Luku 4: Olenko 'tyhmä neitsyt'? -- paljon mahdollista

1990-luvun lopussa seurakunnan ylöstempaus oli suosittu aihe. Sitä odotettiin innokkaasti. Syinä tähän 'lopun ajan' hypetykseen lienee ollut talouden taantuma (joka oli jo helpottamassa), jääkiekon maailmanmestaruus, Nokian herätyksen menestys, lähestyvä EU-jäsenyys, Billy Grahamin pitämä satelliitti-missio vuonna 1995, 'uskovainen' George Bush Vanhempi USA:n presidenttinä, Irakin sodan loppuminen sekä monet muut asiat. Tämä laman jälkeen herännyt yleinen toiveikkuus lienee osittain ruokkinut uskovien optimismia pikaisesta pääsystä 'taivaan kotiin', mutta Estonian uppoaminen vuonna 1994 muistutti ihmisiä kuinka epävarmassa maailmassa me elämme, ja lähestyvä uusi vuosituhat EU-jäsenyyden lisäksi ruokki ihmisten pelkoja tulevaisuutta kohtaan. Tämä oli siis toivon ja pelon yhdistelmä joka sai monet suomalaiset valtaansa -- sekä uskovat että ei-uskovat.

Lisää polttoainetta liekkeihin sai Aasian talouskriisi vuonna 1997. Tähän kun yhdistetään Pastori Wilkersonin vuonna 1992 antama 'profetia' -- hän kirjoitti myös useita kirjoja aiheesta -- joka nähtiin toteutuvan tässä talouskriisissä, lopun ajan odotus heräsi uudestaan. [1] Tosin, nyt etusijalla olivat pelot tulevista koettelemuksista eikä niinkään tempaus, vaikka myös tempauksesta puhuttiin, sillä perusteella että Israel täyttäisi kohta viisikymmentä vuotta. [2]

Myös kirjoittaja (käytän yleensä 'minä' -muotoa) joutui tämän innokkaan odotuksen valtaan. Tosin aloin jo siinä vaiheessa ymmärtää että tempaus koittaisi vasta Ilmestyskirjan seitsemännen sinetin kohdalla, joten odotin lähinnä kaikenlaisia 'lopun aikaan' liittyviä vitsauksia, kuten edellä mainittu talouskriisi. Itse asiassa, ensimmäisessä artikkelissa (englanninkielinen) jonka laitoin nettiin (siinä vaiheessa kun opin tekemään jonkinlaiset alkeelliset sivut) vuonna 1999 sanoin että ei kannata odottaa tempausta aivan lähiaikoina. Olin sillä kertaa oikeassa, vaikka muuten artikkelissa mainitut asiat eivät pitäneet paikkaansa (artikkeli oli lähinnä toistoa Mellerin pitämästä luennosta jossa Aasian talouskriisin -- joka oli siinä vaiheessa jo lientymässä) kerrottiin yltyvän pian maailmanlaajuiseksi, sekä tuovan antikristuksen -- Hui!

Kolmannen kerran tempausta odotettiin vuosituhannen vaihteessa (tällä kertaa pelkoja lietsoivat myös muut kuin uskovaiset; kun 'asiantuntijat' keksivät kilpaa uusia uhkakuvia mitä tapahtuisi jos tietokoneet lakkaisivat toimimasta). Tosin, myös uskovaiset menivät mukaan tähän pelottelukampanjaan: Kuva ja Sana julkaisi kirjan Pirkko Säilän kirjoittaman kirjan Tuomioyö 1999 (taustalla tosin saattoi olla halu tienata rahaa mihin hintaan hyvänsä), ja jopa David Wilkerson pelotteli kirjeessään Y2K-ongelmien mahdollisista seurauksista; antaen jopa ymmärtää että Jesaja 51:8 viittaisi tähän tietokoneiden hajoamiseen. [3] Kun muutama vuosi sitten kävin Wilkersonin sivulla, huomasin että tämä 7.12.1998 lähetetty kirje oli poistettu sieltä, eikä sitä löydy sieltä edelleenkään. Jos Menee Wilkersonin sivulle, sieltä löytyy jonkinlainen kirje mutta se ei ole tämä, vaan joku toinen kirje. [4] Myös väite, että Wilkersonin seurakunta olisi valmistanut suuria määriä voileipiä 10.9.2001 on osoittautunut pelkäksi legendaksi. [5]

Alla on rekonstruktio tästä kirjeestä, jonka tulostin jo kymmenen vuotta sitten.

Suomessa Wilkersonin ympärille on rakennettu jonkinlainen kultti (Mellerin ansiosta), ja hänestä on tehty jonkinlainen 'jumalolento'. Kuitenkaan, näiden paljastusten jälkeen Wilkersonin uskottavuudesta ei liene paljon jäljellä. Alla kopio sivusta jossa paljastetaan juttu voilevistä vuorokautta ennen 9/11 -iskuja valheeksi, tosin WIlkersonin seurakunta itse ei ollut vastuussa jutun levittämisestä.

Ehkä kaikkein huvittavin perustelu tempaukselle oli teoria, että Psalmien Kirjan luvut viittaisivat vuosilukuihin 1900-luvulla. Aiheesta on kirjoitettu myös kirja. Tässä joitakin esimerkkejä miten Psalmien kirjaa voidaan tulkita (ja on myös tulkittu): [6]

"Jos henkilö Raamatun jakeiden perusteella lähtee ennustamaan lähivuosien tapahtumia (päivämäärien kera tai ilman), voi olla (lähes) varma että nämä ennustukset eivät toteudu."

"Kaikkein paras esimerkki tästä lienee Psalmien Kirja. Muutamissa 1990-luvun lopulla kirjoitetuissa kirjoissa on esitetty teoria että Psalmien Kirjan luvut olisivat yhteneväiset 1900- ja 2000-luvun vuosien järjestysnumeron kanssa. Lähdetäänpä tutkimaan asiaa."

"Psalmi 12 (vuosi 1912): Rukous yltyvää pahuutta vastaan -- 'Yltympäri jumalattomat rehentelevät, kun kataluus pääsee valtaan ihmislasten seassa.'"

"Viittaa Titanicin uppoamiseen tai sitten ei. Titanicista sanottiin että "Jumalakaan ei pysty upottamaan sitä."

"Psalmi 14 (vuosi 1914): Valitus yleisestä turmeluksesta -- 'Siinä heidät valtaa kauhu, sillä Jumala on läsnä vanhurskasten sukukunnassa.'"

"Viittaa joko Ensimmäisen maailmansodan alkamiseen tai sitten ei."

"Psalmi 17 (vuosi 1917): Syyttömästi vainottu turvaa Herran apuun -- 'Varjele minua niinkuin silmäterää, kätke minut siipiesi suojaan jumalattomilta, jotka tahtovat minut tuhota, verivihollisiltani, jotka minua saartavat. He ovat sulkeneet tunnottomat sydämensä, heidän suunsa puhuu ylvästellen. He ovat kintereillämme, he jo kiertävät meidät, he vaanivat silmillään, lyödäksensä maahan.'"

"Viittaa joko Venäjän vallankumoukseen tai sitten ei."

"Psalmi 31: Herra on turva ahdistuksessa -- Psalmi 32: Synnin tunnustaminen Jumalalle -- Psalmi 35: Rukous jumalattomia vihollisia vastaan -- Psalmi 36: Jumalattoman pahuus -- Psalmi 37: Jumalattoman menestys ei kestä -- Psalmi 38: Kärsivän rukous -- "

"Viittaa joko Saksan yltyviin juutalaisvainoihin tai sitten ei."

"Psalmi 39 (vuosi 1939): Elämän katoavaisuus -- 'Herra, opeta minua ajattelemaan loppuani, ja mikä minun päivieni mitta on, että ymmärtäisin, kuinka katoavainen minä olen.'"

"Viittaa joko Toisen maailmansodan alkamiseen tai sitten ei."

"Psalmi 45 (vuosi 1945): Ylistyslaulu kuninkaan ja hänen morsiamensa kunniaksi -- "

"Viittaa joko Toisen maailmansodan päättymiseen tai sitten ei."

"Psalmi 48 (vuosi 1948): Vapautetun Jerusalemin ylistys -- "

"Viittaa joko Israelin valtion luomiseen tai sitten ei. Varsinaisesti, Jerusalem vapautettiin vasta vuonna 1967."

"Psalmi 53 (vuosi 1953): Valitus Jumalalle yleisestä turmeluksesta -- 'Jumala katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään ymmärtäväistä, ketään joka etsii Jumalaa. Mutta kaikki he ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään.'"

"Vuonna 1953 Stalin kuoli ja paljon inhimillisempi Hrutshev tuli tilalle. Ei pidä yhtä Psalmin kanssa."

"Psalmi 67 (vuosi 1967): Kiitos Jumalan siunauksesta -- "

"Viittaa joko Suezin kriisiin ja vuoden 1967 sotaan tai sitten ei."

"Psalmi 68 (vuosi 1968): Kiitosvirsi saadusta voitosta -- "

"Itse asiassa, tämä voitto saavutettiin edellisenä vuonna ja sitten uudestaan vuonna 1973."

"Psalmi 73 (vuosi 1973): Hurskaan kiusaus jumalattomien menestyessä -- 'Totisesti sinä panet heidät liukkaalle, perikatoon sinä heidät syökset. Kuinka he joutuvatkaan äkisti turmioon! He hukkuvat, heidän loppunsa on kauhistava.'"

"Viittaa joko Jom Kippur -sotaan tai sitten ei."

"Psalmi 74 (vuosi 1974): Valitus ja rukous Jumalan temppelin häväisemisen tähden -- "

"Vuonna 1974 temppeliä ei häpäisty."

"Psalmi 91 (vuosi 1991): Korkeimman suojelus -- 'Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta.'"

"Viittaa joko Saddamin Jerusalemiin ampumiin ohjuksiin tai sitten ei."

"Psalmi 93 (vuosi 1993): Jumalan valtakunta on vahva -- 'Vesivirrat nostavat, Herra, vesivirrat nostavat pauhinansa, niin, vesivirrat nostavat kuohunsa.'"

"Viittaa joko USA:n Keskilännen tulviin tai sitten ei. Itse asiassa, huhtikuun lopussa 1995 Tampereella, taisi olla Luterilaisen kirkon järjestämä usean päivän tilaisuus, eräs puhuja viittasi tähän jakeeseen ja vihjasi sen tarkoittaneen USA:n tulvia."

"Psalmi 100 (vuosi 2000): Kehoitus kiittämään Herraa -- 'Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten.'"

"Aivan selvä viittaus seurakunnan ylösottoon. Just joo."

"Psalmi 102 (vuosi 2002): Rukous hävitetyn Siionin puolesta, katumuspsalmi -- 'Sillä minun päiväni ovat haihtuneet kuin savu, ja minun luitani polttaa niinkuin ahjossa.'"

"Aivan selvä viittaus antikristuksen vainoihin. Just joo."

"Psalmi 104 (vuosi 2004): Maailman luojan ja ylläpitäjän ylistys -- 'Sinä asetit maan perustuksillensa, niin että se pysyy horjumatta iankaikkisesti.'"

"Aivan selvä viittaus siihen että vuonna 2004 Maapallo on asettunut uudelle kiertoradalle jolloin aurinko on seitsemän kertaa kirkkaampi. Just joo. Ei ainakaan viittaa Indonesian 9,2 Richterin asteen maanjäristykseen, 'horjumatta'."

"Psalmi 107 (vuosi 2007): Pelastettujen kiitosvirsi -- 'Niin sanokoot Herran lunastetut, jotka hän on lunastanut ahdistuksen alta ja koonnut pakanamaista, idästä ja lännestä, pohjoisesta ja meren puolelta.'"

"Aivan selvä viittaus Jeesuksen takaisin tulemukseen. Just joo."

"Psalmi 110+ (vuosi 2010+): Pelkkää kiitosta ja ylistystä -- "

"Selvä viittaus siihen että vuodesta 2010 eteenpäin 1000-vuotinen valtakunta on paikoillaan. Just joo."

Tästä aiheesta kirjoitettiin jonkin verran ennen vuosituhannen vaihdetta. Itse kirjoitin tämän yllä olevan dokumentin vuonna 2008, jolloin tiedettiin että nämä ennustukset eivät toteutuneet. Tämä on syynä käyttämääni ironiseen sävyyn (toinen syy lienee turhautuneisuus).

2000-luvun alussa oli vielä pari sellaista ajanjaksoa kun tempausta odotettiin, mutta vähitellen odotus hiipui. Tosin on vieläkin niitä jotka sitä odottavat ja olen usein saanut suusta kuulla olevani 'luopio' sekä 'tyhmä neitsyt' kun olen menettänyt kiinnostukseni päivämäärien asetteluun. Kenties tämä on osaltaa syy kirjan kirjoittamiseen -- tuoda näkemykseni esiin 'yksien kansien' sisällä, niin että jääräpäisimmätkin uskovat eivätkä pidä minua sellaisena jollainen en ole!

Olen siis 'tyhmä neitsyt' ja kannan 'arvonimeäni' ylpeänä. Itse asiassa, jo 1990-luvun puolivälissä, hieman sen jälkeen kun 'tulin pelastukseen' (on yleisempää käyttää termiä 'tulla uskoon' mutta sillä on negatiivinen kaiku) -- joku voi olla sitä mieltä että en edes ole pelastettu (annettakoon sellainen vapaus) -- eräs kohta Mateuksen Evankeliumissa häiritsi minua, mutta unohdin sen tarkoituksella vuosikausiksi. Kyseessä on Jeesuksen vertaus kymmenestä neitsyestä (25. luku):

"Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat."
Tässä aivan selvästi kerrotaan että Jeesus (tempaus) ei tule ennenkuin "kaikki neitsyet nukkuvat". Joten, jos odotan Jeesuksen tuloa, Hän ei tule. Tämä häiritsi minua mutta unohdin sen vuosikausiksi. Vasta viimeisten viiden vuoden sisällä tämä lause on palautunut mieleeni ja olen alkanut ymmärtää sen merkityksen. Kaksi vuotta sitten totesin, että aika jolloin Jeesuksen olisi pitänyt tulla oli juuri mennyt umpeen, mikäli lasketaan kahdeksankymmentä vuotta 'viikunapuun' puhkeamisesta kukkaan, eli Israelin valtion perustamisesta, niinkuin monet sen tulkitsevat. On totta että kirjaimellisesti 80 vuotta täyttyisi vasta vuonna 2028, mutta täytyy ottaa kolme asiaa huomioon:
  1. Nämä ovat juutalaisia vuosia, joten 80 vuotta onkin todellisuudessa vajaat 79 vuotta.

  2. Jeesus sanoo: "...kun näette tämän kaiken... tämä sukupolvi ei katoa..." [Matt 24: 33-34] Eivät vastasyntyneet 'näe' mitään. Uskottavin selitys on, että näiden 'lasten' täytyy olla 'viikunapuun puhjetessa' 12 (tyttö) tai 13 (poika) vuotiaita mikä on täysi-ikäisyyden raja juutalaisuudessa (Bar Mitzvah). [7]

  3. Täytyy vähentää vielä seitsemänvuotinen 'ahdistuksen aika' niinkuin useimmat sen tulkitsevat...
Täten, 'viikunapuun sukupolvi' meni umpeen vuoden 2006 lopulla. [8] En tietenkään sano että Jeesus valehteli -- tosin olen joutunut omaksumaan sen näkemyksen että Jumala voi muuttaa mieltään, kuten Vanhan Testamentin aikaan on muutaman kerran tapahtunut, tunnetuin esimerkki Joonan Kirjan kolmannessa luvussa: "Vielä neljäkymmentä päivää ja Niinive hävitetään."

On toki mahdollista että Jeesuksen vertaus viikunapuusta pitää tulkita niinkuin useimmat sen tulkitsevat. Voihan olla, että riittää kun on elossa kaksi tai kolme vuonna 1930-luvun puolessavälissä syntynyttä ihmistä jotka ovat saaneet todistaa Israelin itsenäistymisen sekä Jeesuksen takaisin tulemisen. Mikäli nämä pari henkilöä olisivat tällöin 125-vuotiaita, olisimme vuodessa 2060, mikä on 'sattumoisin' sama vuosi minkä Isaac Newton antoi maailmanlopulle. Jos viikunapuun puhkeaminen tarkoittaakin Jerusalemin vapauttamista, Jeesuksen ei tarvitsisi tulla ennen vuotta 2080! Eräs vaihtoehto on tietenkin se, että sana 'sukupolvi' on käännetty väärin.

Joka tapauksessa, merkit eivät viittaa Jeesuksen pikaiseen takaisin tulemukseen: Irak on raunioina (viittaan tässä näkemykseen että Irak täytyy jälleenrakentaa ennen Jeesuksen tulemusta); on mahdotonta että lähitulevaisuudessa voitaisiin siirtyä sähköiseen rahaan maailmanlaajuisesti; tilanne Lähi-idässä jatkuu samanlaisena kuin se on jatkunut vuosikymmeniä -- 'väärä rauha' Israelin ja palestiinalaisten keskuudessa ei näyttäisi olevan aivan lähitulevaisuudessa tapahtuva asia; tuorein maailmanlaajuinen talouskriisi näyttää helpottavan ainakin toistaiseksi; auringon aktiivisuus on pudonnut 0,14 prosenttia eikä uusi auringonpilkkujakso ole alkanut, ym. ym...

Kristittynä minä kuitenkin uskon että Jeesus tulee takaisin, ennemmin tai myöhemmin. Jos olen tyhmä neitsyt, en voi sille mitään, sillä väkisin (tai haukkumalla) ei voi saada toista USKOMAAN johonkin. Koska uskon että tempaus tapahtuu kuudennen sinetin jälkeen (Ilm. 7:9), uskon myös että kaikki koko ihmiskunta joutuu kokemaan kuudennessa luvussa kerrotut vitsaukset. On täten reilusti aikaa 'tehdä parannusta' ja tarkkailla 'aikain merkkejä' sitten kun niitä rupeaa näkymään, mikäli luonnollinen kuolema (tai vähemmän luonnollinen ei kohtaa sitä ennen).

Vuosia sitten muistan lukeneeni Kansanlähetyksen sivulta opetusta, että tempaus tulee ahdistuksen ajan puolessavälissä -- kuudennen sinetin jälkeen. Muistan vieläkin sen upean tunteen jonka koin lukiessani tämän artikkelin (muistaakseni kyseessä oli Jarmo Rantasen kirjoitus). Koska Kansanlähetyksellä on virallinen asema Luterilaisen Kirkon sisällä, ja jos virallisen koulutuksen ja pappisvihkimyksen läpikäynyt pappi opettaa näin, se kenties antaa lisää arvovaltaa yleisön silmissä tällaiselle opetukselle, sekä omalta osaltaan hidastaa tämän aatteen kuolemista, joka valitettavasti näyttää väistämättömältä.

Amerikasta levinnyt oppi tempauksesta ennen antikristuksen ilmestymistä on saanut jalansijaa Suomessa kuten muuallakin. Vapaiden suuntien kristityistä ehkä 90% uskoo näin, ja muutamat yksilöt aggressiivisesti levittävät tätä oppia. Tunnetuin tämän opin levittäjä lienee Leo Meller joka 1990-luvun lopussa puhui radiossa tuntikausia tästä aiheesta. Onneksi hän on menettänyt uskottavuuttaan ihmisten silmissä, joten ehkä tämä oppi myös on saanut jonkinlaisen takaiskun hänen 'ansiostaan'.

Itse asiassa, spekulaatiot tempauksen ajankohdasta ovat viime vuosina vähentyneet huomattavasti. Syinä ihmisten kyllästymiseen lienee se että aiheesta puhuttiin aikoinaan niin paljon eikä mitään sitten tapahtunutkaan; huonosti mennyt Irakin sota, Bushin suosion hiipuminen, Obaman valinta, ym. Lyhyesti sanottuna: se että Raamatussa kuvattu 'lopun ajan' ympäristö sopii (vielä) melko huonosti tämän päivän maailmaan.

Kuitenkin, aivan viimeisten parin kuukauden aikana Suomi24 -foorumille ilmestyi henkilö nimeltään 'SamiA' joka alkoi raivokkaasti puolustaa tempausta ennen ahdistuksen aikaa. Näyte hänen minun aloittamastani keskustelusta johon hän osallistui muutamalla kommentilla:

"Kirjoittanut: Pasi Toivonen - 3.4.2009 klo 17.21 -- Väitän että henkilö joka uskoo antikristuksen ja vainojen tulevan ennen tempausta on onnellisempi kuin se joka uskoo tempauksen tulevan ensin. Jälkimmäinen joutuu pettymään tuhansia kertoja kun sitä kauan odotettua (ainakin vuodesta 1999 asti odotettua) tempausta ei vain kuulu. Lisäksi hän on sidottu kaikenlaisiin päivämääriin jotka eivät toteudu. Nämä tmpauksen ennustelijat myös painostavat ihmisiä antamaan rahansa pois. Minullakaan ei olisi kai ollut oikeutta mennä lomalle (kirjoitan tätä Thaimaassa)."

"Kirjoittanut: SamiA - 4.4.2009 klo 00.55 -- Asia ei ole onnellisuus kysymys. Epäilen, että sinä et kestä petovaltaa. Moni jopa haluaa jäädä tänne petovallan turistiksi, tietämättä että he eivät kestä sitä. Silloin on oleva ahdistus ja pahuus sellaisessa mittakaavassa, jossa se ei ole koskaan aikaisemmin ollut. Väitän, että silloin turistit viimeistään parkaisevat tuskissaan. Vilpitön toiveeni on, että sinä et ole maan päällä silloin."

"Kirjoittanut: tarvitsee - 4.4.2009 klo 08.08 -- nyt tutkailla tarkemmin minkä luonteinen se peto on. Lues uudestaan kuvaukset Raamatusta esim. Kooreksesta, jota juuri juutalaiset arvostivat tuolla Babyloniassa hyvinkin korkealle. Esim. tuosta ns.Kyyroksen sylinteristä, mitä se mm. piti sisällään. Kaunista kaunista, mutta silti kapina Jumalaa vastaan. Samoin kuin voit lukaista uudestaan, kuvaukset lusiferistä itsestään.Muista, ettei Raamattu turhaan mainitse,"he luulevat tekevänsä palveluksen Jumalalle" Ja "eksyttää jos mahdollista, valitutkin".Kyllä se on USKOVILLE se valinta, ottaako merkin vai ei ja siitä ei ketään vapauteta etukäteen, paitsi ne jotka Jumalan armosta ovat saaneet nukkua pois sitä ennen. Se tämä peto osaa kyllä esiintyä, valkeuden enkelinä ja uskottelee uskoville jo nyt vapautusta."

"Kirjoittanut: Miten pian - 6.4.2009 klo 02.32 -- se tapahtuu. Esim. pedonmerkki kun tulee, niin 'Nostakaa päänne, sillä vapautuksenne on lähellä'... 'Sillä se päivä ei tule, ennenkuin laittomuuden ihminen ilmestyy, (antikristus) kadotuksen lapsi.'"

"Kirjoittanut: Pasi Toivonen - 4.4.2009 klo 13.44 -- En ole puhunut turismista mitään. Henkilö joka on odottanut tempausta vuodesta 1999 lähtien on joutunut pettymään arviolta 7000 kertaa; niin monta iltaa ja aamua on kulunut turhassa odottelussa. Henkilö joka odottaa AK:n ilmestymistä ensin tuntee helpotusta koska joka päivä on entistä suurempi mahdollisuus että hän kokee luonnollisen kuoleman sitä ennen, kun ei näytä tämä väärä rauhakaan edistyvän. Eli siitä vaan tupakkaa polttelemaan."

"Kirjoittanut: SamiA - 4.4.2009 klo 17.30 -- Mietin vain, että kuinka paljon sinä valvot. Eli kuinka paljon asenteesi täyttää Raamatullisen valvomisen kriteerit. Jos ei odota ei valvo. Ja kun ei valvo, niin Herran päivä tulee kuin varas yöllä. 'Silloin kun te ette odota, minä tulen,' Sanoo Jeesus. Kuulutko sinä niihin, jotka eivät odota tai väittävät, että Herran päivä viipyy? 'Ei huolta mitään, Herra viipyy vielä pitkän aikaan,' On asenne, josta Raamatussa varotetaan. Entä jos Herra tuleekin tänään, sanotko hänelle, että mene pois, sinä tulit liian aikaisin, en tahdo nähdä sinua, en ole valmis, en kestä sinua."

Kirjoittanut: Pasi Toivonen - 9.4.2009 klo 11.34 -- Ja Jeesus tarkoitti tällä nimenomaan MINUN valvomistani..."

"Kirjoittanut: Harhoineen - 6.4.2009 klo 02.57 -- 'Älkää antako kenenkään vietellä itseänne, millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi.' (antikristus) 2. Tess. 2:3. Seurakunta tämän näkee, kun hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Silloin voi nostaa päänsä sillä pian tapahtuu tempaus."

"Kirjoittanut: Jeesuksen opetuslapsi - 9.4.2009 klo 12.47 -- Vielä huomattavasti suurempi merkki on Jeesuksen merkki: 'Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella. Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin.' Minä en kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä estää ihmisiä ymmärtämästä tätä. Tai ehkä en uskalla ymmärtää. Herra Jeesus Kristus antakoon meille kaikille ymmärrystä Pyhässä Hengessä Herran päivään, niinkuin se on Raamatussa, sen lukuisissa kohdissa Pyhän Hengen ja palvelijoittensa kautta annettu. Amen."

"Kirjoittanut: Westsider - 6.4.2009 klo 02.16 -- Pettymys ja luopumus, kun tuleekin, hetkenä, jona ei luule. Tapaakin puolet nukkumassa, tyhjin öljyastioin. Saatana pyrkii juuri siihen, levittäin harhojaan."

Kuten otoksesta huomaa, on joitakin jotka ymmärtävät antikristuksen tulevan ennen tampausta, ja kirjoittajat ovat toki oikeassa siinä että pitäisi valvoa...

Olen jonkin verran kirjoittamissani artikkeleissa sekä aikoinaan Kansanlähetyksen keskustelufoorumilla (silloin kun siellä oli vielä sellainen) sekä Netmission -foorumilla puolustellut 'Mid. trib. Rapture' -oppia, mutta ainoastaan satunnaisesti. Laitan nyt tähän joitakin kohtia jotka mielestäni tukevat oppia tempauksesta ahdistuksen ajan puolivälissä:

Tässä oli muutama esimerkki 'tempaus ennen ahdistusta' porukan sielunmaisemasta. Tästä aiheesta voisi väitellä ikuisuuksia, mutta minulla on tärkeämpiäkin aiheita joista kirjoittaa. Aika kyllä näyttää kuka on oikeassa ja kuka ei.

On monia muitakin perusteita uskoa ahdistuksen puolivälissä tapahtuvaan tempaukseen, mutta en jaksa nyt luetella niitä kaikkia... kenties kirjoitan joskus toisen kirjan jossa puhun näistä asioista seikkaperäisemmin. Joka tapauksessa, Ilmestyskirjassa on paljon kohtia jotka ovat hämäriä myös minulle, ja voimme vain toivoa että tulevaisuudessa osaamme tulkita Ilmestyskirjaa (kuten myös Danielin Kirjaa ja Hesekielin Kirjaa paremmin). Siihen asti, olemme erilaisten itse itsensä nimittämien 'profeettojen' ja 'sanan selittäjien' armoilla jotka väittävät osaavansa tulkita Raamatun profetioita. Joskus heidän tulkintansa saattavat osua oikeaankin, ja moniin asioihin on toki jo nyt löydetty ymmärrettävä selitys. Siihen asti, en osaa sanoa muuta kuin että "kärsivällisyyttä"... Minulla tätä kärsivällisyyttä ei ilmeisesti ole, kenties henkilä joka lukee tätä kirjaa on minua parempi...


Lähteet:

1. Wilkersonin 1990-luvulla julkaisemia kirjoja, mm. "Jumalan varoitus" sekä "Jumala huolehtii".

2. ---- puhui Harjukadulla 6.12.1997, pitäen mahdollisena että tempaus koittaisi vuonna 1998. Hän myös väitti että Leo Meller olisi myös mukana tempauksessa, mikä nykyisten paljastusten valossa tuntuu kummalliselta. Syynä lienee ollut tietämättömyys asioiden todellisesta laidasta.

3. "Sillä koi syö heidät niinkuin vaatteen, koiperhonen syö heidät niinkuin villan, mutta minun vanhurskauteni pysyy iankaikkisesti, minun autuuteni polvesta polveen." [Jesaja 51:8]

4. http://www.worldchallenge.org/en/pulpit_series_newsletters?filter0=&filter1=12&filter2=1998

5. http://www.snopes.com/rumors/soapbox/wilkerson.asp

6. http://www.heinola.org/~patato/teologia.html

7. http://www.faqs.org/childhood/Ar-Bo/Bar-Mitzvah-Bat-Mitzvah.html

8. Jos henkilö oli täysi-ikäinen Israelin itsenäistyessä, hänen on täytynyt syntyä vuoden 1935 puolivälissä. Kahdeksankymmentä juutalaista vuotta = 78,8 v. 1935,5 + 78,8 = 2013,8. 2013,8 - 6,9 = 2006,9. Täten, kahdeksankymmentä vuotta tuli täyteen vuoden 2006 lopulla.

9. 1 Tess. 5:9

10. "Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: 'Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva.'" [Ilm. 4:1]

11. "Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli: ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen ksnssansa häihin, ja ovi suljettiin." [Matt. 25:10]

12. Ilm. 7: 9-17

13. "Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli." [Ilm. 6:9]

14. "Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet." [Ilm. 15:2]

15. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000218&posting=22000000043557983

16. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000218&posting=22000000043491323

17. "Sillä niinkuin salama laimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on olevan Ihmisen Pojan tulemus. Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat. Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella."

18. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000218&posting=22000000043464407

19. "Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin." [Ilm. 13:15]


Takaisin