Entinen NTSB:n virkailija epäilee että onnettomuus olisi aiheuttanut lennon 587 maahansyöksyn


NewsMax 13.11.2001

Lentoliikenteen asiantuntija ja entinen NTSB:n (=National Transportation Safety Board) virkailija Vernon Grose sanoi myöhään maanantaina että hän on yhä suuremmassa määrin skeptinen että American Airlinesin lennon 587 maahansyöksy oli pelkkä onnettomuus.

"Minä vetäydyn ajatuksesta että tämä olisi yksinkertaisesti onnettomuus" Grose kertoi Fox-uutiskanavan John Scottille.

Tämä veteraani lentoturmien tutkija sanoi että hän asettaa kyseenalaiseksi järjestyksen jossa kone hajosi Jamaica Bay:n yläpuolella ennen putoamistaan asuinalueelle Queensiin.

"Valokuvat jotka sinä olet jo näyttänyt tänä iltana osoittavat, että lentokoneen pystyvakain putosi Jamaica Bayhin ennenkuin moottori irtosi ja putosi Queensiin." hän kertoi Scottille.

Grose sanoi, että jos pystyvakain irtosi koneesta 587 Jamaica Bayn yläpuolella, jonka yli kone lensi ennen putoamistaan Rockawayhin, se antaa ymmärtää että katastrofaalinen moottorivika yksin ei kenties aiheuttanut onnettomuutta.

"Moottori tuli alas -- luultavasti moottori numero 1 koneen vasemmalla puolella -- huomattavasti sen jälkeen kun pystyvakain oli irronnut koneesta. Se kertoo minulle että jollain tavalla kone oli asteittaisesti hajoamassa ennen maahan syöksymistään."

"Aikaisemmin tänään minä ajattelin että että ainoastaan moottorin irtoaminen aiheutti tämän" Grose sanoi. "Mutta minä en ole enää vakuuttunut. Minusta on tulossa yhä skeptisempi."

http://newsmax.com/showinsidecover.shtml?a=2001/11/12/223237


Takaisin