Luku 9 -- Elämää kylmäkoskella yhdeksänsataa vuotta ennen maailmanloppua

Kesäkuun alussa kirjoittaja ("minä" -muodossa) joutui työttömäksi -- vai pitäisikö sanoa että "Pääsi", sillä olin äärimmäisen väsynyt enkä olisi jaksanut olla töissä enää kuukauttakaan. Olen viettänyt melkein koko ajan mökillä; myös kanille se on kaikkein paras ratkaisu, sillä täällä se saa olla päivittäin ulkona ja täällä sille on tarjolla ylen määrin herkullisia ruohoja ja lehtiä. Täällä ei ole myöskään helteellä niin kuuma kuin kotona kerrostalo asunnossa Mäntässä...

Mökillä olen myös saanut aikani yllättävän hyvin kulumaan: on ollut jonkin verran pihatöitä, istutin perunat, olen kastellut kasvimaita aina kun on ollut pitkään sateetonta, olen pyöräillyt uimarannalle (sinne on 13 kilometriä matkaa -- kirjasto on matkan varrella), suomensin yhden kirjan (tapasin kaverin Kylmäkosken Nesteellä jossa hän ojensi sen minulla), ja olen voinut kirjoittaa tätä kirjaa siellä (kirjoitan tätä puhtaaksi kotonani Mäntässä). Joten, sen lisäksi että saan mökillä aikani paremmin kulumaan, olen pysynyt myös erossa alkoholista (pystyn nukahtamaan päivisin ilman siiderin apua). Kuitenkin, tärkein asia joka vaatii minua viettämään mahdollisimman paljon aikaa mökillä on se, että näin minä säästän rahaa: ei tarvitse käyttää rahaa alkoholiin, ruoka tule valmiina pöytään, kaapissa on kahvia, jääkaapissa ruokaa; jopa seuraava sähkölasku on hieman pienempi koska olen ollut poissa kotoa.

Töiden loppuminen tarkoittaa sitä, että tulot putoavat puoleen. Työttömyysturvaa saan 24,51 euroa päivässä, asumistuki on vähän päälle 200 euroa kuukaudessa. Joten lähitulevaisuudessa on aivan turha edes haaveilla mistään lentomatkoista ulkomaille (tai edes laivamatkoista), vaikka pyrkisin olemaan kuinka säästäväinen tahansa. Nälästä minun ei kuitenkaan tarvinne kärsiä vaikka muuten saan olla tarkka siitä mihin käytän rahani. Näin jälkikäteen ajatellen, oli aika uskaliasta (taloudellisesti) lähteä Thaimaahan viime huhtikuussa, vaikka matka olikin poikkeuksellisen edullinen. Mutta toisaalta, on jälkikäteen ihana muistella että olen joskus saanut matkustaa niin kauas; ja vaikka olen lomalla hyvin tarkka rahojeni käytön suhteen, sain nauttia sellaisesta ilmaisesta kokemuksesta kuin yöllisistä uintiretkistä meressä salamoiden leiskuessa taivaanrannalla, ja paperilyhtyjen leijaillessa taivaalla. Ilmeisesti aika moni on jäänyt paitsi tällaisesta kokemuksesta, sen perusteella että olin ainoa joka oli meressä uimassa keskiyöllä.

Tarkoituksenani ei suinkaan ole kerjätä rahaa keneltäkään; ilmeisesti edessä on sellaiset ajat jolloin itse kunkin täytyy yrittää tulla vähemmällä toimeen, ja myös ilmaisen rahan ajat näyttävät olevan ohi -- kenties lopullisesti. Hyvän esimerkin todellisuuden tajun menettämisestä antoi Nova Group, joka lahjoitti suuria summia Keskustapuolueelle vaikka firma itsessään oli konkurssin partaalla. Taantumassa on se hyvä puoli että silloin ihmiset järkiintyvät hetkeksi, mutta nousukauden koittaessa järki tuppaa taas unohtumaan...

Ikuinen kiistelyn aihe: pitääkö sinun antaa pois kaikki rahasi sielujen pelastamiseksi, vai onko sinulla joskus oikeus ajatella myös itseäsi? Monet vetoavat ensimmäiseen argumenttiin saadakseen nyhdettyä sinulta rahaa enemmän kuin olisit ehkä muuten halukas antamaan. Kuitenkin, jos voisi mainita jonkin sellaisen asian mihin uppoaa todella paljon rahaa, niin ne ovat lapset (tai vaikkapa rakastajatar -- varmasti on sellaisiakin uskovia (miehiä) joilla on suhde naiseen joka ei ole oma vaimo. Myös lainojen korkoihin uppoaa valtavia rahasummia, eikä pankkien tukeminen ole kristityn velvollisuus. En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, että sinulla ei saisi olla lapsia, koska omat lapset riistävät pelastuksen monilta (ympäristönsuojelijoissa saattaa olla niitä jotka katsovat karsaasti, jos jollakin heidän jäsenellään on paljon lapsia). Joten onko tässä "pieni" ristiriita? Toki monet muutkin järjestöt kuin kristilliset keräävät rahaa, ja heidän tarkoituksenaan on tehdä avun tarvitsijoiden maanpäällisestä elämästä siedettävämpää. Jotkut ajattelevat, että ainoastaan lähetystyöllä on merkitystä; humanitaariseen työhön antaa rahaa. Onko näin? Aamulehti kirjoitti 28.5.2009: "Katsokaa pitkälle, yli kotiympäristöjenne, YK:n pääsihteeri Ban-Ki-moon kehotti kansalaisjärjestöjen edustajia... Hyvinvoinnin keskellä elävien pitäisi hänen mukaansa nähdä, miten kovaa elämä on monissa osissa maailmaa. Esimerkiksi miljardi ihmistä menee nälkäisinä nukkumaan." [12]

Älä ymmärrä väärin, YK on maailmanhallituksen edeltäjä, vaikka se joskus saa myös jotain hyvää aikaa. YK:lla on alajärjestöjä kuten FAO, tai Unicef jolle kenellä tahansa yksityisellä on lupa lahjoittaa rahaa, ja heillä on ollut hyödyllisiä projekteja. Mutta, siihen rahamäärään verrattuna jonka YK nielee vuosittain heidän työnsä on äärimmäisen tehotonta. Suurin osa YK:n budjetista menee paperin pyörittelyyn. YK:ta onkin sanottu maailman suurimmaksi paperitehtaaksi.

Mutta, pääsihteerin kehotuksessa sinänsä ei ole mitään vikaa. Maailmassa on paljon avun tarpeessa olevia ihmisiä. Kuinka suuri osa lahjoituksista pitäisi suunnata lähetystyöhön ja kuinka paljon muuhun humanitaariseen työhön? Tai, kuinka suuri osa tuloistasi sinun ylipäänsä pitäisi antaa pois? Minulla ei ole tähän selkeää mielipidettä, muuta kuin että sinun ei kannattaisi antaa kenenkään manipuloida itseäsi, tai johdattaa sinua harhaan.

Jeesus kehotti antamaan kymmenykset (Matteus 23:23):

"Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää."
Mikäli tämä "roomalaiskatolinen" helvetti-kuvaus on totta, niitä jotka eivät anna mitään kohtaa hirvittävä kohtalo:
"Jatkoimme kävelemistä nähden tuhansia ja tuhansia ihmisiä. Siellä oli nuoria ihmisiä, aikuisia ja vanhempia ihmisiä kärsimässä tuskassa. Saavuimme paikkaan, joka näytti isolta tuliselta uima-altaalta, ja jossa oli tuhansia naisia ja miehiä sisällä. Jokaisella heistä oli metallilaatta rinnassaan, ja siinä luki: 'Olen täällä koska en antanut kymmenyksiä enkä uhrilahjoja.' Kun luin sen, kysyin Herralta: 'Herra kuinka voi olla mahdollista että nämä ihmiset ovat täällä tästä syystä??' Herra vastasi: 'Koska nämä ihmiset ajattelivat, etteivät kymmenykset ja uhrilahjat ole tärkeitä, kun minun sanani taas osoittaa sen olevan käsky.'" [13]
Mutta kaiken tämän keskellä, sinun tulisi muistaa muutama seikka:
 1. Jos joku pelottelee sinua talouden romahtamisella, sanoen "anna nyt rahasi pois, huomenna sillä huomenna se voi olla arvotonta," ÄLÄ USKO.

 2. Jos joku sanoo "anna nyt rahasi pois, sillä huomenna voi tulla tempaus ja sitten on myöhäistä," ÄLÄ USKO. Peter Youngren kirjassaan Merkkien merkki on antanut kaikenlaisia tilastoja (jotka eivät välttämättä ole edes totta) siitä miten uskovien määrä maailmalla nousee hirmuista tahtia (varsinkin äärikarismaattisten määrä joita hän pitää "paremman luokan uskovina"). Sitten hän sanoo että sinun pitäisi lahjoittaa mahdollisimman paljon rahaa niin että tämä työ saataisiin mahdollisimman pian päätökseen (hän sanoo että työ tulee joka tapauksessa pian päätökseen ja että tämän jälkeen Jeesus voi tulla takaisin, joten hänen olisi pitänyt päinvastoin sanoa, että rauhallisemminkin voi ottaa).

 3. Jos joku vetoaa siihen kuinka paljon ihmisiä joutuu helvettiin joka sekunti koska eivät ole kuulleet Evankeliumia, SUHTAUDU VARAUKSELLA. Mitä sanoo tämä "roomalaiskatolinen" helvetti-kuvaus niistä jotka eivät ole koskaan kuulleet Evankeliumia:
  "Sitten aloimme kulkea erilaisten osastojen läpi. Tulimme helvetin kauheimpaan osaan, jossa on pahimmat kärsimykset; helvetin keskukseen. Kaikista pahimmat kärsimyksen muodot, joita ihminen ei koskaan pystyisi kuvailemaan. Täällä olivat ainoastaan ne ihmiset, jotka tunsivat Jeesuksen ja Jumalan Sanan. Siellä oli pastoreita, evankelistoja, lähetystyöntekijöitä, ja kaikenlaisia sellaisia ihmisiä, jotka joskus olivat vastaanottaneet Jeesuksen ja tiesivät totuuden, mutta elivät kaksoiselämää."

  "Siellä oli myös luopioita; heidän kärsimyksensä olivat tuhatkertaisia muiden kärsimyksiin verrattuna. He huusivat ja rukoilivat Herralta armoa, mutta Herran sana sanoo Heb. 10:26-27 'Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.'"

  Mitä sanoo Raamattu, Matteus 25:31-46:
  "Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.' Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda? Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut? Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?' Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'. Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda; minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.' Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?' Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle'. Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
  Kyllä tässä aivan selvästi sanotaan, että ne jotka eivät ole kuulleet Jeesuksesta tuomitaan TEKOJENSA MUKAAN joko iankaikkiseen kadotukseen tai iankaikkiseen elämään. Meller ja monet muut ovat vääntäneet nämä jakeet sellaiseen muotoon että nämä olisivat niitä jotka ovat selvinneet Vihan ajan koettelemuksista (ottaneet pedon merkin). Tai sitten, että tässä tuomittaisiin kokonaiset kansat, ei yksilöitä. Miten ällöttävää.

  Joten, eiköhän anneta Jumalan ja Jeesuksen tuomita ihmiset siten että he saavat ansaitsemansa palkinnon tai rangaistuksen.

Entäpä kirjoittaja ("minä" -muodossa) sitten? Olen käyttänyt paljon rahaa matkusteluun, en kiistä sitä -- tosin tänä kesänä olen pysynyt tiukasti kotimaassa ja aion myös pysyä. On ehkä muutama seikka joilla voin puolustella itseäni:
 1. Yhtä ainutta kertaa lukuun ottamatta (loma Turkissa vuonna 2005), olen aina matkustellessani ulkomailla suomentanut jotain kirjaa tai artikkelia.

 2. Jos minä joskus olenkin saanut vanhemmiltani rahaa, ne rahat eivät ole tarkoitettu että antaisin ne pois. Raamattu käskee kunnioittamaan isää ja äitiä, 5. Moos. 5:16:
  "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että kauan eläisit ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa."
  5 Moos. 27:16:
  "Kirottu olkoon se, joka häpäisee isäänsä tai äitiänsä. Ja kaikki kansa sanokoon: 'Amen.'"
 3. Jos laskee rahallisen arvon kaikelle sille työlle jonka minä olen tehnyt ilmaiseksi 13.7.2001 lähtien, summa olisi valtava (kielenkääntäjät, kirjailijat ja IT-firmojen työntekijät eivät ole niitä kaikkein huonoiten palkattuja ihmisiä). Ja jos vertaa sitä kaikkiin tuloihini jotka olen saanut sinä aikana (joka ei ole kauhean paljon), maksamani "kymmenykset" olisivat kenties satoja prosentteja Raamatussa mainitun kymmenen prosentin sijaan (jotkut uskonsuunnat opettavat että "oikea" kymmenys olisi 20 %).
Lopuksi, profetia, tai pikemminkin näky jonka Jouko Piho laittoi sivulleen. Tämä voisi jopa toteutua, silläkin perusteella että se on erilainen muiden, pikaista maailmanloppua ennustavien "profetioiden" kanssa:
Nimimerkin "Valvokaamme" näky 8.7.2009

Silmieni eteen tuli rukouksessa yhtäkkiä kuva "miehestä", joka oli täysin mustiin pukeutunut balaclava-huppu kasvoillaan ja jopa saappaat olivat mustat. Hän liikkui ketterästi ja jonkinlaisen "köyden" varassa hänet nostettiin korkean huoneen yläosaan, josta käsin hän veti ikkunoiden eteen mustat peittävät kankaat varmistaen ettei ulkopuolelta voinut nähdä sisälle.

Kuva oli kuin jostain jännäristä (en ollut syönyt juustoa enkä ollut katsellut tv:tä!), joten tiesin kuvan olevan mitä todennäköisimmin profeetallinen.

Niinpä kyselin, Herra, mitä sinä tällä kuvalla haluat sanoa?

Ensiksi mieleeni annettiin sana stealth (eng.), suomeksi = salakähmäisyys, salassa tapahtuvaa, salattua.

Kuva muuttui ja nyt kun kaikki ikkunat olivat peitetyt ja oli varmistettu, ettei kukaan ulkopuolelta voinut nähdä, niin yhtäkkiä valot syttyivät. Huoneen keskellä oli iso arvopuinen kiillotettu pöytä, jonka päällä oli maailmankartta. Huoneen joka puolilta tuli esiin 20 ihmistä, jotka kerääntyivät pöydän ympärille.

Ajattelin G8 -kokousta, joka juuri oli Italiassa, mutta Herra ei sanonut, oliko kyse siitä kokouksesta, mutta luulen niin. "Nämä 20 henkilöä sitten siinä pöydän vierellä vannoivat epäpyhän valan maailman valloitusta ajatellen."

Kuva hävisi ja jäin kyselemään Herralta, toteutuuko tuo vala, onko jo aika? Herra vastasi, "eivät onnistu vielä." Mutta kun Vihollinen näkee tämän suunnitelman kariutuvan, hän kiukuissaan aiheuttaa monenlaista harmia monilla paikoin maailmaa.

Kysyin Herralta, "Suomessakinko?" Sain vastauksen: "kyllä, sillä Vihollisella on aika lailla 'kansaa' jo täälläkin." Kysyin, mitä voin/voimme tehdä?

Herran kehotus kuului selvästi: "On jo aika Suomen uskovien nousta taisteluun maansa ja Jumalan Sanan puolesta! Kehotus oli nöyrtyä Herran edessä vakaaseen rukoukseen, puhua rohkeasti, ja olla Jumalan edessä anoen Häneltä armoa."

Kuten siinä sanotaan: "...eivät onnistu vielä."


Takaisin