Luku 5: Ilmastonmuutos -- "gimme a break"!

Joulukuussa 2008 rankkasateet aiheuttivat tulvia sekä aineellista vahinkoa Hawaijilla, mutta kenenkään ei kerrottu kuolleen. [1] Tämä vähäinen 'ilmastokatastrofi', joka itse asiassa johtui La Niñasta sekä ilmaston kylmenemisestä sai minut uskomaan että edellisten vuosien kaltaisia tuhansia ihmishenkiä vaativia sääkatastrofeja ei tulisi tänä vuonna (toki tänäkin vuonna on ollut paljon esim. tulvia ja kuumuutta, mutta niissä on kuollut alle 200 ihmistä). Vuodesta 2009 tulisi täten vuoden 2006 toisinto; myös silloin verrattain oli rauhallista vuosien 2003 - 2005 tuhansia ihmishenkiä vaatineiden katastrofien jälkeen. [2]

Näkemykseni perustuu osin siihen tosiasiaan että auringon aktiivisuus on heikentynyt, noin 0,14% vuoden 2002 huipustaan. Koska maapallon keskilämpötila on melkein 300 kelvin-astetta, tämä 0,14 prosentin tehon lasku vastaisi 0,4 Celsius-astetta, mutta ei tiedetä miten aurinkotuulen väheneminen vaikuttaa maapallon ilmastoon. Henrik Svensmark ja Nigel Calder ovat laskeneet että myös tällä aurinkotuulen hiljenemisellä olisi viilentävä vaikutus; tosin tästä kiistellään. [3] Joka tapauksessa, globaali ilmasto viileni vuosina 2005 - 2008 noin 0,16 astetta (myös pohjoisnavan jääpeite on ollut kasvussa parin vuoden ajan, kuten alla olevasta kuvasta näkyy -- tilanne huhtikuussa 2009).

Alla olevassa kuvassa näkyy auringon säteilyn heikkeneminen vuoden 2002 jälkeen (auringonpilkkuminimi).

Ilmasto todennäköisesti alkaa taas lämmetä sitten kun uusi auringonpilkujakso alkaa. Tämä jakso voi alkaa jo huomenna mutta se voi alkaa vasta 50 vuoden päästä. Illuminaattien kyky vaikuttaa säähän ei ulotu aurinkoon asti, ja tämän pilkuttoman jakson täytyy olla heille kiusallinen asia.

Täten, niin kauan kuin pilkuton kausi jatkuu, ilmasto ei todennäköisesti lämpene, paitsi väliaikaisesti El Niñon ja La Niñan vuorottelun seurauksena. Ja koska Lämpeneminen on ainakin tilapäisesti pysähtynyt, Uuden maailmanjärjestyksen puuhamiesten on nyt vaikeampi pitää yllä kuvaa lähitulevaisuudessa tapahtuvasta suuresta ilmastokatastrofista -- vaikka he yrittävätkin kaikin keinoin pitää globaalia lämpenemistä esillä. Luulisin, että he ovat toistaiseksi päättäneet rajoittaa rajoittaa toimintansa pelkkiin puheisiin. Vasta sitten jos ja kun lämpeneminen alkaa uudestaan -- sekä Lähi-idän kriisiin saadaan jonkinlainen ratkaisu -- illuminaatit alkavat luoda uusia ilmastokatastrofeja uudella innolla.

Uuden maailmanjärjestyksen puuhamiehet ovat toki menneinä vuosina kovasti yrittäneet todistella ilmaston lämpenemistä, ehkä kaikkein kuuluisampana esimerkkinä Michael Mannin (1999 & 2003) luoma 'jääkiekkomaila'. [4] Tämän perusteella mitään keskiajan ilmasto-optimia ei olisi edes ollut. Elokuvassaan Al Gore esitteli tätä kuvaajaa 'totuutena'. Tosin 2000-luvulla riippumatomat tutkijat ovat tehneet omia rekonstruktioitaan, esim. Esper (2002), [5] Moberg (2005), [6], Nasif Nahle (2006), Graig Loehle (2007), sekä Wibjörn Karlén Ruotsista. Nämä kaikki tunnustavat keskiajan ilmasto-optimin olemassaolon.

Alla olevassa kuvassa perinteinen 'jääkiekkomaila' sekä Loehlen ja Karlénin korjaukset:

Mann 2003:

Karlén 2002:

Loehle 2007:

Nahle 2006:

Toinen tapa peloitella ilmastonmuutoksella on vääristellä tilastoja. Vuoden 2005 loppuun asti NOAA käytti Quaylen tilastoja, mutta vuonna 2006 se vaihtoi Smith & Reynoldsiin. [7] Ensimmäisen mukaan vuosi 1998 oli kaikkein lämpimin ja 2005 toiseksi lämpimin, jälkimmäisen mukaan järjestys oli päinvastainen. Todennäköisesti Quayle oli luotettavampi, koska Britannian Met Officen mukaan lämpötilat 2000 luvulla olivat täsmälleen samat kuin Quaylella. [8]

Myös vuoden 2006 osalta Reynoldsin antamat lukemat olivat korkeammat kuin Met Officella (Reynoldsin mukaan vuosi oli viidenneksi lämpimin kun taas Met Officen mukaan kuudenneksi lämpimin). [9] Vuoden 2007 osalta ero oli kaikkein suurin: kolme pykälää (Reynoldsin mukaan vuosi oli taas viidenneksi lämpimin kun taas Met Officen mukaan vasta kahdeksanneksi lämpimin). [10] Vuoden 2008 osalta ero taas hieman kaventui: Reynoldsin mukaan vuosi oli taas kahdeksanneksi lämpimin, kun taas Met Officen mukaan vasta kymmenenneksi lämpimin. [11]

Kaikkein uskomattomimman väitteen antoi kuitenkin NASA:n Gistemp. Aluksi se väitti vuoden 2007 olleen jaetulla toisella sijalla vuoden 1998 kanssa, mutta on sen jälkeen alentanut arviotaan, ja väittää vuoden 2007 olleen jaetulla kolmannella sijalla vuoden 2002 kanssa. [12] Tätän NASA väittää vuoden 2007 olleen 0,13 astetta lämpimämpi kuin Met Office! Uskomaton ero.

Koska NASA väittää vuoden 2008 olleen yhdeksänneksi lämpimin, (NOAA:n Reynolds kahdeksanneksi), näyttää siltä että se on nyt Reynolds joka antaa kolmikosta kaikkein korkeimmat arvot. Sama trendi näyttää jatkuvan alkuvuoden 2009 osalta.

Toinen ilmatoa viilentämä tekijä auringon aktiivisuuden heikkenemisen lisäksi ovat ilmansaasteet, erityisesti Kiinan sekä muun Aasian rikkipäästöt. Itse asiassa, Aasian yllä, Kairosta Pekingiin, leijuu kolmen kilometrin paksuinen saastepilvi joka kaiken lisäksi vielä kasvaa koko ajan. [13] Tässä uutisessa sanotaan:

"Etelä-Aasian yllä leijuva saastepilvi on jo yli kolme kilometriä paksu. Hiukkaspäästöjen sakka varjostaa useita miljoonakaupunkeja aina Kairosta Shanghaihin saakka."

"YK:n selvityksen mukaan saastepilvi vähentää auringonvaloa 10-25 prosenttia muun muassa Pakistanin suurimmassa kaupungissa Karachissa, Delhissä ja Shanghaissa. Se varjostaa maanpintaa mutta lämmittää ylempänä olevia ilmakerroksia."

"Asiantuntijat arvioivat, että pilvi on mahdollista hävittää muutamassa viikossa, jos päästöjä leikataan nopeasti eri puolilla maailmaa. Päästöt ovat peräisin teollisuudesta, liikenteestä ja biomassan poltosta."

"'Olemme pitäneet Aasian ruskeaa pilveä aiemmin alueellisena uhkana, mutta se paisuu ja leviää koko ajan,' Ramanathan kertoo."

"Pilvi ulottuu Arabiasta Tyynellemerelle asti. Se eristää auringonvaloa Kiinan ja Intian kaupunkien lisäksi Bangkokissa, Bangladeshin Dhakassa ja Teheranissa. Koko Intiassa valoa on pari prosenttia ja Kiinassa nelisen prosenttia vähemmän kuin 1950 - 1960 -luvuilla."

"Ruskeita pilviä on kehittynyt myös joihinkin Euroopan osiin, Pohjois-Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan ja Amazonin alueelle."

Alla olevassa kuvassa näkyy Kiinan rikkipäästöt vuonna 2003. Nykyään päästöt ovat vielä paljon suuremmat...

Tämän näkemyksen mukaan, taloudellisen aktiviteetin heikkenemisen pitäisi nostaa lämpötiloja. En tiedä oliko sattumaa vai ei, mutta vuonna 1934, jolloin oli suuret pulavuodet, kesä oli erittäin lämmin Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa. Neuvostoliitossa, jossa ei ollut lamaa, kesä oli viileä. Samoin vuosi 1981 jolloin oli lama, oli lämmin, ja vuosi 1982 olisi ollut vielä lämpimämpi mikäli El Chichon -tulivuori ei olisi pukautunut. Samoin vuosi 1990, jolloin Neuvostoliitto romahti oli lämmin (ja vuosi 1991 olisi vielä lämpimämpi ilman Pinatubon purkausta), kuten myös vuosi 1998 jolloin oli Aasian talouskriisi. Tosin vuosina 1997 - 1998 oli voimakas El Niño, joten en tiedä kuinka suuri vaikutus tällä (sekä varsinkin El Niñon vaihtumisella La Niñaan oli vuoden 1998 heinä - elokuun hirvittäviin helteisiin pohjoisella pallonpuoliskolla).

Nyt kun on koittanut taas uusi talouskriisi, me voimme tarkkailla että alkaako ilmasto lämmetä. Jotain merkkejä lämpenemisestä on ilmassa (esim. meriveden lämpeneminen trooppisella vyöhykkeellä viimeisten kuukausien aikana, sekä normaalia korkeammat lämpötilat Intiassa sekä Arabian niemimaalla. Esimerkiksi Nagpurissa, Intiassa, lämpötila nousi 30. huhtikuuta 47,2 asteeseen, mikä on 5,5 astetta normaalia korkeampi lukema; sitä voi täysin verrata Australian helmikuiseen helleaaltoon, jolloin lämpötila nousi Melbournessa 46,4 asteeseen. [14] Mutta toisaalta vastapainona ovat olleet poikkeuksellisen alhaiset lämpötilat pohjoisnavalla -- mikä on vaikuttanut jääpeitteen kasvuun -- sekä Pohjois-Amerikassa. Mutta vaikka kesällä koettaisiinkin kovia helteitä, taloudellisen aktiviteetin taas lisääntyessä ilmasto viilennee entiselleen (tässä oletetaan että lämpenemisen syynä tosiaan on talouden taantuna, kuten myös että pilkuton jakso jatkuu vielä pari vuotta).

Pintavesien lämpötila näyttää kääntyneen nousuun helmikuun 'aallonpohjan jälkeen', syynä voi olla talouden taantuma. [15]

Vaikka ilmastoskeptikot ovat syyllistyneet vääristelyyn, esim. silloin jos ovat väittäneet että ilmasto ei ole lämmennyt lainkaan, tai että lämpeneminen on johtunut auringon aktiivisuuden lisääntymisestä (voi olla että heidän on ollut tarkoituskin 'jäädä kiinni'), myös heidän vastustajansa syyllistyvät samanlaiseen vääristelyyn, kaikkein tunnetuimpana esimerkkinä tämä Mannin 'jääkiekkomaila'. Alla olevassa kuvassa on ilmasto-alarmistin tyypillinen kommentti, se on kopioitu Suomi24 -keskustelufoorumilta. [16]

Tässä henkilö väittää, että vuosina 2001 - 2008 ilmasto olisi lämmennyt yhtä paljon kuin edellisinä vuosikymmeninä. Tämä on korkeintaan puolitotuus kahdesta syystä: 1) vuosina 1991 - 1993 Pinatubo viilensi ilmastoa, kuten El Chichon vuosina 1981 - 1982; 2) Nämä ovat Gistempin tilastoja, joka liioittelee lämpenemistä, kuten olen jo aiemmin osoittanut. Todelliset luvut olisivat suunnilleen tällaisia:

1961 - 1990: ±0.000
1981 - 1990: +0.158
1991 - 2000: +0.298
2001 - 2008: +0.424
Täten, ilmasto ei ole lämmennyt 0,2 astetta vuosikymmenessä niinkuin palstalle kirjoittanut henkilö väittää, vaan alle 0,15 astetta. Nämä ovat pieniä eroja, mutta kun yritetään laskea lämpötiloja sadan vuoden päästä, nämä pienetkin erot kertautuvat.

Toinen 'puolitotuus' jota kerrotaan on se, että lämpötilojen lasku vuosina 1944 - 1976 johtui auringon himmenemisestä mikä taas johtui rikkipäästöistä (mikä on totta), ja koska rikkipäästöt ovat vähentyneet, ilmasto lämpenee nopeasti. Todellisuudessa, auringon himmeneminen pysähtyi vuoden 1994 vaiheilla ja aurinko selvästi kirkastui seuraavat kymmenen vuotta. Vuoden 2004 jälkeen kirkastuminen on mahdollisesti kääntynyt himmenemiseksi (valitettavasti kuvaaja loppuu vuoteen 2005), suurelta osin Kiinan 20% vuodessa kasvaneen teollisuustuotannon ansiosta. Jos tästä olisi tullut maailmanlaajuinen lama, kirkastuminen olisi alkanut uudestaan, mutta koska talous näyttää toipuvan, auringon himmeneminen ainakin Aasian osalta näyttää jatkuvan ja sillä on vaikutuksensa globaaliin lämpötilaan (täytyy muistaa että aurinko paistaa kuumasti siellä missä talous on viime vuosina kasvanut; Arabian niemimaa, Intia ja Kiina, sekä Vietman & Malesia).

Alla on kuva auringon kirkastumisesta 1990-luvun alun jälkeen:

Vielä kolmas seikka joka saattaa antaa liian pessimistisen kuvan ilmaston lämpenemisestä on se, että 'tiedemiehet' eivät ole osanneet tai halunneet laskea oikein lentokenttien aiheuttamaa keinotekoista lämpenemistä. Kysyin Ilmatieteen laitokselta tästä asiasta:

"Kun julkaisette kuukauden keskilämpötilan esim. Helsinki-Vantaan lentokentältä, niin onko se todellinen keskilämpötila vai oletteko vähentäneet asfaltin ja liikenteen aiheuttaman lämmön? Entä kun lähettätte tiedot IPCC:lle tai WMO:lle? Kuinka paljon te tai he vähentävät? --- Terveisin, Pasi Toivonen"
Vastaus:
"Tervehdys, kuukauden keskilämpötila on todellinen, eli juuri siinä pisteessä mitattu keskilämpötila. Ympäristötekijöiden vaikutusta keskilämpötilaan on hyvin vaikea arvioida, sillä se riippuu monesta eri tekijästä, mm. pilvisyydestä, tuulen nopeudesta, säästä, jne. Uskoisin kuitenkin, että Helsinki-Vantaan lentokentällä asfaltin vaikutus keskilämpötilaan on alle 0,1 astetta, sillä paikka on hyvin aukea ja mittauspisteestä on kiitoteihin etäisyyttä vähimmilläänkin noin 100 metriä. Sen sijaan lentokoneiden vaikutus voi olla suurempi, erityisesti talvisten inversioiden aikana. Tällöin saattaa muutaman sadan metrin korkeudessa olla 10-20 astetta lämpimämpää, jonka laskeutuvat ja nousevat koneet sekoittavat maanpinnalle asti."

"Myöskään WMO ei korjaa tuloksia. IPCC:llä käytetään ilmastoaikasarjoissa joko muuttumattomia asemia, tai yritetään arvioida paikan vaihdosten tai ympäristön muutosten aiheuttama lämpötilan muutos esimerkiksi ajamalla asemia jonkin aikaa 'päällekkäin'. --- Juho-Pekka Kaukoranta, meteorologi, Ilmatieteen laitos"

Seuraavassa lämpötilojen kehitys vuosina 1940 - 2003 kolmessa erilaisessa paikassa: 1) New Yorkin keskuspuisto; 2) Newarkin lentoasema; 3) Port Jervis (maaseutu). [17] Kuten kaaviosta näkyy, Central Parkin ja maaseudun välillä ei ole suurta eroa, sen sijaan Newarkin lentoasemalla ilmasto on lämmennyt tuntuvasti kahta muuta paikkaa enemmän:
Port Jervis:
1940: +8.03°C
2003: +8.60°C
Erotus: 0.57°C
Central Park:
1940: +10.97°C
2003: +11.80°C
Erotus: 0.83°C
Newark:
1940: 10.17°C
2003: 11.77°C
Erotus: 1.60°C
Ilmaston lämpenemistä enemmän pitäisi olla huolestunut öljyn riittävyydestä. Monet ennustavat öljyn tuotannon lähtevän laskuun vuoden 2010...2015 tienoilla, ja laskevan (ainakin aluksi) muutaman prosentin vuosivauhtia. [18] Onneksi koko ajan kehitetään yhä vähemmän polttoainetta kuluttavia autoja ja lentokoneita, joten uskon että maailma selviytyy kymmenen tai kaksikymmentä vuotta vaikka öljyn kulutus laskisikin 2...3 prosenttia vuodessa; ihmiset vain vaihtaisivat autonsa diesel-hybrideihin jotka kuluttavat 3,5 litraa satasella, ja lentoyhtiöt vaihtaisivat konensa sellaisiin jotka kuluttavat vähemmän, esim. Airbus-350, joka on tässä vaiheessa vielä piirustuspöydällä, ja jonka luvataan kuluttavan ainoastaan 3,03 litraa satasella per matkustaja. Tosin ihmiskunta joutuu vaikeuksiin siinä vaiheessa jos ja kun kun öljyn tuotanto alkaakin supistua 5% vuodessa, mutta tämä kauhuskenaario saattaa koittaa vasta vuosina 2030...2035.

Tässä joitakin esimerkkejä lentokoneiden kehityksestä: [19]

Kulutus litraa/matkustaja/km (koneessa maksimimäärä istuimia)
Täten, Airbus 350-900, sitten kun se tulee liikenteeseen, kuluttaa 2,8 kertaa vähemmän polttoainetta (tai 35% siitä polttoainemäärästä) kuin Iljushin-62. Jos Neuvostoliitto olisi edelleen voimissaan, kolmannes maailmaa lentäisi edelleen näillä paljon polttoainetta kuluttavilla venäläisvalmisteisilla koneilla.

Illuminati uskottelee meille että maailmassa on liikaa ihmisiä, ja että he kuluttavat liikaa, joten asiaan täytyy saada muutos. He antavat liian synkän kuvan, sillä heidän salaisesta avaruusteknologiastaan sekä tukikohdistaan kuussa ja Marsissa on vuotanut paljon tietoa, joista voi lukea kirjasta Alternative-3. [20] Uskon, että mikäli maapallolla on todella liian paljon ihmisiä, he voisivat halutessaan siirtää miljardi ihmistä Marsiin. Täten alkaisi tungos maan päällä helpottaa!

Tilanne näyttää huolestuttavalta, ja ainoa toivo näyttää olevan se että tämä salainen teknologia jollakin lailla paljastuisi ihmiskunnalle. Koska nämä ihmiset on pienestä pitäen ohjelmoitu systeemin orjaksi sekä pitämään suunta kiinni, toivo ei ole kovin realistinen, kuten kirjassa Deeper Insights into the Illuminati Formula kerrotaan. [21] Voimme vain rukoilla ihmettä...


Lähteet:

1. http://www.upi.com/Top_News/2008/12/12/Hawaii-flood-causes-waste-water-leaks/UPI-70961229136967/

2. Vuoden 2003 helleaalto Ranskassa vaati 15 000 ihmisen hengen, http://www.mtv3.fi/matkailu/arkisto.shtml?457347
Vuoden 2004 hurrikaanit vaativat 3000 ihmisen hengen, http://en.wikipedia.org/wiki/2004_Atlantic_hurricane_season
Hurrikaani Katrinan virallinen uhriluku 1242, http://fi.wikipedia.org/wiki/Hurrikaani_Katrina
Vuoden 2007 helleaalto Euroopassa ja eteläisessä Aasiassa surmasi satoja ihmisiä, http://en.wikipedia.org/wiki/2007_South_Asian_heat_wave
Hurrikaani Nargis vaati 135 000 ihmisen hengen Burmassa 2008, http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/45497-tama-oli-vuoden-2008-tuhoisin-luonnonkatastrofi

3. http://seedmagazine.com/content/article/the_cosmic_climate_connection/
http://ilmasto.wordpress.com/2008/02/18/the-chilling-stars-suomenkielinen-yhteenveto/

4. Tämä on vuodelta 2003, joten siihen saatettu tehdä joitakin korjauksia, mutta se on siitä huolimatta 'jääkiekkomaila', ftp://ftp.ncdc.noaa.gov/pub/data/paleo/contributions_by_author/mann2003b/mann2003b.txt

5. ftp://ftp.ncdc.noaa.gov/pub/data/paleo/treering/reconstructions/n_hem_temp/esper2002_nhem_temp.txt

6. ftp://ftp.ncdc.noaa.gov/pub/data/paleo/contributions_by_author/moberg2005/nhtemp-moberg2005.txt

7. http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/research/Smith-comparison.pdf

8. http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperature/hadcrut3vgl.txt

9. http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/research/2006/ann/global.html

10. http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/research/2007/ann/global.html

11. http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/research/2008/ann/global.html

12. http://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata/GLB.Ts+dSST.txt

13. http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/11/749559

14. http://en.wikipedia.org/wiki/2009_southeastern_Australia_heat_wave

15. http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperature/hadsst2gl.txt

16. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=4500000000001776&posting=22000000043680354

17. Port Jervis, http://data.giss.nasa.gov/work/gistemp/STATIONS//tmp.425725020060.1.1/station.txt
Central Park, http://data.giss.nasa.gov/work/gistemp/STATIONS//tmp.425725030010.1.1/station.txt
Newark, http://data.giss.nasa.gov/work/gistemp/STATIONS//tmp.425725020030.1.1/station.txt

18. http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%96ljyhuippu
http://login2030.net/Research/Sustainability/peakOil.html
http://img.photobucket.com/albums/v18/saintbryan/oilproductiondemand2.jpg

19. http://www.mzak.cz/teorie/srovnani.php
http://www.cameronnewland.com/2008/05/13/fuel-economy-boeing-vs-airbus/
Aamulehti 1.5.2009, s. A10

20. http://www.heinola.org/~patato/a3.html

21. http://www.heinola.org/~patato/deep.html


Takaisin