Olkaa viisaita kuin käärmeet

Be Wise As Serpents

Copyright 1991 by Fritz Springmeier

LUKU 13 -- VARTIOTORNI-SEURAN MEIN KAMPF

Jehovan todistajat sekä entiset Jehovan todistajat tulevat olemaan yllättyneitä nähdessään kuinka Jehovan todistajien käsitys Harmagedonista eroaa yleisestä näkemyksestä monin paikoin. On erittäin epätavallista vihjata että Jehovan todistajat taistelisivat Harmagedonin aikana erityisesti siksi että he ovat rakentaneet julkisen maineen että he ovat aseistakieltäytyjiä.

Tämä kirjailija on erittäin tietoinen siitä että villit syytökset voisivat tehdä hallaa tämän kirjan luotettavuudelle. Hän liittää mukaan vihjeen että Jehovan todistajat voitaisiin määrätä ottamaan enemmän kuin vain passiivinen rooli, huolellisen pohdinnan seurauksena. Tämä kirjailija ei tiedä mitä tulevaisuus pitää sisällään. Hän toki ehdottaa että on naivia ajatella että Vartiotorni-seura edustaisi potentiaalista uhkaa.

Monista asioista ei kuitenkaan ole epäilystä. Nämä ovat:

  1. Jehovan todistajat eivät ole aseistakieltäytyjiä sanan klassisessa merkityksessä. He ovat selkeästi myöntäneet tämän itse. Heidän syynsä olla osallistumatta sotaan ei ole se että he olisivat aseistakieltäytyjiä.

  2. Johto kehoittaa Jehovan todistajia fyysisesti puolustamaan itseään (Herätkää 8.9.1975, s. 27-28) sekä toisia Jehovan todistajia (Vartiotorni 1.6.1968, s. 367), ja että ei haittaa vaikka hyökkääjä saisi surmansa (Herätkää 8.9.1975). Koko Vartiotorni-seuran historian ajan on ollut lukuisia tapauksia jolloin Jehovan todistajat ovat tunteneet että heidän täytyy fyysisesti hyökätä ja vakavasti vahingoittaa niitä joita he pitävät uhkana. Yhdessä Jehovan todistajien hyökkäyksessä New York Cityssä kymmeniä ihmisiä joutui sairaalaan.

  3. Vartiotorni-seura odottaa että heitä vastaan hyökätään sotilaallisesti Harmagedonin taistelussa.

  4. Vartiotorni-seuran kirjallisuus antaa lausuntoja joihin sisältyy että Jehovan todistajat taistelisivat Harmagedonissa. Nämä lausunnot ovat muistiin merkittyjä vaikka muut Jehovan todistajien lausunnot puhuvat tätä vastaan.

  5. On lukuisia esimerkkejä Afrikasta jolloin Jehovan todistajiksi kääntyneet, luettuaan Vartiotorni-seuran kirjallisuutta, ovat saaneet tunteen että Jumala haluaa heidän tappavan. Joten he ovat tappaneet. WT väittää että heidän viestinsä on ymmärretty väärin. Saattaa olla niin, mutta jää jäljelle että on parhaimmillaankin vaikea selkeästi ymmärtää WT:n aikomuksia.
Vartiotorni-seura on esittänyt suurta roolia siirtomaa-hallitusten tuhoamisessa Afrikassa.

Tämä kirjailija tunnustaa täysin että WT on kehoittanut ihmisiä olemaan poliittisesti neutraaleja ja pysymään erossa politiikasta. Mutta tällainen puolueettomuus on todellisuudessa kääntynyt poliittiseksi sabotaashiksi.

Kun mustat afrikkalaiset johtajat koettavat luoda kansallista identiteettiä ja rakentaa kansallista konsensusta ja sitten Jehovan todistajat estävät heidän pyrkimyksensä sekä innokkaalla käännytystyöllä rohkaisevat muita tekemään samoin, on ymmärrettävää että afrikkalaiset johtajat ovat usein nähneet Jehovan todistajat piikkinä heidän lihassaan.

Ja samalla kun Jehovan todistajien kirjallisuus on esittänyt suurta roolia mellakoiden, murhien, lakkojen ja muun jännityksen lietsomisessa, WT yksinkertaisesti ylenkatsoo vastuunsa väittämällä että he eivät ole vastuussa siitä että ihmiset ymmärtävät väärin sen mitä he kirjoittavat.

Jos minun kirjani yllyttävät ihmisiä tappamaan ja mellakoimaan minä olen vapaa syyllisyydestä? Vartiotorni-seura ei ole koskaan ilmaissut (kirjailijan tietämyksen mukaan) katumista niiden puolesta joista tuli kiihkomielisten WT-lukijoiden uhreja. Järjestön reaktio on painottaa että nämä tragediat eivät ole heidän vikansa.

Afrikassa, kun poliittinen puolue häviää ja julistetaan laittomaksi, niiden johtajat ainakin ajoittain etsivät turvapaikkaa Jehovan todistajista. Vaikka Jehovan todistajat ovatkin omasta mielestään puolueettomia, tarjoamalla turvapaikan toisinajattelijoille sekä kilpailemalla poliittisten puolueiden kanssa ihmisten käännyttämisessä he näyttävät käytännössä olevan poliittinen uhka. Jos WT:n sanoma ei olisi niin valtionvastainen, asia olisi eri lailla. Mutta Jehovan todistajille opetetaan että hallitukset edustavat Saatanaa, ja että kuuliaisuutta pitäisi osoittaa ainoastaan Vartiotorni-seuralle New Yorkissa.

Onko WT pelkästään uskonnollinen järjestö vai onko se hallitus niinkuin se usein on kutsunut itseään? Se saattaa olla täydellinen huijaus; kutsua jotakin hallitusta ei-poliittiseksi uskonnoksi ja sitten kuka kehtaa vastustaa sinua? Mutta Jehovan todistajat tietävät että kuka heitä hallitsee. Heille kerrotaan että Vartiotorni-seura on Jumalan ääni (WT 15.6.1957, s. 370). Heille kerrotaan että Vartiotorni-seuran hylkääminen merkitsee Jumalan hylkäämistä (WT 15.2.1976, s. 124). Heille kerrotaan että Vartiotorni-seura on heidän äitinsä. Heille kerrotaan että Vartiotorni-seura on Jumalan ainoa näkyvä kanava ja että heidän täytyy alistua sen päätöksiin. Heidän käsketään välttää itsenäistä ajattelua, sekä olla kyseenalaistamatta Vartiotorni-seuran päätöksiä (WT 15.1.1983, s. 26-27). Tämä WT ei ole mikä tahansa hallitus, se on hyvin autoritaarinen, mutta he uskovat että se on ainoa oikeutettu hallitus; muut ovat Saatanasta.

Vartiotorni-seuran Mein Kampf

Tämän luvun otsikko ei ole peräisin varsinaisesta dokumentista nimeltään Mein Kampf, vaan paremminkin siksi että Vartiotorni-seuran puheet vihjaavat pahaenteiseen tulevaisuuteen paljolti samaan tapaan kuin Hitlerin puheet vihjasivat tiettyjen ei-toivottujen henkilöiden pyyhkimiseen pois maan päältä. Yhtäläisyydet eivät ole sattumaa. Hitler perusti natsi-uskontonsa hindulaisen (New Age) uskomuksen pohjalle. Tämä kirjailija on toistuvasti tutkimustensa aikana nähnyt kuinka uusiaikalaiset viittaavat Hitleriin yhtenä heistä. Vartiotorni-seura mainostaa itseään kristillisenä. He eivät nyt suoraan tunnista itseään New Age -liikkeeseen kuuluvaksi.

Vartiotorni-seura tekee hyvää työtä kuvatessaan Milleniumia ihmeellisenä paratiisina. Hitler myös lupasi ihmisilleen 1000-vuotisen valtakunnan.

Vartiotorni-seura odottaa myös erityistä ihmisrotua tässä Uudessa järjestyksessä. Tämän rodun odotetaan olevan erityisen vanhurskas ja hengellinen. Salli tämän kirjailijan poiketa hetkiseksi muualle. On olemassa tietynlainen häpeällinen moka WT:n historiassa joka kenties liitettäessä moderneihin WT:n lausuntoihin saa aikaan epämiellyttävän tunteen. Salli tämän kirjailijan kaivaa esiin WT:n katomaton ja rasistinen menneisyys. Se osoittaa Vartiotorni-seuran kyvyttömyyttä myöntää virheensä. Kuka aikoo pitää Seuran rehellisenä tulevassa Uudessa aikakaudessa jos he ovat kyenneet piilottamaan rasisminsa tämän vuosisadan aikana? Yhteen aikaan Seura oli yksinkertaisesti rasistinen. Pohdi seuraavia Vartiotorni-seuran viestejä jotka ovat vain pieni näyte: "Negro-rodun oletetaan olevan Haamin jälkeläisiä joiden erityinen rappeutuminen mainitaan Genesiksen luvussa 9:22,25." [WT, 1.8.1898] "Musta mies jonka iho muuttui valkoiseksi raesateen aikana on todiste siitä että Uusi aikakausi on käsillä." [WT, 1.10.1900] "Kaukaasialaiset ovat älykkäämpiä kuin muut." [WT 15.7.1902] Russellin kirja Studies in the Scriptures neuvoo pitämään rodut erillään tuhatvuotisessa valtakunnassa. Uudistajat, kuten sellaiset jollainen Martin Luther Kingistä oli tulossa, olivat "polttomerkittyjä saatanallisia". [WT, 1.2.1952] "Uskotaan yleisesti että kirous jonka Nooa sai oli mustan rodun alkuperä." ["The Golden Age", 24.7.1929] Jopa aivan viime aikoihin saakka rotuerottelua harjoitettiin. Samalla kun muut taistelivat rotuerottelua vastaan, Jehovan todistajat harjoittivat sitä, ja kuitenkin taistelivat sen puolesta etei heidän tarvitsisi tehdä kunniaa lipulle ja menivät vankilaan sen vuoksi. Heidän propriteettinsa ovat levottomuutta herättäviä.

Vartiotorni-seura ei ole koskaan myöntänyt rasismiaan tai katunut sitä. Kaiken rehellisyyden nimessä, Jehovan todistajien rivijäsenet olivat näihin aikoihin hyvin kiitettäviä hyväksymään rodulliset eroavaisuudet. Kuitenkin, hallitus jatkaa päätösten tekemistä jotka heijastavat rodullisia ennakkoluuloja. Raymond Franz antaa esimerkin olla kääntämättä Aid Bible Encyclopediaa espanjaksi koska oletettavasti Espanjaa puhuva Jehovan todistaja ei käyttäisi sitä.

WT mainostaa ajatusta että Milleniumissa olisi veljeys. Tämä on mielenkiintoinen konsepti, koska se vihjaa suvaitsevaisuuteen, hyväksyntään ja rakkauteen.

Nyt, hyväksytäänpä Vartiotorni-seuran sana että se uskoo veljeyteen, ja että heidän tulevassa kultaisessa aikakaudessaan tulee olemaan tämä rakkaus, hyväksyntä ja suvaitsevaisuus. Pidä mielessäsi, WT on jatkuvasti sanonut että kaikilla ihmisillä jotka herätetään kuolleista tähän Uuteen järjestykseen tulee olemaan sama persoonallisuus kuin aiemminkin.

Suurin osa ylösnousseista tulee koostumaan kaikista pahoista ihmisistä läpi historian jotka elivät ennenkuin Jehovan todistajat alkoivat erotella lampaat vuohista. Samoin niillä jotka jäävät eloon vallankumouksesta, Harmagedonin taistelusta tulee myös olemaan sama persoonallisuus mikä heillä on aina ollut. Tästä olisi tarkoitus tulla erityinen rotu.

Vartiotorni-seura on ollut kirjallisuudessaan brutaalisen suoraselkäinen koskien sitä millaista elämä tulee olemaan heidän Uudessa aikakaudessaan. Kuitenkin, koska artikkeleissa on kuvia paratiisimaisista näkymistä ja hymyileviä ihmisiä, vain harva, jos kukaan on todella pysähtynyt mukauttamaan koko kuvaa ja sulattamaan sitä mitä he todella sanovat.

On mielenkiintoista että kommunistit ja natsit ovat aina kertoneet ihmisille mitä he ovat olleet aikeissa tehdä. Politiikan tutkijoiden mukaan tähän on ollut useita syitä. He ovat tehneet tämän samalla kun ovat maalanneet ruusuisen kuvan muille valtioille. Yhtälailla on mielenkiintoista se kuinka useimmilla ulkomaisilla ihmisillä on ollut tapana jättää huomioimatta tai ylenkatsoa selkeät lausunnot pahoista aikeista. Huolimatta Hitleroä pelkäävien saksalaisten lukuisista varoituksista, Liittoutuneet antoivat hänelle Czechoslovakian. Ilmiö jota sosiaalisen käyttäytymisen tiedemiehet tutkivat.

Hitler kertoi kirjassaan Mein Kampf mitä hän tulisi tekemään mutta useimmat ihmiset päättivät ylenkatsoa sen. Vartiotorni-seura on myös valmistellut ihmisiään, samalla kun on pitänyt kiinni illuusiosta että tämä paratiisi tulisi olemaan ihmeellinen. Hitler myi nuorisojärjestölleen loisteliaat tulevaisuuden ennustuksensa. Vartiotorni-seura on myös ylläpitänyt pacifismia, jonka, kun sitä verrataan lukuisiin vastakkaisiin lausuntoihin koskien tätä viimeistä taistelua, pitäisi saada ainakin kulmakarvat nousemaan.

Tämä kirjailija ei koskaan haluaisi elää Uuden ajan vuoden 1984 orwellilaisessa yhteiskunnassa jota Vartiotorni-seura kuvaa kirjallisuudessaan.

Tämä kirjailija on ottanut muutamia lainauksia vanhemmasta WT:n materiaalista seuraavaan raporttiin -- mutta yleisesti ottaen se on melko tuoretta. Kuitenkin, tämä vanhempikin materiaali on ajankohtaista siinä kuin tuorekin materiaali siinä että sitä ei koskaan kumottu tai muutettu, ja tämän päivän hallitus oli ympärillä kun se julkaistiin, ja lopuksi, WT:n kirjallisuus kertoo saman tarinan.

Vartiotorni-seuran mukaan tulevassa Uudessa aikakaudessa on tämä odottamassa meitä:

1. Uusi merkki otsassa vaaditaan jotta pysyttäisiin hengissä vallankumouksen yli.

2. Taistelu Jumalan valtakunnan (Vartiotorni-seuran) ja niiden välillä jotka ovat vallassa nyt. 3. Odotetaan hyökkäystä Vartiotorni-seuran kimppuun. 4. Jumalan joukot ja maailma ottavat yhteen. 5. Taivaallinen Siion on itse asiassa osa Vartiotorni-seuraa. 6. Vartiotorni-seura on Jumalan hallitus ja puhuu Jumalan äänellä.

7. Jehovan todistajat taistelevat tässä vallankumouksessa.

8. Muitakin vallankumouksellisia ryhmiä taistelee Harmagedonilla. 9. Kaikkien kristittyjen kansanmurha alkaa. 10. Sekä niiden joilla ei ole merkkiä.

11. Teurastuksen ja tuskan aika joka on yhtä suuri kuin kaikki aiemmat verilöylyt yhteensä.

12. Vartiotorni-seura ei anna neuvoja Jehovan todistajille että minne piiloutua tai miten suojella itseään. 13. Jehovan todistajien kuuluisi nähdä Harmagedonin koettelemus suurena ilon aikana. 14. Kenenkään uhrin vuoksi ei saa vuodattaa kyyneleitä. 15. Vartiotorni-seura jää eloon Harmagedonista johtaakseen Uuden ajan yhteiskuntaa. 16. Vartiotorni-seura on Jumalan hallitus nyt ja Tuhatvuotisessa valtakunnassa. 17. He kouluttavat lojaaleja ihmisiään juuri nyt jotta he voisivat hallita Tuhatvuotisessa valtakunnassa. 18. Loppuuko teurastaminen ensimmäisen kansanmurhan loputtua? Ei. Teloitukset jatkuvat koko Uuden ajan periodin ajan. 19. Ihmiset Uudessa aikakaudessa ovat peloissaan. 20. Vartiotorni-seura palvelee tuomareina.

21. Heidän salaisilla poliisivoimillaan on ehdoton valta ja jopa valta ihmisten mieliin.

22. Annetaan välittömiä rangaistuksia.

23. Kunnianhimoiset ihmiset surmataan tai aivopestään.

24. Maailma tullaan uudelleen kouluttamaan. 25. Heidän täytyy tunnustaa kuinka paha Kristinusko on. 26. Ihmiset opettelevat maailmanlaajuisen kielen.

27. Koulutus tulee olemaan aivopesua.

28. Heille opetetaan lakeja.

29. Ihmiset joutuvat tekemään kovasti töitä.

30. He tulevat olemaan orjia.

31. Historiankirjat katoavat, Raamattua ei tulla enää käyttämään, monet nykyisistä kirjoista katoavat.

32. Teloiotuksia tapahtuu minkä hyvänsä tottelemattomuuden seurauksena.

33. Isoveli valvoo kaikkea.

34. Ihmiset lähetetään maaseudulle peltotöihin. 35. Ylellisyystavarat/mukavuudet ovat harvinaisia 36. Elämä tulee olemaan sopusoinnussa Uuden aikakauden "luonnollisten syklien" kanssa.

37. Kasvissyöntiä ja Uuden aikakauden terveysruoka-ajatuksia pidetään esillä.

38. Ruusuristiläiset ja teosofiset näkemykset elämästä ovat vallalla.

39. Gandhin markkinoimaa ajatusta pienteollisuudesta suositaan.

40. Ihmiset Tuhatvuotisessa valtakunnassa ovat samanlaisia kuin ennenkin.

41. Avioliittoja kontrolloidaan. 42. Hallitus järjestää kaikki avioliitot. 43. Aluksi lasten tekeminen sallitaan.

44. Mutta nämä kuluvat valtiolle.

45. Sitten väestöstä tehdään sukupuoletonta. 46. Ainoat uudet ihmiset tulevat olemaan niitä jotka kokevat ylösnousemuksen (tämä kirjailija viittaa mahdollisiin koeputki-lapsiin tuotantolaitoksissa). 47. Kristus, joka on Saatanan veli hallitsee näkymättömänä eikä koskaan näyttäydy. 48. Jumala ei koskaan kommunikoi maailman kanssa.

49. Mutta Hänen okkulttista voimaansa tullaan käyttämään Milleniumin aikaan.

50. Ihmiset tulevat kuitenkin olemaan samoja mitä he ovat tänään.

51. Heille ei tulla opettamaan mitään Kristuksen lunastustyöstä. 52. Mutta heidät tehdään täydelliseksi teloituksin ja opettamalla heille lakia. [Ja Meller opettaa että Jehovan todistajien joukossa on pelastettuja. Suom. huom.]

53. Mutta se mikä on todella villiä on että Jehovan todistajilla on kaikki nämä visiot tästä Uudesta järjestyksestä leppoisana paratiisina, samalla kun Vartiotorni-seura sanoo että he kuluttavat seitsemän kuukautta kuolleiden hautaamiseen. Tämä varmasti on eräs kuva, sellainen jota ei löydy heidän värikkäiden kuviensa joukosta, mutta tästä he kuitenkin varoittavat muita Jehovan todistajia, siitä millainen Uusi järjestys tulee olemaan.

Tuleeko tämä Uusi järjestys olemaan paratiisi vai orwellilainen painajainen? Ovatko Jehovan todistajat todella onnellisia vai aivopestyjä robotteja? [Samaa voisi kalvinisteista: ovatko he todella onnellisia vai aivopestyjä robotteja? Suom. huom.]


Takaisin