Luku 1: Romahdusta ei tullutkaan -- vielä

Aloittaessani tämän kirjan kirjoittamisen (huhtikuussa 2009) minulla on vielä tuoreessa muistissani muutama päivä aiemmin Aamulehdessä ollut uutinen: "Pääsiäisyllätys USA:sta kiritti kursseja." [1] Uutisessa kerrottiin USA:n toiseksi suurimman asuntolainapankinm Wells Fargon, tehneen ennätystuloksen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, finanssikriisistä huolimatta. Lisäksi Federal Reserven suurimmille amerikkalaispankeille tekemä 'stressitesti' osoitti niiden olevan ennakoitua paremmassa kunnossa.

Tämä on toistaiseksi kaikkein vahvin signaali joka vihjaa että taantuman pohja olisi saavutettu; tosin osakemarkkinat kääntyivät nousuun jo maaliskuun alussa, joten myös sijoittajat yleisesti uskovat nousun alkavan joskus tämän vuoden syksyllä.

Ekonomistien näkökulmasta tarkasteltuna tässä ei ole mitään kummallista. He kaikki ovat sanoneet nousu alkaa ennemmin tai myöhemmin, viimeistään alkuvuonna 2010. Sen sijaan tämä Aamulehdessä julkaistu uutinen oli 'pettymys' monille 'maailmanloppua' tai tempausta odottaville kristityille. Yleinen näkemys heidän keskuudessaan on ollut, että kriisi vai pahenee ja johtaa lopulta dollarin sekä USA:n talouden täydelliseen romahdukseen. Arviota milloin tämä romahdus tapahtuu on jatkuvasti siirretty -- tarkoitan tässä Leap 2020 -nimistä 'tutkimuslaitosta' [2] johon Netmission -foorumilla kirjoittelevat 'Keefu' (Pekka Kortelainen) sekä 'Pena' toistuvasti vetoavat -- mutta tällä hetkellä heidän näkemyksensä on että romahdus tapahtuisi vuonna 2010.

5.3.2009, uusi arvovaltainen taho liittyi mukaan näihin maailmanlopun ennustelijoihin kun David Wilkerson profetoi blogissaan hävityksestä joka kohdistuisi New Yorkin kaupunkiin aivan lähitulevaisuudessa. [3] Tämä ennustus oli itse asiassa toistoa profetialle jonka Wilkerson antoi 7.9.1992, ja tämä taas jatkoa asioille joista Wilkerson kertoi kirjassaan Näky vuonna 1973. Suomennettuna tämä tuorein profetia on seuraavanlainen: [4]

"Koen voimakasta Pyhän Hengen kehotusta lähettää kiireellisen viestin postituslistallemme, sekä ystäville ja seurakuntien johtajille, joita olemme tavanneet ympäri maailmaa."

"JÄRKYTTÄVÄ KATASTROFI ON TAPAHTUMAISILLAAN."

"SE TULEE OLEMAAN NIIN PELOTTAVA, ETTÄ SEN TÄHDEN KAIKKI, JOPA KAIKKEIN HURSKAIMMAT KESKUUDESSAMME, TULEVAT VAPISEMAAN."

"Kymmenen vuoden ajan olen varoittanut tuhannen tulipalon syttymisestä New Yorkin kaupungissa. Ne tulevat nielaisemaan suur-New Yorkin alueen, mukaan luettuna osia New Jerseystä ja Connecticutista. Suurimmat kaupungit kaikkialla Yhdysvalloissa saavat osakseen mellakointia ja roihuavia tulipaloja -- sellaisia joita näimme Wattsissa, Los Angelesissa vuosia sitten."

"Mellakointia ja tulipaloja tulee olemaan kaupungeissa ympäri maailmaa. Tulemme näkemään ryöväämistä -- mukaan lukien Times Squarella, New Yorkin kaupungissa. Se mitä koemme nyt, ei ole taantumaa, tai edes lamaa. Olemme Jumalan vihan alaisuudessa. Psalmissa 11 sanotaan:

'Kun kaikki perustukset revitään, mitä vanhurskas voi enää tehdä?'" [jae 3]
"Jumala tuomitsee Yhdysvaltojen ja kansakuntien hillittömät synnit. Hän tuhoaa maalliset perustukset."

"Profeetta Jeremia vetosi syntiseen Israeliin:

'Sano nyt Juudan ja Jerusalemin asukkaille: Näin sanoo Herra: Minulla on suunnitelma teitä vastaan, minä valmistan teille onnettomuutta. Kääntykää siis kaikki pahoilta teiltänne, tehkää hyvää ja eläkää oikein! Mutta he vastaavat: 'Vielä mitä! Me elämme niin kuin itse haluamme! Jokainen meistä tekee oman pahan ja paatuneen sydämensä mukaan...'" [Jer.18:11,12]
"Psalmissa 11 jakeessa kuusi Daavid varoittaa:
'Hän antaa sataa jumalattomien päälle pauloja, tulta ja tulikiveä; polttava tuuli on heidän maljansa osa.'"
Miksi? Daavid vastaa:
'Sillä Herra on vanhurskas...'" [jae 7]
"Tämä on tuomio -- aivan kuin Sodoman ja Nooan sukupolven tuomiot."

"Mitä vanhurskaiden tulee tehdä? Entä Herran kansan?"

"Ensinnäkin, annan sinulle käytännöllisen sanoman, jonka sain henkilökohtaiseksi ohjeistuksekseni. Varastoi ruokaa, hygieniatuotteita ja muita perustarpeita 30 päivän ajalle. Suurissa kaupungeissa tavaratalot tyhjenevät tunnissa kun merkit uhkaavasta katastrofista tulevat tietoon."

"Hengellisellä tasolla voimme reagoida kahdella eri tavalla. Tämä tulee esiin Psalmissa 11. Joko pakenemme 'vuorelle kuin lintu' tai, voimme tehdä kuten Daavid teki ja kiinnittää katseemme Herraan, joka 'on pyhässä temppelissään, hänen valtaistuimensa on taivaassa. Hänen silmänsä näkevät kaiken, hänen katseensa tutkii ihmissydämet' (jae 4) -- 'Herraan minä turvaan' (jae 1)."

"Sanon itselleni: ei ole tarpeen juosta tai piiloutua. Tämä on Herran vanhurskas teko. Katselen Herraamme hänen valtaistuimellaan hänen lempeän, rakastavan katseensa seuratessa jokaista askeltani -- luottaen että hän pelastaa kansansa tulvien, tulipalojen, onnettomuuksien, kaikenlaisten koetuksien keskellä."

"Huom: En tiedä milloin nämä asiat tulevat tapahtumaan, mutta tiedän että se hetki ei ole kaukana. Olen vuodattanut sydämeni teille. Tehkää tälle sanomalle kuten parhaaksi näette. Herra siunatkoon ja varjelkoon teitä. --- Kristuksessa, David Wilkerson Suomentanut: Juha Antturi"

Pari päivää myöhemmin Wilkerson kirjoitti jatkoa yllä olevalle profetialle: [5]
"David Wilkersonin jälkikommentti Koskien hänen viimeisintä profetiaansa."

"DAVID WILKERSON TODAY - Posted by David Wilkerson on March 9, 2009."

"Kun peruspylväät murretaan maahan, mitä voi vanhurskas tehdä?"

"Hiljattain tunsin olevani pakotettu lähettämään KIIREELLISEN sanoman, joka varoitti lähestyvästä suuresta katastrofista - sellaisesta, joka saa jopa Jumalan valitutkin vapisemaan."

"Eräs piispa kysyi: 'Eikö ole mitään muuta sanaa: Kuinka hurskaan pitäisi reagoida sellaiseen sanaan?'"

"Voin vastata vain jakamalla, mitä Pyhä Henki puhuu omalle sydämelleni ja mitä minä olen tekemässä. Kerroin, että minut on johdettu käytännöllisellä tavalla panemaan syrjään kuukauden varasto ruokaa -- koska olen saanut todistaa paniikkia terrorismin vanavedessä. Tämän on oltava henkilökohtainen sana jokaiselle."

"Tämä on se, mitä kuulen Pyhän Hengen puhuvan sydämelleni koskien omaa hengellistä reaktiotani lähestyvään katastrofiin. Se on yksinkertaisesti tämä -- SEISO HILJAA JA KATSO HERRAN PELASTUSTA."

"Mooses vastasi kansalle:

'Älkää peljätkö; pysykää paikoillanne, niin te näette, minkä pelastuksen Herra tänä päivänä antaa teille... Herra sotii teidän puolestanne, ja te olkaa hiljaa.'" [2.Moos. 14:13-14]
"Tämä on uskon asenne katastrofin edessä. Mitä voisi Israel tehdä Punaisen Meren reunalla? Faraon armeija painaa päälle, vuoret kummallakin puolella ja mahdoton meri edessä. Liha huutaa: 'Tee jotakin!'"

"Liha huutaa toivottomuutta. Voiko Jumalan kansa kuivata meren? Tasoittaa vuoren? Taistella suurta armeijaa vastaa aseitta? He ovat sellaisessa, joka näyttää olevan pelottava tilanne. Jumalan kansa vapisee -- ja tällä vapisemisen hetkellä tulee sana Jumalalta. Ei muuta kuin:

'Seisokaa hiljaa. Älkää pelätkö. Tämä on pelastuksen hetki. Te tulette todistamaan maailmanvallan perustusten repimistä. Samalla hetkellä kuitenkin minä sodin puolestanne. Pitäkää rauhanne -- olkaa hiljaa ja katselkaa tekojani.'"
"Rakkaat, minun varoitukseni on vain yksi ääni monien joukossa, jotka sanovat samaa. Me kaikki voimme jonkin aikaa vapista, mutta ne, jotka todella tuntevat Jumalan Sanaa, tulevat pian lohdutetuiksi Pyhän Hengen kautta. Meidät kastetaan suurella rauhalla -- yliluonnollisella hiljaisuudella -- joka on oleva valtava todistus pelokkaille kansanjoukoille. --- Kristuksessa, David Wilkerson"
David Wilkersonin alkuperäinen profetia vuodelta 7.9.1992: [6]
"Minulla on ollut toistuvia näkyjä, että yli 1000 tulipaloa riehuu yhtä aikaa täällä New York Cityssä. Olen vakuuttunut, että rotumellakat alkavat pian! New York City on juuri nyt ruutitynnyri -- valmis räjähtämään... Liitto- ja osavaltion sosiaaliturvan leikkaukset on se kipinä, joka sytyttää nallin. Ensi vuonna New York Cityssä voisi olla yli 100 000 vihaista miestä kaduilla raivoissaan, koska heiltä on viety edut... Liittovaltion joukkojen on tultava palauttamaan järjestystä. Tankit ajelevat New York Cityn kaduilla.. Kirkot suljetaan joksikin ajaksi, koska on liian vaarallista liikkua. Tulipalot raivoavat kaikkialla."
Wilkersonia on arvostettu suuresti vakavasti otettuna saarnaajana ja 'profeettana' ympäri maailmaa; kenties osin siksi että hän ei ole sotkeutunut erilaisiin rahaan tai sukupuolielämään liittyviin 'skandaaleihin' toisin kuin monet muut saarnaajat Suomessa ja muualla maailmassa. Wilkerson on saanut suosiota myös roomalaiskatolisten keskuudessa. Selatessani nettiä hakusanoilla "Wilkerson urgent message" törmäsin Ed Sousa, Sr. -nimisen roomalaiskatolisen miehen pitämään blogiin jossa oli ylhäällä suuri valokuva Wilkersonista sekä kuvan alla ilmeisen myönteinen kirjoitus hänestä. [7]

David Wilkerson antoi tämän varoituksen juuri kun Dow, Nasdaq ja S&P 500 olivat aallonpohjassa ja tulevaisuus näytti erityisen synkältä. Siksi minulla on se käsitys että kyseessä ei ollut aito profetia vaan heijastuma miehen omista peloista. Netmission -foorumilla on käyty kiivasta keskustelua tämän profetian tiimoilta; toisten väittäessä että Wilkersonin vuosien aikana antamat ennustukset ovat olleet pelkkää arvausta, tai toisten ollessa sitä mieltä että hänen ennustuksensa ovat toteutuneet melko hyvin.

Esimerkki jälkimmäistä näkemystä edustavasta mielipiteestä:

"Mitä tulee David Wilkersoniin, kyseessä on varsin vakavasti otettava profeetallisen sanoman tulkki. Eikä hän ole visiossaan yksin. Esim. Morris Cerullo ja monet muut ovat vastaavia ennustuksia maalanneet infrastruktuurien romahtamisesta. Meidän ei kuitenkaan tarvitse olla edes hengenmiesten varassa tässä, sillä uutiset maailmalta ja meiltä antavat viitteitä aikojen muuttumisesta. Pilkka ei varmasti satu sen nilkkaan, joka nyt varautuu pahimpaan. Mutta, jos jotain sattuisikin, sen nilkkaan varmasti koskisi joka nyt, tässäkin ketjussa esimerkiksi, laskee leikkiä vakavalla varoituksella."
Nimimerkki "Greenfield vastaa edelliselle kirjoittajalle":
"No katsotaanpa sitten taas vähän noita Näky -kirjan profetioita (joiden piti siis toteutua jo kauan sitten, suurin osa David Wilkersonin omien sanojen mukaan koski 'noin kymmenen vuoden jaksoa"' kyseisten näkyjen näkemisestä)."

"'Näyt' Wilkerson näki kesällä 1973, siis 36 vuotta sitten."

"Luku 1: Suuri taloudellinen romahdus, suuryritysten sortuminen, paniikinomainen joukkopako maalle, koko maailmalle uusi rahajärjestelmä, laajoja mielenosoituksia ja mellakoita..."

"Mikä näistä aikoinaan toteutui? Ei mikään. USAssa oli 70-luvun lopussa ja 80 -luvulla ennennäkemätön taloudellinen nousukausi ... jota itse asiassa jatkui aina vuoteen 2007 asti."

"Luku 2: Suuria ilmastonmuutoksia, ennennäkemättömiä maanjäristyksiä, maa 'suorastaa vapisee radallaan', PÄIVITTÄISIÄ maanjäristyksiä joka puolella maapalloa, suuri nälänhätä, luonto menee ihan villiksi, suuria epidemia-aaltoja, valtavia RAEMYRSKYJÄ (suuria jääpalasia sataa taivaalta), outoja merkkejä taivaalla."

"Ylipäänsä siis 'Tuhon vuosikymmen', eli vuodet 1973 ... 1983."

"Mikä näistä toteutui. Ei mikään!"

"Luku 3: Moraali romahtaa koko maailmassa, saasta leviää, alastomuutta ja seksiä lehdissä ja televisiossa, homoseksuaalisuus leviää, uusia vääriä oppeja ihan epidemiaksi asti."

"Kuinka paljon tämä toteutui? Epäilemättä hieman ... mutta ei niinkään 1973 ... 1983. Sanoisin enemmänkin että vuosina 1995 ... 2005 (siis parikymmentä vuotta myöhemmin, Amerikassa)."

"Luku 4: Viha vanhempia kohtaan kasvaa, seksiä, huumeita ja rokkenrollia, ennennäkemätöntä nuorisoradikalismia, 'kuolema vanhemmille' -liike, saarnaajien lapsia aletaan vainota."

"Miten tämä toteutui? Oikeastaan 1970 -luvulla ja 1980 -luvulla nuoriso rauhoittu ihan silmin nähden. Aikaisemmat radikaaliliikkeet kuolivat pois ja ainakin jonkinmoinen -- ehkä sitten vain 'välirauha' on vallinnut jo pitkään. Tilanne kuitenkin edelleen on erilainen, kuin mitä se oli 60 -luvun lopun ja 70 -luvun alun radikaaleina nuorisomellakoiden vuosina."

"Luku 5: Mielettömät uskovien vainot, Suuri Maailmankirkko syntyy, Superkirkko hyväksyy homot ja lesbot, okkultismia kirkoissa, alastontanssia kirkoissa, karismaattisia katolisia vainotaan, Hollywood panostaa kristittyjen vainoamiseen, kirkkojen taludelliset edut (USA :ssa siis verovähennykset) lopetetaan, 'Hate Christ' (Vihaa Kristusta) -liike, hengellinen herääminen bambuesiripun takana."

"Miten tämä kaikki toteutui? Oikeastaan kävi (onneksi!) juuri tasan päinvastoin. USA:ssa ja muuallakin oli 1970- ja 1980 -luvuilla ennennäkemätön herätyksen aika. Kiinaankin tuli herätys, mutta vasta paljon myöhemmin -- ja bambuesirippu oli silloin jo käytännössä sortunut sekin..."

"Minä kirjoitin aikaisemmin jotakin, että 'noin 99% Näky -kirjan ennustuksista jäi toteutumatta'."

"Suurin piirtein näin kävi. Yleiset profeetalliset trendit, jotka Raamattu ennustaa, tietenkin koko ajan toteutuvat."

"Kysyn: Mitä uutta niihin toi Wilkersonin Näky -kirja?"

"Nuo luettelot poimin suoraan Näky -kirjasta. En siis pistänyt sekaan omiani... --- Greenis"

"Greenfield" lisää myöhemmin:
"Minulla on tapana ollut aina David Wilkersonista puhuttaessa kuitenkin REHELLISYYDEN NIMISSÄ lisätä, että ilmeisesti hänen kauttaan on tullut uskoon satoja tuhansia ihmisiä."

"Itä-Euroopassa esimerkiksi vankiloissa kierteli käsin tehdyt kopiot "Risti ja linkkuveitsi" -kirjasta. Suuri määrä pelkästään siis vankeja tuli uskoon sitä kautta."

"Kirjaa on muutenkin myyty valtavasti (muutama kymmenen miljoonaa kappaletta)."

"Hän on siis mies, jota Jumala ON KÄYTTÄNYT. Profeettana on kuitenkin usein, hyvin usein, totaalisesti epäonnistunut. --- Greenis"

Nimimerkki "JesusIsMyFriend" vastaa:
"Wilkersonin Näky -kirjassa ihan alkumetreillä oleva ennustus toteutui viime syksynä. Lukekaapa ensimmäinen luku talouskriisistä. Siellä ennustetaan Obaman valinta vaaleissa. (Ei noilla sanoilla tosin) Ihmiset eivät enää luota presidenttiin ja vaaleissa tapahtuu vallankumous. Joku Greenfield tms voisi varmaan ahkerana kirjoittelijana ja lainaajana kirjoittaa tuon kappaleen tähän. Se on siinä autoista kertovan kappaleen yläpuolella (autot seisovat varastoissa kun niitä ei osteta)."

"Siinä sinulle yksi erittäin tarkkaan toteutunut ennustus. Saatana varmasti keksii taas jonkun hyvän väännöksen ja väitöksen ja valheen tähänkin tai yrittää iskeä johonkin aivan muuhun."

"Siinä puhutaan siis vallankumouksesta vaaleissa ja talouskriisistä..."

"Löysin omani..."

"Yhdysvaltojen presidentti esiintyy kerran tai kahdesti radiossa ja televisiossa vakuuttaakseen uudelleen, että kaikki on hyvin ja parhaat taloudelliset ajat ovat edessämme. Se ei vaikuta. Ihmiset eivät luota näihin ilmoituksiin, ja heidän pelkonsa johtaa vaaleissa vallankumoukseen."

"Autoteollisuus kärsii pahoja vahinkoja. Loistoajoneuvojen valmistajat kärsivät suunnattomasti. Autoliikkeiden varastot kasaantuvat, ja myynti vähenee rajusti."

"Tämä kaikki on jo toteutunut. Tarvitsetko Greeney vielä rautalankaa? Jeesuksen nimessä ja veressä olkaa te joilla ei ole mitään rakentavaa sanottavaa tähän keskusteluun, jo hiljaa. Se, joka on itse täysin synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven, eikö niin? Eli kun kukaan meistä ei ole synnitön, ainoastaan JEESUS, niin annetaan Joukon ja muiden olla rauhassa."

Väittely Netmissio-foorumilla aiheesta jatkui 42 sivun verran kunnes keskustelu lopulta suljettiin.

Totuus lienee jossakin näiden kahden ääripään välillä. Joka tapauksessa näyttää siltä että ainakin hänen tuorein ennustuksensa ei tule toteutumaan. Tämä surullinen -- ainakin Wilkersonin itsensä sekä häneen uskonsa asettaneiden kannalta -- tapaus on surullinen. Itse asiassa, tämä pieleen mennyt ennustus oli vain tuorein esimerkki sarjassa anteeksiantamattomia virheitä joihin huomattava osa protestanttista kristikuntaa on langennut johtajiensa esimerkkiä seuraten.

Tämä protestantteja kohdannut vastoinkäymisten aikakausi alkoi 1990-luvun puolessavälissä 'Toronton herätyksen' myötä josta piti tulla 'Lopun ajan suuri herätys'. Entistä pahemmaksi tilanne kääntyi 2000-luvulla kun jotkut äärisuuntausta edustavat protestanttiset julistajat (esim. Meller Suomessa) julistivat George W. Bushin olevan uudestisyntynyt kristitty ja tuovan siunauksen ajan Amerikalle. [7] Sanon näitä virheitä 'anteeksiantamattomiksi' (en osaa sanoa saavatko nämä ihmiset syntinsä anteeksi) koska tällaiset lausunnot ovat vain kiihdyttäneet ihmisten vieraantumista Kristinuskosta, meillä ja muualla. Kuten alla olevasta kuvaajasta näkyy, entistä harvenpi amerikkalainen mieltää itsensä protestantiksi; pudotusta on melkein jokaisessa osavaltiossa, selvästi erottuvana poikkeuksena Louisiana; syynä lienee Katrina joka surmasi yksin New Orleansissa toistatuhatta ihmistä saaden monet pohtimaan iankaikkista kohtaloaan.

Roomalaiskatoliset eivät ole ryvettäneet itseään niin pahasti väärien 'maailmanlopun ennustusten' ja Bushin hallinnon sekoilujen myötä. Tosin heilläkin on ollut omat skandaalinsa. Joka tapauksessa, roomalaiskatolisten määrä Yhdysvalloissa ei ole ollut aivan niin rajussa pudotuksessa kuin protestanttien. Jos David Wilkerson olisi malttanut odottaa viikon tai kaksi ennen varoituksensa julkistamista, hän olisi kenties luopunut kokonaan aikeistaan, ja nolo tilanne olisi vältetty.

Myös Kauppalehti.fin keskustelufoorumilla kommentoitiin Wilkersonin profetiaa. Palaute oli aika tylyä. Se antaa viitteen siitä miten uskosta osaton maailma reagoi kun kristittyjen maine tahriintuu: [8]

"...ja ilmestyskirjan seitsemän petoa."

"Taas yksi uskonnollinen hihhuli, jonka voi hyvällä syyllä jättää noteeraamatta."

"Täysin tärähtänyt vanha seniili. Säälittävä tapaus."


Lähteet:

1. Aamulehti 10.4.2009, s. A11

2. http://www.leap2020.eu/GEAB-N-34-is-available%21-Summer-2009-The-international-monetary-system-s-breakdown-is-underway_a3129.html

3. http://davidwilkersontoday.blogspot.com/2009/03/urgent-message.html

4. http://www.reinosav.net/wilker-mess.htm

5. Jatkoa profetialle, http://www.heinola.org/~patato/D-Wilker.html, englanniksi, http://davidwilkersontoday.blogspot.com/2009/03/further-word.html

6. Wilkersonin varhaisempi profetia, http://www.heinola.org/~patato/D-Wilker.html, englanniksi, http://www.bereanpublishers.com/End_Time_Prophecies/david_wilkerson's_end-time_vision.htm

7. In God's Company 2, http://ingodscompany2.blogspot.com/ Ed Sousa, Senior, , http://www.blogger.com/profile/04884496788508844590

7. http://www.sunpoint.net/~patato/kirje396.html

8. http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=2961411&tstart=0


Takaisin