh, R.H. Hirsh (juutalainen), Morton Edgar (skotlantilainen), Mortonin veli Edgar, C.J. Woodworth (metodistiset vanhemmat), Paul S.L. Johnson (juutalainen), Czeslaw Kasprzykowski, A.H. Macmillan, George Fisher (hänen isänsä oli episkopaalinen pastori mahdollisesti juutalaista sukujuurta Scrantonista, Pennsylvaniasta), Isaac F. Hoskins, William E. Page, Henry Clay Rockwell, ja muutamat muut osallistuivat murhaan. He uskovat että myrkky oli päässyt Russellin ruoanmaistajan ohi. He uskovat että ruumis siirrettiin pois junasta seuraavalla asemalla ja balsamoitiin nopeasti murhan salaamiseksi. Macmillanin mukaan, Menta Sturgeon vei ruumiin puoskari-balsamoijalle ja hautasi hänet 20 dollaria maksaneessa arkussa.

On vaikea määritellä mitään Russellin rumiista sillä viisi jalkaa paksun pyramidin perusta jonka alla Russell makaa on vahvistettu piikkilangoin, ja ainakin yksi WT:n lähde sanoo että Russell krematoitiin ennenkuin hänet asetettiin pyramidin alle. Russellin ruumis krematoitiin kolmen päivän perästä hyvään ruusuristiläiseen tapaan. On ruusuristiläinen uskomus että hengelle ruumiin sisällä täytyy antaa tämä aika. WT omisti siihen aikaan Union Cemetaryn ja myöhemmin sinne pystytettiin hautakivi Russellin nimellä harhauttamaan ihmisiä.

Kenties toiseksi tärkein paikka Vartiotorni-seuralle oli Lontoon toimisto, sillä sieltä käsin johdettiin Euroopan ja Kansainyhteisön toimintoja. Russell antoi tämän viran Paul S.L. Johnsonille, juutalaiselle. Hetken aikaa Lontoon ja Brittiläisen Guinean toimistot olivat lojaaleja Johnsonille mieluummin kuin Rutherfordille, mutta Rutherford pakotti heidät eroamaan. Sen jälkeen hänellä oli kaikki valta.

Murhan motiivina on todennäköisesti ollut raha ja valta.

Rutherford ja hänen ystävänsä, kuten Macmillan ottivat seuran haltuunsa. Rutherfordista tuli erakko. Hän asteittain vahvisti valtaansa ja rikkauttaan. Hänellä oli useita Packardeja ja kiinteistöjä, jopa Euroopassa.

8.2.1942, Rutherford kuoli, erään WT:n lähteen mukaan kengät jalassaan. Jotkut vanhemmat Bible Studentsin jäsenet sanovat että hän kompastui portaissa ollessaan juovuksissa. Hänen kuolemansa pidettiin salassa useita päiviä, ja paikallinen San Diego Union -sanomalehti ei saanut asiasta vihiä ennenkuin vasta 10.2.1942 ja se julkaisi uutisen 11.2.1942. Hänen vieraantunut poikansa, Malcolm C (myös lakimies) ja hänen vaimonsa jota hän oli laiminlyönyt vuosia, Mary M. Rutherford, asui Los Angelesissa. Hänen sihteerinsä Bonnie Boyd oli Rutherfordin kanssa hänen Beth Sarimin talossaan kun hän kuoli, ja Bonnie allekirjoitti hänen kuolintodistuksensa. Jälkeenpäin hän avioitui W.P. Heathin kanssa ja putosi pois kuvasta. Näyttää siltä että hänen kuolemansa pidettiin salassa kunnes tämä kamppailu Bethelin herruudesta oli tasoittunut. Silti, sitä miksi hänen kuolemansa verhottiin salaisuuksiin ei tiedetä.

Hänen hautaamisensa tapahtui salassa koska hän halusi tulla haudatuksi Beth Sarimiin mikä oli kaikkien hautausmaa-alueiden ulkopuolella. Asiaankuuluvana piirteenä ihmiselle, joka ei kunnioittanut kenenkään toisen mielipiteitä ja jota kenenkään toisen luomat säännöt eivät koskaan hallinneet, Rutherford haudattiin salaa vastoin kaupungin sääntöjä Beth Sarimiin. Kolme kuukautta myöhemmin yksinäinen ruumisauto tuotiin Woodrowin hautausmaalle ja vale-hautajaiset pidettiin Staten Islandilla aamunkoitteessa Jehovan todistajien valitun ryhmän kera.

Tutkittaessa Vartiotorni-seuran yhteyksiä maailmanhallituksen salaliittoon useita asioita voidaan mainita siitä mitä tekemistä Rutherfordilla oli kaiken tämän kanssa.

  1. Mitä ikinä Rutherford päätti tehdä hän olisi kyennyt tekemään sen, sillä moraalisäännöt eivät sitoneet häntä.

  2. Rutherfordilla oli joitakin korkea-arvoisia ystäviä. Hän oli ollut William Jennings Bryanin apuna hänen presidentinvaali kampanjassaan, toiminut kansalais-ryhmissä sekä ryhmissä kuten vapaamuurarit, ja hänellä oli ystäviä kuten kongressiedustaja Blackburn Barrett Dovener, lakimies Länsi-Virginiasta.

  3. Hänellä oli ystäviä sanomalehdissä, esimerkiksi National Labor Tribune julkaisi hänen saarnansa 9.5.1918.
Määräsikö B'nai B'rith Paul Johnsonin ottamaan vallan Vartiotorni-seurassa? Yritettiinkö Rutherfordia ja hänen lähimpiä työtovereitaan vastaan lietsoa kapinaa koska nämä horjuttivat B'nai B'rithin suunnitelmia työntää heidän oma miehensä sisälle. Rikkoiko Rutherford jonkun solmimansa sopimuksen Valtaeliitin kanssa? Todisteet viittaavat siihen että Rutherford suostui jonkinlaiseen työsuhteeseen salaliiton kanssa. Vai tukivatko maailmanhallituksen suunnittelijat kamppailun molempia osapuolia?

Rutherfordissa tapahtui huomattava muutos 1920-luvulla. Hän alkoi toimia meediona. Hän kirjoitti että pahat enkelit hyvittivät syntejään välittämällä Jumalan viestejä ihmisille. Koska hänen saamansa viestit ovat osoittautuneet vääriksi, johtopäätös on että ne olivat demonista alkuperää. WT kuvaili Rutherfordin kuolemaa seuraavin sanoin: "Veli Rutherfordin eteneminen suuremmille aktiivisuuden kentille, Jehovan armosta..."

Suuren valkoisen looshin veljeskunta

Manly P. Hall, tämä suuri vapaamuurari-johtaja kirjoitti: "Moninaisuuden labyrintin lävitse, ainoastaan valaistunut mieli voi, ja sen täytyy johtaa sielu sisään yhteisöllisyyden täydelliseen valoon."

Vapaamuurarit ovat mainostaneet New Age -liikkeen "valaistuneita mieliä". Vapaamuurarit ovat auttaneet ja mainostaneet Suuren valkoisen veljeskunnan valaisemia New Age -johtajia. Useimmat New Age -meediot eivät ole vapaamuurareita, eikä heidän odoteta saavan vapaamuurareiden sympatioita. Teosofisen seuran johtajat, jotkut korkea-arvoisemmat vapaamuurarit ja Church Universal & Triumphentin Elizabeth Clare Prophet ovat niitä jotka väittävät saaneensa valaistuksen Suuren valkoisen looshin veljeskunnalta.

Joten mikä on Suuren valkoisen looshin veljeskunta? Heitä kutsutaan useilla nimillä, kuten Ylösnousseet mestarit ja henkioppaat. Nämä ovat henkiolentoja joiden kanavina New Age -johtajat toimivat.

Näitä ylösnousseita mestareita kutsutaan vaihtelevasti nimellä "Hierarkia" tai "Valon valjeskunta" meedio J.J. Hurtigin toimesta; nimellä "Veljeskunta" meedio Richardo Kieningerin toimesta; ja nimellä "Universaalin veljeskunnan suurten olentojen jumalallinen hierarkia" meedio Earlyne Chaneyn toimesta. He ovat tarjonneet huomattavan osan informaatiosta josta New Age -kirjallisuus koostuu.

Suuren valkoisen looshin viesti

Käännä radio päälle ja sinä saatat kuulla laulun kuten "In the year 2525, if man is still alive..." Nämä ylösnousseet mestarit ovat painottaneet että ihminen on Uuden aaikakauden tai Uuden järjestyksen partaalla. Ihmisen täytyy luoda maailmanhallitus ja maailmanuskonto. Tätä uutta periodia kutsutaan usein Kultaiseksi aikakaudeksi. Ainakin yhden henkiolennon on raportoitu kutsuneen sitä nimellä "Second Genesis". Teknologia ja Uuden aikakauden hengellinen filosofia on tarkoitus yhdistää paratiisimaisen Uuden maailman perustamiseksi. Esimerkkejä tästä on kirjassa nimeltä The Book of Knowledge: Keys of Enoch a New Age Bible jonka Eenokin ja Metatronin henget ovat antaneet J.J. Hurtigille koodin muodossa jonka mukamas pitäisi auttaa ihmistä avaamaan tämä jumalallinen suunnitelma joka on Suuren valkoisen veljeskunnan mielessä. Kirja Keys of Enoch puhuu Toisesta genesiksestä, toisesta paratiisista.

Toinen New Age -raamattu jonka henkiolento antoi Michael Matthiesenille varoittaa että ihmiskuntaa tullaan rankaisemaan ankarasti jollei maailma organisoidu maailmanhallitukseksi vuoteen 2000 mennessä. Hänen 422-sivuinen "Raamattunsa" on nimeltään The New American Bible.

Mielenkiintoista, tämä viesti tulevasta Kultaisen aikakauden paratiisista on annettu tuhansia kertoja New Age -meedioille. Usein nämä henkioppaat mainitsevat että suuren onnettomuuden tai sarjan tuhoisia tapahtumia täytyy edeltää tätä Uutta maailmanjärjestelmää.

Kyllä, terminologia ja viesti on identtinen viestin kanssa jonka henget antoivat Rutherfordille. Mielenkiintoista, yhtäläisyydet eivät lopu tähän. Vartiotorni-seuralta tuli Raamattu nimeltään New World Translation. On ilmiselvää että osa tästä käännöksestä on lainausta henkiolennoilta saavuista käännöksistä, kuten Johannes Greberin käännös.

Omituinen yhteys

Tämä kanavointi-yhteys Vartiotorni-seuran, vapaamuurareiden ja New Agen välillä on itse asiassa oudoin yhteyden muoto, sillä se viittaa siihen että yliluonnollinen voima koordinoi, kuten "uusi valo".

Hetken näytti siltä että ajatus paholaisesta häviäisi länsimaisesta kulttuurista. Psykiatrit kertoivat meille että tällaista yliluonnollista ilmiötä ei ole olemassa. On mielenkiintoista että nämä olivat niitä ihmisiä jotka kertoivat meille tämän, sillä varhaiset suuret psykiatrit olivat kietoutuneet okkultistisiin ja demonisiin aktiviteetteihin.

New Age -meediot eivät näe henkioppaitaan demoneina. Tämä on nimitys jonka kristityt ovat antaneet, nämä jotka huomioivat sen mitä Raamattu sanoo tällaisista aktiviteeteista. Useimmat meistä eivät ole koskaan toimineet meedioina eivätkä voi kosketella tätä kysymystä että millaisia henkiä nämä ovat. Kuitenkin, useat uusiaikalaiset ovat uskoutuneet tälle kirjailijalle, sanoen että joissakin kohdin he löysivät että nämä henget paljastivat demonisen identiteettinsä heille. Eräs kuuluisa New Age -johtaja joka sai selville että nämä henkioppaat olivat demoneja oli Randall Baer. Uskotaan että Randall N. Baer murhattiin hänen paljastettuaan liian paljon New Age -liikkeestä. Hänen kirjansa Inside the New Age Nightmare kertoo tarinan eräästä henkilöstä joka jätti kanavoimisen kun hän tajusi että hän palveli demoneita. Lukijan pitäisi lukea hänen kirjansa ymmärtääkseen täysin miksi Baer oltuaan vuosia New Age -johtajana päätteli että Saatana ja hänen demoninsa olivat New Agen henkioppaita. Baer kertoo kunnioitusta herättävän tarinan siitä kuinka näillä hengillä oli valtaa, mukaanlukien yliluonnollista voimaa eivätkä ne olleet vain mielikuvituksen tuotetta. Skeptikkokin tekee sen johtopäätöksen luettuaan tämän kirjan että meediot uskovat näiden henkioppaiden olevan todellisia.

Joitakin esimerkkejä New Age -meedio Baerin johtopäätöksistä koskien tällaisia henkioppaita:

Jos Baerin näkemystä jonka hän on saanut vuosien aikana johtaessaan New Age -liikettä voidaan soveltaa Vartiotornin meedioon Rutherfordiin, silloin Rutherford oli osa demonista salaliittoa. Jos jotkut lukijat ovat hyvin skeptisiä koko tämän asian suhteen, heidän täytyy tunnustaa että Rutherfordin ja New Age -meedioiden välillä on monia yhtäläisyyksiä.

On muitakin yhtäläisyyksiä. Nämä yhtäläisyydet ulottuvat sellaisiin asioihin kuten Russellin uskomukseen että Koores (joka oli mukamas Aurinko-jumalan inkarnaatio ja jollaisena ihmiset palvoivat häntä) oli Kristuksen esikuva. Myös Zoroasteria Russell piti suurena profeetana (hän oli myös sidoksissa aurinkoon ja sen palvontaan). Eräs näistä Ylösnousseista mestareista on Zoroaster. Elizabeth Clare Prophet on kanavoinut Zoroasterin viestejä.

Myös vapaamuurarit katsovat Zoroasteriin. Heidän New Age -niminen aikakauslehti kutsuu tätä profeettaa "jaloksi" profeetaksi. ["The New Age", heinäkuu 1961, s. 46-50] Tämän lehden toisessa artikkelissa (marraskuu 1922, sivu 658), 32. asteen vapaamuurari M.M. Javens kirjoittaa: "On tarpeetonta kirjoittaa yksityiskohtaisen tarkasti Zoroasterista ja Zend-Avestasta sillä useimmat Mestari-muurarit tuntevat heidän asemansa vapaamuurareiden joukossa."

Tämä aikakauslehti pitää magiaa "hyvänä asiana" (heinäkuu 1922, s. 343). Eräässä toisessa numerossa valkoista magiaa harjoittavia kutsutaan "enkeleiksi jotka on sijoitettu ihmisten joukkoon; palvellen, suojellen..." [Syyskuu 1933, s. 554]

Illuminati

Illuminaatin mukaan, vapaamuurarit ja muut Illuminaatin lähteet olivat valkoista magiaa harjoittavia. Vapaamuurari-johtajat uskovat että he jatkavat ihmiskunnan ohjaamista Suuren valkoisen veljeskunnan tavoin. "Tällä muinaisella Iluminaatilla joka tuli esiin 1700-luvulla ei ole perijöitä fyysisellä tasolla tällä hetkellä... Heidän aktiviteettinsa ovat ennen kaikkea hengellisellä tasolla jossa heillä on valtaa. Heidän voidaan sanoa todella olevan olemassa, mutta heidän organisoitu aktiviteettinsa sekä hyväntahtoisuutensa ihmiskunnan auttamiseksi ovat peräisin hengelliseltä puolelta." ["The New Age", syyskuu 1933, s. 554]


Takaisin