2012 -- Kohtalon vuosi?

Ennustukset vuonna 2012 koittavasta "maailmanlopusta" ovat ongelma kristityille ja myös minulle. Elämä olisi paljon helpompaa jos ne voitaisiin sivuuttaa, ja näin minäkin olen yrittänyt tehdä, ja onnistunutkin siinä melko hyvin -- tähän päivään asti. Ongelma on siinä, että nämä ennustukset (tarkoitan lähinnä Maya-intiaanien kalenteria sekä kiinalaista i-ching ennustus-järjestelmää) kyllä muistuttavat Raamatun ennustuksia ja ajankohtakin sopii monille kristityille, mutta ne kuitenkin eroavat Raamatun (sekä Nostradamuksen) ennustuksista yhdesä tärkeässä asiassa: Maya-intiaanien kalenterissa maailmanloppu (tai suuri kataklysmi) on yksi ainutlaatuinen (tai ainutkertainen) tapahtuma joka koittaa 21.12.2012, jonka jälkeen mikään ei ole enää ennallaan, verrattavissa Atlantiksen tuhoon tai vedenpaisumukseen ja jonka jälkeen ihmiskunta joutuu aloittamaan kaiken alusta, mikäli ihmisiä edes on jäljellä viikko tai kuukausi tämän kohtalokkaan päivämäärän jälkeen -- kun taas Raamatun mukaan "maailmanloppu" on pikemminkin prosessi, joka kestää joidenkin mukaan seitsemän vuotta (minun mielestäni paljon kauemmin) jolloin vitsaukset muuttuvat kaiken aikaa yhä ankarammiksi, huipentuen Harmagedonin taisteluun ja Jeesuksen laskeutumiseen Öljymäelle.

Tämä on saanut useimmat (myös minut) suhtautumaan torjuvasti tai välinpitämättömästi vuoden 2012 ennustuksiin, ja omalta kohdaltani voin sanoa, että suhtaudun niihin edelleenkin melko skeptisesti, mutta kuitenkin vakavammin kuin vielä jokin aika sitten -- entäpä jos jotain sittenkin tapahtuisi...

Monet ennustukset puhuvat suuresta kataklysmistä, ja antavat sen verran osviittaa sen ajankohdasta että se voitaisiin ajoittaa meidän elinaikaamme, mutta näistä vain kolme: Maya-intiaanien kalenteri, i-ching ja web-bot antavat tarkan ajankohdan. David Bay artikkelissaan 2377 valehtelee törkeästi väittäessään että sellaiset kuin Nostradamus, Äiti Shipton, Merlin, hopi-intiaanit, Islam, juutalaisuus, jne. olisivat ennustaneet maailmanloppua vuodelle 2012. [40] Muutenkin, minusta David Bay on säälittävä yrittäessään perustella teoriaansa antikristuksen saapumisesta 21.12.2012. Nämä ennustajat povaavat suurta tuhoa tälle päivälle kun taas David Bay selittää että kolmas maailmansota käytäisiin jo vuoden 2012 syksyllä ja joulukuussa, kun kataklysmin pitäisi tulla, tuleekin antikristus joka rauhoittaa maailman. Jos hän ei usko tuhon koittavan 21.12.2012, miksi hän väittää että he olisivat edes jossain määrin oikeassa? Ja, jos nämä 91 vuorokautta edes päättyisivät 21.12.2012, tai vähän sen jälkeen, hänen teoriallaan olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet toteutua, mutta kun ei... Kolmas maailmansota hänen mukaansa alkaa 11.9.2012 ja päättyy 11.12.2012. Täysin hatusta vedetty teoria!

Äiti Shipton, hopi-intiaanit, Merlin, jne. toki antavat joitakin viitteitä "maailmanlopun" ajankohdasta vaikka eivät kerro tarkkaa ajankohtaa (toisin kuin David Bay väittää) -- kun taas Nostradamus ei ennusta maailmanloppua edes vuoden 2012 tienoille!

Ymmärtääkseni on vain kaksi mahdollisuutta: 1) ennustukset eivät toteudu -- 21.12.2012 menee ohitse eikä mitään tapahdu -- ihmiskunta jatkaa elämäänsä samoin kuin vuosituhannen vaihduttua; 2) tulee jokin suuri kataklysmi -- Nibiru (tai Niburu) -- magneettiset navat vaihtavat paikkaa, puolet Yhdysvalloista vajoaa mereen -- kolmasosa tai puolet ihmiskunnasta kuolee -- mutta se ei ole Raamatussa kerrottu maailmanloppu, kenties jokin Ilmestyskirjan vitsauksista tai sitten sellainen joka ei liity mitenkään Johanneksen Ilmestykseen. Toki voi olla niin, että esim. kuudennen sinetin vitsaus tapahtuisi 21.12.2012 (itse päivämääräkin on niin pahaenteisen näköinen kakkosineen ja ykkösineen -- kirjoitetaan Amerikassa muotoon 12/21/12), mutta en pidä sitä todennäköisenä, koska niin paljon pitäisi tapahtua ennen kuudetta sinettiä eikä aika millään riitä... Tämä Raamatun kohta voisi kuvata Maya-kalenterin loppua sekä siihen liittyviä katastrofeja, mukaan lukien napojen vaihtuminen:

"Maa murskaksi musertuu, maa halkee ja hajoaa, maa horjuu ja huojuu. Maa hoippuu ja hoipertelee niinkuin juopunut, huojuu niinkuin lehvämaja. Raskaana painaa sitä sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse." [Jes.24:19-20]
Myönnetään, web-bot osasi ennustaa 9/11 -iskut etukäteen, viitaten mahdollisuuteen että ihmiskunnalla olisi jonkinlainen kollektiivinen tajunta, mutta tätä ei mielestäni voi soveltaa koskemaan vuotta 2012. On selvää että ihmiset pohtivat mitä vuonna 2012 tapahtuu, ja tämän vuoksi mainintoja tästä vuodesta esiintyy runsaasti. Lisäksi, jokin aika sitten ennustettiin että seuraava auringon aktiivisuuden huippukausi osuisi "sopivasti" vuodelle 2012, mikä entisestään lisäsi pohdiskelua vuoden 2012 tiimoilta, mutta nyt näyttää siltä että tämä maksimi koittaisi aikaisintaan syksyllä 2013, kenties vieläkin myöhemmin. Seuraavassa joitakin ennustuksia tulevasta katastrofista, koittaa se sitten vuonna 2012 tai joskus muulloin.

Muehlhiasl Apoigista (1753-?):

"Kaikki alkaa, kun suuri lintu tai kala lentää metsän yllä -- silloin tulee sota ja loppu -- milloin? Sinun lapsesi eivät tule sitä näkemään, mutta lapsenlapsesi varmasti." [41] --- Tämä on todiste siitä että ainakin joissain ennustuksissa on totuutta mukana. Lentävä kala on selvästikin ilmalaiva.
Alois Simon Maass, pastori (1758-1846):
"Kun maailma kietoutuu metallilankaan ja rautaan, tulee olemaan pieniä ihmisiä. Kun pystytään matkustamaan maailman ympäri ilman hevosta, tulee maailman loppu."

"Kun lapset pukeutuvat, kuin apinat, lutherilaiset vetäytyvät Tiroliin. Kun ylellisyys tulee niin suureksi, ettei vaatteiden perusteella kyetä enä erottamaan miestä naisesta, ja kun maatyöläiset pukeutuvat kuin tarjoilijattaret pubeissa, niin varokaa. Viimeiset ajat ovat käsillä." [42] --- Viimeinen lause ei ole toteutunut, ainakaan kirjaimellisesti.

Matthias Stromberger (1800-luku):
"Katolinen usko katoaa miltei kokonaan ja uskonnollisuutta tullaan huonosti kunnioittamaan. He eivät tule ansaitsemaan minkäänlaista arvostusta elämäntapojensa johdosta. Ihmisten joukossa ei tule olemaan kovin montaa hyvää kristittyä. Jumalan käskyjä ei kunnioiteta sen paremmin aristokraattien kuin työläistenkään joukossa. Suurinta epäoikeudenmukaisuutta ei pidetä syntinä. Kun usko katoaa, katoaa myös rakkaus. Oikeutta ei arvosteta ja köyhälle ei anneta oikeuksia, vaan pidetään koiraakin alhaisempana. Tämän jälkeen nousee vallattomuus eikä järjestystä enää ole oleva ihmisten keskuudessa."

"Te, minun lapseni, ette tule kokemaan suurinta pahaa. Te, minun lapsenlapseni ette myöskään, mutta kolmas polvi kylläkin." [43] --- Termi "kolmas polvi" ajoittaa "suurimman pahan" 1900-luvun loppuun tai 2000-luvun alkuun.

Sepp Wudy, maatyöläinen (1900-luvun alussa):
"Jos näet sen ajan, kykenet puhumaan serkullesi Wieniin omasta kodistasi käsin ja mikäli sinun tarvitsee nähdä hänet, hän voisi tulla luoksesi tunnissa."

"Tulee olemaan niin, että ihmiset eivät enää tunnista paholaista, koska hän on pukeutunut kauniisti ja lupaa heille kaiken. En myöskään ymmärrä niitä, joilla ei ole lainkaan säädyllisyyttä ja jotka muuttuvat yhä vain huonommiksi ja jumalattomammiksi. Niinpä täytyy tapahtua niin, kuten jo mainitsin. Tulee olemaan samanlaista kuin sata vuotta sitten."

"Usko hiipuu ja kaikki muuttuu. Kukaan ei tiedä siitä. Ylhäiset eivät enää usko mihinkään ja alhaiset tulevat hulluiksi. Kirkoissa he soittavat tanssimusiikkia ja pastorit laulavat sitä. Sitten hekin tanssivat mutta ulkopuolella on oleva taivaallinen merkki, joka julistaa suuren pahan alkua."

"Tämä (Ensimmäinen maailmansota) ei ole viimeinen sota, koska pian tulee toinen ja vasta sitten viimeinen. Tulee paljon hirveämpi kuin muut. Mitäpä minä sanoisin? Se ei tule koskettamaan teitä mutta kertokaa siitä lapsillenne ja lastenlapsillenne. He joutuvat sen kohtaamaan ja kokemaan kokonaisuudessaan." [44] --- David Bayn mukaan kolmas maailmansota on suhteellisen lievä, kestää vain 91 vuorokautta. En ymmärrä miksi hän viittaa kaikenlaisiin ennustuksiin ja vääristelee niitä jotta ne sopisvat hänen teorioihinsa. Kohta jossa kerrotaan "pastorien tanssivan kirkoissa" ei ole vielä toteutunut. Tanssimusiikin soittaminen kylläkin.

Äiti Shipton (n. 1488-1561):
"Tuhatyhdeksänsataa kaksikymmentä kuusi -- rakentakaa kevyitä taloja oljesta ja risuista, sillä silloin suunnitellaan mahtavia sotia, ja veri tulee virtaamaan maassa. Kun kuvat näyttävät elävän ja liikkuvan, kun laivat liikkuvat veden alla kuin kalat. Kun ihmiset risteilevät taivaalla kuin linnut, silloin puoli maailmaa kuolee syvälle vereen peittyneenä." [45] --- Tämä voisi tietenkin tarkoittaa Toista maailmansotaa, paitsi että siinä sodassa ei kuollut puolta ihmiskuntaa!
Äiti Shipton (jatkoa):
"Mutta ne, jotka elävät tuon vuosisadan loppuun, tekevät pelon ja kauhun vallassa näin: he pakenevat vuorille ja luoliin; suolle, metsiin ja rämeseuduille -- sillä myrskyt raivoavat ja valtameret pauhaavat, kun Gabriel seisoo merellä ja rannalla."

"Ja kun hän puhaltaa ihmeelliseen torveensa, vanhat maailmat kuolevat ja uudet syntyvät. Tulinen lohikäärme risteilee taivaalla, kuusi kertaa aikaisemmin tulee tämä maa kuolemaan. Ihmiskunta vapisee ja pelkää ennen tämän profetian kuutta sanansaattajaa. Sillä seitsemän päivää ja seitsemän yötä ihminen katsoo tätä pelottavaa näkyä. Vuorovedet pyyhkivät rantoja ja vuoret alkavat mylviä. Maanjäristykset halkovat tasankoja ja virtaavat vedet syöksyvät sisään. Tulvivat maille niin suurella pauhulla, että ihmiskunta peittyy liejuiseen suohon. Ja murisee, kiristelee hampaitaan ja taistelee ja tappaa. Ja kätkee ruokaa salaisiin kukkuloihin."

"Kun lohikäärmeen pyrstö on mennyt, ihminen unohtaa ja hymyilee ja jatkaa eteenpäin. Liian myöhään kuitenkin, sillä ihmiskunta on ansainnut kohtalonsa. Hänen salattu hymynsä, hänen valheellinen suuruutensa, palvelee jumalia heidän vihaisessa liikkeessään. Ja he tulevat lähettämään Lohikäärmeen takaisin. Sytyttäen taivaan ja repien maan hänen pyrstönsä iskee."

"Ja eräässä kaukaisessa maassa eräät miehet -- oi mikä pieni joukko -- joutuu jättämään vankan vuorensa. Ja sitten alkaa ihmisrotu uudelleen mutta ei maalla, vaan valtameren uomissa, kuivissa ja paljaissa. Kaikki maan päällä eivät kuole, kun Lohikäärmeen pyrstö pyyhkäisee. Kaikki maat eivät uppoa mutta ne rypevät löyhkässä, haisten ihmisten ja petojen mätänevistä ruumiista sekä palaneesta kasvillisuudesta. Mutta maa, joka nousee merestä, tulee olemaan kuiva, puhdas, pehmeä ja vapaa ihmiskunnan saastasta. Siksi siitä tulee alkulähde uudelle dynastialle. Ja ne, jotka elävät, eivät tule pelkäämään Lohikäärmeen pyrstöä moneen vuoteen." [46] --- Komeetta itsessään ei saisi aikaan näin voimakasta vuorovesi-ilmiötä, mutta Nibiru... Tämä taivaankappale aiheuttaa suurimman tuhon sitten kun se on ensin kiertänyt auringon ja palaa takaisin.

Sivulla 37-38 sanotaan, viitaten Pyhän Malakiaan paaviluetteloon:
"Vihdoin tulee paaviluettelon viimeinen, jota Malakias kutsuu nimellä 'Petrus Romanus' eli 'Pietari roomalainen'. Hänestä Malakias kertoo seuraavasti: 'Viimeisen vainon aikana, joka koettelee Rooman kirkkoa, hallitsee Pietari roomalainen, joka paimentaa lampaitaan lukuisten koettelemusten keskellä. Näiden vaivojen mentyä seitsemän kukkulan kaupunki hävitetään ja kauhistuttava tuomari tuomitsee kansaa.' Paduan munkki kommentoi lisää: 'Tänä maailman äärimmäisen hävityksen aikana hallitsee Pietari roomalainen, viimeinen oikean Jumalan ylimmäinen pappi. Rooma hävitetään rikollisesti ja pelottava Tuomari tuomitsee kansaansa."

"Kerrotaan että vuonna 1909 paavi Pius X näki näyn, jossa tulevaisuuden paavi joutuu jättämään Rooman ja astelemaan omien pappiensa kuolleiden ruumiiden yli. Tähän asiaan liittyvä ennustus löytyykin seuraavasta esimerkistämme." [47]

Sivulla 39 sanotaan, viitaten Vanhan lehmuksen profetiaan:
"Rooma palasiksi hakkaa pappein laumaa kuin karjaa, ei säästä valkohapsivanhusta, yli ruumiiden on ylimmän paettava, vainottuna siirryttävä paikasta toiseen. Jumalan hylkäämältä hän vaikuttaa vaan ei sitä ole, luja uskossa, uskollinen velvollisuudelleen, ei luovu hädässäkään, julistaa Jumalan rangaistusta ennen lähestyvää tuomiota."

"Talvi tulee, kolmen päivän pimeys, salamoita, ukkosta ja maahan repeämä, rukoilkaa kotona, älkää jättäkö taloa! Ikkunastakaan älkää katsoko kauheutta! Yksi kynttilä kestää koko ajan yksinään, missä se palaa riittää valo, myrkyllinen huoku tunkee tomuyöstä, mustaa ruttoa, hirveintä ihmisteurastusta. Sama uhkaa kaikkia maan asukkaita, hyvät kuolevat kuitenkin autuaan kuoleman. Monet uskolliset pelastuvat ihmeellisesti hengityskouristuksesta ja rutonvaarasta. Suuren kaupungin nielaisee lieju, toinen taistelee tulta vastaan, kaikki kaupungit muuttuvat kuolonhiljaisiksi, Wienin Stephansplatzilla kasvaa tilli. Jos laskee kaikki ihmiset maailmassa, huomaa kolmanneksen puuttuvan, jäljelle jääneistä joka maassa, puolelta on mennyt järki. Peräsimettömän laivan lailla myrskyssä, alttiina joka karille, vaappuu sinne tänne päivänkorentovaltijoiden parvi köyhdyttää kansalaiset köyhää köyhemmiksi. Sillä kurjuuden ainoa toivontähti paremmasta päivästä on loputtoman etäällä, 'Vapahtaja, lähetä se mikä sinun on lähetettävä,' Kaikuu tuskaisesti ihmisrinnoista." [48]

Sivulla 44, viitaten W. Holmbergin kirjaan Ennustuksia Suomen tulevaisuudesta (saatu yliaistillisia ilmiöitä tutkimalla) sanotaan seuraavaa:
"Loppuosa hänen ennustuksestaan onkin sitten mahdollista tulevaisuutta. Kirkollisten dogmien tilalle astuvat hänen mukaansa uudet totuudet, jotka ovat kuitenkin ikivanhoja. Suomen kansa tulee kypsymään sellaista uutta maailmankatsomusta varten, jonka liikkeellepaneva Mestari 'tämän vuosisadan lopulla astuu pallollemme'. Suomen kansa on ensimmäisten joukossa toivottava tämän suuren Mestarin tervetulleeksi. Noin vuonna 1952 tämä Mestari syntyy kansan keskuudessa, joka on läheisessä yhteydessä Suomen kansan kanssa. Häntä juutalaiset tulevat tervehtimään 'Messiaana', eräät kristityt 'Kristuksena' ja buddhalaiset Buddhana." [49] --- W. Holmberg ei anna mairittelevaa kuvaa suomalaisista: he ovat ensimmäisinä toivottamassa antikristuksen tervetulleeksi. Tämä on muuten harvoja ennustuksia joissa povataan antikristuksen ilmestymistä suuren katastrofin sijaan. Kuitenkin, tämä ennustus on kaikkein selvimmin peräisin saatanallisista lähteistä.
Tässä on tietynlainen kaava: kaikissa kristillisissä "ennustuksissa" puhutaan suuresta kataklysmistä joka tuhoaa kolmanneksen tai puolet ihmiskuntaa, kun taas ennustuksissa jotka ovat ehdottomasti peräisin saatanallisista lähteistä tuhoa ei juurikaan mainita, tai sitten se on hyvin rajallinen. David Bay vannoo tämän jälkimmäisen teorian nimiin: kolmas maailmansota alkaa 11.9.2012, tuhot ovat hyvin rajallisia ja sota kestää vain 13 viikkoa. Sitten, kymmenen päivää ennen tätä kohtalokasta päivämäärää antikristus astuu maailman näyttämölle ja maailmaan syntyy rauha.

Minusta tämä on epäuskottava teoria. David Bay lähtee siitä että kaikki toteutuu juuri niin kuin Illuminati on suunnitellutkin. Joko 21.12.2012 tapahtuu suuri katastrofi jonka seurauksena kuolee satoja miljoonia tai miljardeja ihmisiä tai sitten ei tapahdu yhtikäs mitään. Tähän "antikristus tulee vuonna 2012" -teoriaan en oikein jaksa uskoa...

Myös hopi-intiaaneilla on profetia "maailmanlopusta" -- tosin siinä ei mainita että se koittaisi nimenomaan vuonna 2012. Vaikka tämä ennustus peilaa David Bayn teoriaa siinä että tuhon jälkeen ilmestyy jonkinlainen antikristus-hahmo, tuhon laajuus on aivan toista luokkaa kuin David Bayn ennustuksissa...

White Feather, Bear Clan

Tämä Neljäs maailma päättyy pian, ja Viiden maailma alkaa. Tämän vanhukset kaikkialla tietävät. Merkit monien vuosien aikana ovat täyttyneet, vain harvat ovat enää täyttymättä.

Tämä on ensimmäinen merkki: meille kerrottiin tulevista vaaleaihoisista miehistä, kuten Pahana, mutta jotka eivät elä kuten Pahana -- miehet jotka ottivat tämän maan joka ei ollut heidän ja jotka surmasivat vihollisensa ukkosella. (Tuliaseet)

Tämä on toinen merkki: meidän maamme tulee näkemään puolallisten pyörien tulon jotka ovat täynnä ääniä. (Vankkurit)

Tämä on kolmas merkki: oudot pedot, kuten biisoni mutta joilla on pitkät sarvet, valtaavat tämän maan suurin joukoin. (Pitkäsarvinen karja)

Tämä on neljäs merkki: rautaiset käärmeet risteilevät pitkin tätä maata. (Rautatiet)

Tämä on viides merkki: jättimäisen hämähäkin verkko risteilee pitkin tätä maata. (Puhelin- ja voimalinjat)

Tämä on kuudes merkki: maata halkovat kiviset joet jotka tekevät kuvia auringossa. (Tiet sekä niiden aiheuttama kangastus)

Tämä on seitsemäs merkki: sinä kuulet meren muuttuvan mustaksi, ja monien elävien olentojen kuolevan tämän seurauksena. (Öljyvuoto)

Tämä on kahdeksas merkki: sinä näet monien nuorukaisten, joilla on pitkät hiukset kuten meidän kansallamme, tulevan ja liittyvän heimo-kansakuntiin, oppiakseen meidän tapojamme ja viisauttamme. (Hippiliike)

Ja tämä on yhdeksäs ja viimeinen merkki: sinä kuulet asuinpaikasta taivaissa, maan yllä, joka putoaa suuren räjähdyksen kera. Se ilmestyy sinisenä tähtenä. Hyvin pian tämän jälkeen, hopi-kansan seremoniat päättyvät. (ISS?)

Nämä ovat merkkejä siitä että suuri tuho on täällä. Maailman tasapaino järkkyy (the world shall rock to and fro). Valkoinen mies taistelee muiden maiden kansoja vastaan -- niitä vastaan joilla oli ensimmäinen valo ja viisaus. Tulee olemaan monia savu- ja tulipatsaita, sellaisia kuin valkoinen mies on saanut aikaan aavikolla ei kaukana täältä. Ne jotka asuvat hopi-kansan keskellä ovat turvassa. tulee olemaan paljon jälleen rakennettavaa. Ja pian, hyvin pian tämän jälkeen, Pahana tulee takaisin. Hän tuo mukanaan Viidennen aikakauden (tai: maailman) aamunkoiton. Hän tulee istuttamaan viisautensa siemeniä sydämiimme. Näitä siemeniä istutetaan jo nyt. Nämä pehmentävät tietä Viidennen aikakauden syntymiselle.

Lisää Hopi-profetioita:
Martin Gasheseoma

Toinen Hopi-profetia varoittaa että mitään ei pitäisi tuoda kuusta maapallolle. Jos näin tehdään, tämä hopi-intiaani varoitti, luonnon ja maailmankaikkeuden lakien tasapaino häiriintyy ja se johtaa maanjäristyksiin, sään muutoksiin, sekä sosiaaliseen epätasapainoon. Kaikki nämä asiat tapahtuvat tänä päivänä, mutta eivät välttämättä kuukivien takia.

7.8.1970, kymmenet ihmiset näkivät hätkähdyttävän UFO-ilmestyksen, jonka Prescott Courier -lehden Chuck Roberts valokuvasi. Tämä tapahtui useiden Hopi-intiaanien "UFO-kutsun" jälkeen ja jotkut Hopi-intiaanit selittivät sen olevan osittainen täyttymys tietylle ennustukselle joka oli kaiverrettu Ylätasangolle #2 (on Second Mesa), varoittaen tulevasta Puhdistuksen päivästä jolloin todelliset Hopi-intiaanit lennätetään toisille planeetoille "laivoissa joissa ei ole siipiä".

Suuren tulvan eloonjääneet tuhansia vuosia sitten jakautuivat neljään ryhmään jotka lähtivät kukin eri ilmansuuntaan. Vain yksi ryhmä sai matkansa päätökseen -- Pohjoisnavalle ja takaisin -- kirkkaan "tähden" avustuksella jossa Suuri Henki Massau´u matkusti. Laskeuduttuaan hän piirsi kuvan Ylätasangolle #2, jossa neito matkustaa siivettömällä, kupolin muotoisella aluksella. Tämä piirros viittaa tulevaan Puhdistuksen päivään jolloin todelliset Hopi-intiaanit lentävät toisille planeetoille "aluksissa joissa ei ole siipiä".

Tämä Hopi-intiaani ennusti myös että kun Hopi-intiaanien mailla suoritetaan kaivauksia (when the heart of the Hopi land trust is dug up), suuria luonnon tasapaino kokee suuria häiriöitä, sillä Hopi-intiaanien pyhä maa on mikrokosminen kuva koko planeetasta; mikä tahansa ekologinen rikkomus Four Cornersin alueella heijastuu ja voimistuu kaikkialla maapallolla.

Martin Gasheseoma sanoi äskettäin Hopi-vanhemmiston kertoneen hänelle, että "kun kasvit kukkivat keskitalvella, meidän täytyisi mennä Santa Fe:hen varoittaaksemme kaikkia kärsimyksestä ja tuhosta joka tulisi elleivät he muuttaisi tapojaan. Viime vuonna, keskellä talvea kasvit alkoivat kukkia."

Kuinka paljon kärsimystä ja tuhoa seuraa puhdistumisen aikaa, ja mikä sen lopputulos tulee olemaan? Martin Gasheseoma ennustaa tuomiota suuren peilin edessä, ja sanoo että vain kämmenellinen ihmisiä meren takana ihmisiä tulee selviämään, jotka sitten he tulevat tälle mantereelle "jota me kutsumme taivaaksi".

"Kaikki kärsimys jota tässä maassa tullaan kokemaan tornadojen, tulvien ja maanjäristysten muodossa, tapahtuu Äiti Maan toimesta koska hän kärsii," sanoo Roberta Blackgoat, eräs Navajo-intiaani Independent Dineh -heimosta Big Mountainilta. Hän selittää, että tämä Four Cornersin alue on erityisen pyhä koska se kirjaimellisesti pitää yllä Äiti maan sisäelimiä -- hiiltä ja uraania joiden louhimiseen Bureau of Indian Affairs on antanut luvan. "He yrittävät ottaa häneltä pois tärkeät sisuskalut rahan takia," sanoo Blackgoat. "Minun isoäitini kertoi minulle että hiili on kuin maksa, ja uraani on Äiti Maan sydän ja keuhkot." Hopi- ja Navajo-traditionalistit taistelevat kaivosyhtiötä vastaan.

Nämä elämän ja kuoleman kysymykset määritellään sitten kun Pahana saapuu, ja on paljon pohdiskelua koskien Pahanan identiteettiä. Koska Pahanaa on kutsuttu myös nimellä "White Brother", ja koska hänen kerrotaan saapuvan idästä, Hopi-Intiaanit viimeisten satojen vuosien aikana ovat pohtineet että voisiko hän olla espanjalainen tai anglo, ja laatineet testejä todellisen Pahanan määritelmäksi... [50]


Takaisin