Miten voin tietää, olenko pelastettu? Tee-se-itse testi


Koska todisteena aidossa uskossa olemisesta on Pyhän Hengen läsnäolo, kuinka minä voin varmistaa sen, olenko itse uskossa? Kuinka me voimme olla varmoja itsestämme samoin kuin toisista syyllistymättä tuomitsemiseen? Voidaksemme vastata tähän, on olemassa useita testejä joihin me voimme ottaa osaa ja nähdä mikä on meidän suhteemme pelastukseen.

 1. Paavalin kirje roomalaisille 8:16 sanoo: "Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia." Ensiksi: me itse olemme lahjomaton todiste itsellemme! Jumalan Pyhä Henki alituisesti vakuuttaa meille että me kuulumme Jeesukselle.

 2. Koko 1. Johanneksen kirje on kirjoitettu "testiksi" joka määrittää pelastuksen todellisuuden. Luvun 1 jae 3 sanoo: "Minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja Hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen kanssa."

  Yhteys, josta aito uskovainen nauttii on selkeä todistus pelastuksesta. Ne jotka väittävät olevansa kristittyjä mutta ottavat harvoin osaa jumalanpalvelukseen tai seurustelevat muiden uskovien kanssa luultavasti pettävät vain itseään. Uskosta luopumassa oleva kristitty voi pysyä kaukana kirkosta sekä muista uskovista, mutta takaan sinulle ensi käden kokemuksesta, että siinä tapauksessa ei ole koskaan ollut sellaista aikaa jolloin hän olisi nauttinut kirkossa käymisestä! Toisaalta, jae 8 opettaa meille, että jos me sanomme ettei meissä ole syntiä, niin Totuus ei ole meissä. Luvun 2 jae 3 opettaa meille, että olemme Kristuksessa jos me rakastamme veljiämme. Taas, ne jotka ovat jatkuvasti poissa seurakunnan kokouksista eivätkä tee selväksi sitä että rakastavat Jumalan lasten joukossa olemista ovat hyvin todennäköisesti "lustetta" eivätkä "viljaa". Jae 15 opettaa meille, että jos joku rakastaa Maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä. "Maailmallinen kristitty" on sana joka ei tarkoita mitään, ja ne jotka väittävät olevansa uskossa mutta takertuvat silti tämän maailman arvoihin ovat epäilyttäviä.

 3. 1. Joh 5:13 Selittää meille, että koko kirje on kirjoitettu jotta me voisimme olla varmoja siitä että omistamme iankaikkisen elämän Kristuksessa. Oletko aivan varma, että jos kuolisit tänään, pääsisit Taivaaseen.

 4. Jumalan sana opettaa että Raamattu on sellainen Kirja jota uskosta osaton ei voi ymmärtää. Se on hengellinen kirja, ja pelastumaton ei ole ainoastaan hengellisesti sokea, vaan 1.kor. 2:14 kertoo että hän on myös kyvytön ymmärtämään mikä on hengellisesti tärkeää. Ymmärrätkö sinä Raamattua? Onko siinä sinun mielestäsi järkeä? Puhuuko se sinun sydämeesi? Vakuuttaako se sinut omasta syntisyydestäsi ja ohjaako se sinua kulkemaan oikeaa tietä?

 5. Raamattu on hyvin selkeä ilmoittaessaan, että uudistumaton yksilö ei etsi Jumalaa (Room. 3:11). Oletko sinä tuskaisen tietoinen syntisestä luonnostasi ja huudatko sinä Jumalan puoleen koko sydämestäsi anoen anteeksiantoa. Jos teet näin se on yksi merkki siitä että olet uudestisyntynyt.

 6. Raamattu sanoo että uudistumaton yksilö on Saatanan orja sekä kyvytön tekemään mitään oman tilanteensa hyväksi (ef. 2:2). Oletko sinä kyennyt kääntämään selkäsi tälle syntiselle maailmalle? Ovatko kaikki sinun läheiset ystäväsi kristittyjä? Jos olet uudestisyntynyt, pelastumattomat ystäväsi karttavat sinua kuin ruttoa!

 7. Rakastatko sinä todella kristittyjä ja haluatko sinä viettää aikaa heidän kanssaan, enemmän kuin kenenkään muun kanssa? Voitko sinä tavata aivan oudon henkilön, huomata että hän on uskossa ja sitten heti ystävystyä hänen kanssaan? Onko sinun sydämessäsi "jotain" joka vetää sinut heidän luokseen ja synnyttää sellaisen yhteyden, jota ei voi selittöö millään muulla tavalla?

 8. Nautitko siitä että saat uhrata rahaasi ja aikaasi Herran Työhön?

 9. Teetkö sinä nyt vähemmän syntiä kuin ennen uskoontuloasi?

 10. Näkevätkö muut ihmiset "hengen hedelmät" toimivan sinun elämässäsi? Saavatko he nähdä aitoa rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä jne. (Gal 5.22). Huomaavatko he että sinä olet erilainen ihminen kuin se, joka sinä olet aikaisemmin ollut?

 11. Oletko joutunut kokemaan vainoa todistuksest vuoksi? (Entiset ystäväsi jotka kaikkosivat pois ovat lievä esimerkki vainosta).

 12. Odotatko innokkaasti Jeesuksen paluuta millä hetkellä hyvänsä?

Jos voit vastata totuudenmukaisesti "kyllä" näihin kysymyksiin, olet silloin Jumalan lapsi ja Pyhä Henki asuu sinussa! Jos sinä et voi vastata "kyllä" näihin kysymyksiin, sinä luultavasti et ole pelastettu ja sinun täytyy mennä sivulle "Sinun täytyy syntyä uudesti", lukea huolellisesti tämä teksti ja tehdä vilpittömästi ohjeiden mukaan jotta sinä voisit pelastua.


Käännetty Cutting Edge -ministeriön suostumuksella.

Kääntäjä: Pasi Toivonen
patato@mantta.fi


Takaisin