Olkaa viisaita kuin käärmeet

Be Wise As Serpents

Copyright 1991 by Fritz Springmeier

LUKU 12 -- UUDEN MAAILMAN SEURA

Vuodesta 1871 lähtien tämä voimakas uskonnollinen organisaatio on kasvanut ; sillä oli päämaja ensin Pittsburghissa, Pennsylvaniassa ja myöhemmin Brooklynissä, New Yorkissa missä se on tänään. Se on maailmanlaajuinen. Amerikkalaisille ovat tuttuja ovelta ovelle kiertävät Jehovan todistajat. Vartiotorni-seuran organisaatio on heille vähemmän tuttu.

Vartiotorni-seuran perusti alunperin vapaamuurari ja temppeliherra Charles T. Russell tuhotakseen ja muuttaakseen kristillistä kirkkoa.

Tässä prosessissa, organisaatio jonka arvo on yli miljardi dollaria heräsi henkiin; sitä johtaa salainen ryhmä miehiä nimeltään hallitus (Governing Body). Yleisön tietämättä, sekä myös suurelta osin Jehovan todistajien itsensä tietämättä, nämä miehet määräävät Jehovan todistajien elämästä yksityiskohtaisesti. [Esim. että oraalinen seksi on kiellettyä. Suom. huom.]

Tällä hallituksella on niin paljon valtaa että he vakuuttivat Jehovan todistajat siitä että Vartiotorni-seura ei ennustanut Harmagedonia ja maailmanloppua vuodelle 1975. Vartiotorni-seuran taloudelliset operaatiot ovat täysin salaisia. Joitakin huhuja on kiertänyt että WT on eräs rahanpesun kanava. Jehovan todistaja ei koskaan uskoisi että Vartiotorni-seura ja hallitus voisi koskaan syyllistyä moiseen. Rivijäsen pitää hallitusta miltei jumalallisena, mitä he ovatkin mainostaneet heidän liukkaan propagandansa avulla.

Vain harvat tänään voivat paeta Jehovan todistajien käännytystyötä. Mutta vain harvat ymmärtävät tätä organisaatiota jota vastaan he nousevat. Tämä organisaatio on toistuvasti vaikuttanut kymmenien tuhansien ihmisten perheisiin ja uriin viekkaan propagandansa avulla.

Suuri osa siitä mitä Vartiotorni-seura kirjoittaa itsestään on mielikuvitusta. Minun ei ole tarkoitus kirjoittaa encyclopediaa tästä organisaatiosta ja sen ihmisistä, ainoastaan kuvaillakseni joitakin sen henkilöitä ja politiikkaa paljastaakseni joitakin sen myyttejä.

Henkilökunta

Kenraali Wiliam P. Hall USA:n armeijasta ja kenraali Alexander P. Stewart olivat varhaisia Charles T. Russellin tukijoita. Vaikka Jehovan todistajien ajatellaan tyypillisesti olevan sodan vastaisia, näin ei ollut varhaisessa Vartiotorni-seurassa. Jotkin varhaiset IBSA:n jäsenet olivat armeijan jäseniä vuosien ajan liityttyään seuraan. Kenraali Hall oli West Pointin kadetti ja taitava tarkka-ampuja. Hänen perheellään oli yhteyksiä vapaamuurareihin. Kenraali Hall kuului IBSA:n komiteaan jonka puheenjohtaja Russell oli. Kenraali Hall valittiin Russellin seuraksi hänen maailman kiertueelleen.

Fred H. Robenson oli eräs seitsemästä WT:n johtajasta jotka joutuivat vankilaan kesäkuussa 1918 rikottuaan vakoilu-säännöksiä. Newyorkilainen oikeusistuin määräsi hänet useaksi vuodeksi vankilaan mutta hänet vapautettiin pian. Paperien mukaan hän oli yhteydessä saksalaisiin agentteihin Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Hänen kansankiihotusta koskeneessa oikeudenkäynnissään, Robinson paljasti että hänen uskonnolliset kokemuksensa ennen liittymistään Vartiotorni-seuraan koostuivat yksinomaan hänen palveluksestaan Christian Endeavor -nimisissä ryhmissä. Hän ei ollut minkään seurakunnan jäsen ennen liittymistään International Bible Studentsiin. Nämä Christian Endeavor -ryhmät tunnettiin siitä että ne olivat luopuneet kristillisestä uskosta. Christian Endeavor Society of American presidentti oli Tri. Stanley B. Vandersall, joka oli korkea-arvoinen ja aktiivinen vapaamuurari.

William E. Van Amburgh oli Vartiotorni-seuran rahastonhoitaja. Jotkin vanhemmista International Bible Studentsin jäsenistä eivät luottaneet häneen. Jos joku miettii että mitä Seura opetti, oliko se mikään yllätys? Kansankiihotus-oikeudenkäynnin aikana vuonna 1918 hän kertoi oikeudelle että Jumalan tuhatvuotinen valtakunta alkoi lokakuussa 1874.

Van Amburghia epäiltiin C.T. Russellin murhan suunnitelleiden henkilöiden johtajaksi. Ennen liittymistään Vartiotorni-seuraan, Van Amburgh oli ollut aktiivinen YMCA:ssa sekä metodisti-kirkossa. Hän palveli Vartiotornin toimittaja-kaartissa jutalaisen R.H. Hirshin, Robensonin ja Rutherfordin kanssa.

Politiikka

Vartiotorni-seura on painostanut ihmisiä ankarasti saadakseen jäsenensä kentälle töihin, joka on kiertelyä ovelta ovelle. Jotta puristettaisiin jäseniltä enemmän työpanosta, Seura määräsi että Jehovan todistajilla ei saisi olla lapsia. Tämä määräys annettiin Vartiotirni-lehdessä 1.11.1938 ja Herätkää-lehdessä 11.8.1974.

Kristityistä Vartiotorni-seura sanoi: "Älä sekoita kristillisyyttä niin kutsuttuun 'Kristilliseen uskontoon'. Jälkimmäinen operoi Jumalan ja Kristuksen nimessä mutta on kokonaisuudessaan Kristusta ja hänen [pienellä alkukirjaimella. Suom. huom.] valtakuntaansa vastaan, mikä on ihmisrodun ainoa toivo. Uskonto jolla on nimi 'Kristillinen uskonto' on paholaisen keksimä raketti Kaikkivaltiaan Jumalan nimen häpäisemiseksi." ["Enemies", s. 146]

Demokratiasta Vartiotorni-seura sanoo: "Demokratia on hallituksen kolmannen muodon kieroutunut muoto. Jumalan Pyhä Sana ei sano mitään demokratiasta. Jumala ei ole minkään muun okratian alkuunpanija kuin teokratian. Demokratian alkuperä on demoneissa." ["The New World", s. 69-70]

Toimet

Kieltolain aikaan WT:n presidenteillä oli ulkomaisten haarakonttoreiden (Kanadasta ja Euroopasta) salakuljettamaan hienoa skotlantilaista whiskiä. Vuonna 1938, Rutherford yritti saada useat kansalaisryhmät tukemaan Vartiotorni-seuraa ja sen tulevaa Seattlen konventiota.

Rutherfordin johtajuuden aikana, Vartiotorni-seuraan vihamielisesti suhtautuvan järjestön toimisto tuhottiin Jehovan todistajien erikoisyksikön toimesta jotka murtautuivat Koerberin toimistoon ja tuhosivat Vartiotorni-seuran vastaisia todisteita. Joten Vartiotorni-seura selkeästi rikkoo lakeja, tekee salamyhkäistä yhteistyötä poliittisen vallan kanssa sekä toimii salaisuuden verhon suojassa. Se on säilyttänyt kristittyihin vihamielisen asenteen. Vartiotorni-seuran ylimmän johdon pahanilkinen luonne on piilotettu tiukimman salaisuuden verhon suojiin, samalla kun rivijäsenet vapaaehtoisesti alistuvat heidän diktatuurinsa alle.


Takaisin