11.12.2000
 

En halua kenenkään joutuvan helvettiin
 

Syy tämän saarnan kirjoittamiseen on se, etten minä halua kenenkään joutuvan kadotukseen. Tämä aika mitä me nyt elämme on todella paha sellaisille kristityille jotka uskovat että Raamattu on kirjaimellisesti Jumalan sanaa, ja jotka tahtovat tosissaan seurata Jeesusta. Virallinen totuus on se että ihminen on kehittynyt apinasta, ja uuden aikakauden opit valtaavat alaa hitaasti mutta varmasti. Lisäksi televisiosta tulevat ohjelmat yrittävät kietoa heikkoja kristittyjä monenlaisten houkutusten valtaan.

Tämän lisäksi meidän kristittyjen on erittäin vaikea vakuuttaa kenellekään uskosta osattomalle siitä, että jollei hän tee parannusta hän joutuu helvettiin. Tämä siksi että me kaikki näemme kuinka alas ihmisten moraali on vajonnut, mutta siitä huolimatta kaikkien "tuomiopäivän julistajien" ennustukset ovat jääneet toistaiseksi toteutumatta. Tällä on oma vaikutuksensa seurakuntien jäsenten lukumäärään. Jäsenmäärät putoavat hiljalleen, vain parhaassa tapauksessa uusia jäseniä tulee saman verran tilalle kuin vanhoja lähtee pois. Nämäkin uudet jäsenet ovat useimmiten seurakuntalaisten omia lapsia.

Joskus harvoin käy niin että jokin ulkopuolinen tulee uskoon ja se on suuri ilon aihe, sillä tällainen henkilö tekee ratkaisunsa usein täysin omasta tahdostaan - ei uskovaisia vanhempiaan miellyttäkseen - ja lähtee tosissaan seuraamaan Jeesusta. Minä uskon että mitään suurta herätystä ei tule ennenkuin Jumala ilmoittaa itsensä samanlaisella voimallakuin tuhotessaan Sodoman ja Gomorran kaupungit, ikäänkuin julistaen: "Synnin mitta on tullut täyteen!". Tällöin saattaa käydä niin - jos herätyksen puolesta on rukoiltu - että suuri joukko ihmisiä tulee synnin tuntoon täyttäen ne kirkot ja rukoushuoneet joissa Jeesusta vielä saarnataan. Ne jotka tässä vaiheessa kylmettävät sydämensä, jäävät pois tempauksesta - milloin se sitten tuleekin - ja heistä tulee "Pedon merkin" ottajia ja Antikristuksen uskollisia palvelijoita (tosin tempauksen jälkeenkin on vielä mahdollista pelastua).

Kun minä olen keskustellut näistä asioista erään seurakuntalaisen kanssa, hän sanoi minua pahaksi ihmiseksi [kuinka surullista!]. Sille ihmiselle oma hyvinvointi on tärkeämpää kuin miljoonien sielujen pelastus. Toki minä voisin sanoa, että olin oikeassa jos Wilkersonin profetiat alkaisivat toteutua, mutta jos minä olisin vain kateellinen optio-miljonääreille eikä sielujen pelastuminen merkitsisi minulle mitään, en kai minä silloin kirjoittaisi tätä saarnaa ja ottaisi riskiä saada epäystävällistä palautetta?

Mutta minä en ole menettänyt vielä uskoani Jumalan oikeudenmukaisuuteen ja rakkauteen - rakkauteen siinä että hän kutsuu ihmisiä luoksensa vaikka vitsan avulla jos mikään muu ei auta. Kun minä luen että uskovaisina itseään pitävät kuuntelevat heavy-metallia tai likevat Harry Potter -kirjoja, tunnen että aika jolloin Jumala ilmoittaa itsensä tälle syntiselle sukupolvelle täytyy olla lähellä. Jos Jumala vielä viivyttelee, viimeisetkin uskovat katoavat maan päältä ennen pitkää.
 

Lisäys 22.02.2001 Se henkilö jota tässä niin kritisoin pyysi minulta anteeksi ja sanoi uudistuneensa. Eilen illallakin rukoillessamme hänellä oli kyyneleet silmissä. Nähtävästi olin oikeassa kertoessani, että jos ihminen "tulee uskoon" ja käy seurakunnan kokouksissa muodon vuoksi, tilanne ei ole hyvä. Mutta tällainenkin henkilö voi uudistua; se on nyt nähty.
 20.12.2000
 

Maapallon ilmasto lämpenee
 

Leikitään, että minä olisin töissä Uudenkaupungin autotehtaalla kokoamassa Porscheja. Hurskaana kristittynä minä tietysti uhraisin joka kuukausi palkastani 10% eli noin 1200 markkaa lähetystyöhön.YK:n mukaan minulle pitäisi tulla tästä huono omatunto.Sen lisäksi että lähetystyö "loukkaa" ihmisoikeuksia, auton valmistus kuten myös sen käyttäminenkin tuottaa hiilidioksidia. Järjestö onkin tehnyt paljon työtä saadakseen meidät"tyhmät" vakuuttuneiksi siitä että juuri nämä hiilidioksidipäästöt ovat olleet syynä moniin tuhoisiin luonnononnettomuuksiin joita on koettu pääasiassa kehitysmaissa, kristillisen lähetystyön kohdealueilla. Toisin sanoen: aina kun minä annan rahaa lähetystyöhön - humanitaarinen työ on osa lähetystyötä - minä toisella kädellä ikäänkuin ryöstän osan siitä takaisin olemalla syyllinen näihin CO2-päästöihin.

Tämä oli vain esimerkki. Todellisuudessa minä en ole töissä autotehtaassa enkä missään muuallakaan. Mutta siellä saattaa olla joku uudestisyntynyt joka tekee näin, tai Kvaernerillä rakentamassa risteilijöitä. Lisäksi näiden autojen sekä laivojen myynti tuo Suomeen ulkomaanvaluuttaa, maahan joka lähettää ulkomaille enemmän lähetystyöntekijöitä asukaslukuun verrattuna kuin mikään muu valtio.

Voit ajatella että minä olen jokin muinaisjäänne, trilobiitti, Bush-fani, mutta uskovaisena ihmisenä minä en voi hyväksyä ajatusta että Jumala hyväksyisi tämän. Sen sijaan uskon että tämän syksyn lämmin ja sateinen sää on ollut paremminkin keinotekoisesti aikaansaatua. Kärjistäen sanottuna: vapaamuurarit - tai mikä salaseura kulloinkin onkaan kyseessä - sekoittavat satelliittien ja muiden välineiden avulla ilmastoa - saamme viikoittain lehdistäl ukea että niin ja niin moni on taas kuollut säiden seurauksena - kunnes me lopulta antaudumme ja sanomme: "Me lupaamme tehdä juuriniin kuin te käskette, kunhan vain sää palaa normaaliksi." Tämä antautuminen tarkoittanee käytännössä sitä että yksi mies (Antikristus) nousee valtaan ja meidän kansalaisten elämäntapa palaa ainakin sadan vuoden takaiselle tasolle. Kenties oikeaan aikaan ajoittuva maailmanlaajuinen lama lisää epävarmuutta entisestään ja tekee helpommaksi tämän sopeutumisen. Mietin vain, ovatko taannoisessa Amsterdamin kokouksessa riehuneet mielenosoittajat ajatelleet, kuka maksaa heidän opintotukensa tai kännykkälaskunsa sen jälkeen kun elintasoa on alennettuja suurin osa tehtaista suljettu.

YK on tehnyt selväksi ettei sillä ole mitään kristillisen lähetystyön loppumista vastaan. Tehostaakseen aivopesua järjestö on palkannut tutkijoita kehittelemään entistä hurjempia ennusteita ilmaston lämpenemisestä. Hurjimman ennusteen mukaan ilmasto olisi sadan vuoden päästä 16 astetta nykyistä lämpöisempi. Osoitan kuinka järjetön tämä ennuste on: Oletetaan että tämä olisi totta. Tällöin lämpötila olisi kesällä noin 10 ja talvella 22 astetta nykyistä korkeampi. Tällöin kesä olisi Helsingissä yhtä lämmin kuin Ateenassa nykyään.Talvi taas olisi yhtä lämmin kuin kesä Tampereella! Todellisuudessa ilmakehän hiilidioksidin määrä on lisääntynyt noin 30% viimeisten 150 vuoden aikana. Samaan aikaan lämpötila - jos jätetään pois kaupungistumisen aihettama vääristymä - on noussut korkeintaan 0,5 astetta. Hiilidioksidin määrä on siis noussut keskimäärin 0,2% vuodessa (150/30%). Mikäli lämpötila nousisi 16 astetta seuraavan 100 vuoden aikana, hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen pitoisuuden pitäisi nousta 48 kertaa tätä nopeammin! Uskon että koko maapallon hiili- öljy-tai maakaasuvarannot riittäisivät tällaiseen tuprutteluun ainoastaan muutaman vuoden ajan. Samalla kun me ihmettelemme ennätyksellisen pitkää ja lämmintä syksyä Yhdysvalloissa on tehty uusia kylmyysennätyksiä, edelliset ennätykset olivat paikoin yli 100 vuotta vanhoja.

Lisääkö ilmaston lämpeneminen hirmumyrskyjä? Tutkijat eivät ole tästä yksimielisiä. Näyttöä hurrikaanien lisääntymisestä ei ole. Maapallon keskilämpötila on noussut hieman viimeisen 100 vuoden aikana mutta myrskyjen määrä Pohjois-Atlantilla on sen sijaan laskenut viimeisten vuosikymmenten aikana. Katsoin viimetalvena BBC:n dokumenttisarjaa planeetoista. Oli tutkijoille yllätys,että mitä kauempana Auringosta planeetat sijaitsivat sitäkovemmat tuulet riehuivat niiden pinnalla. Pidän mahdollisena että myrskyjen määrä rupeaa äkillisesti lisääntymään tulevina kuukausina tai vuosina, mutta kyseessä ei silloin ole kasvihuoneilmiö vaan vapaamuurarien yritys saada ihmiset uskomaan että ilmasto olisi muuttumassa (lämpenemässä) hurjaa vauhtia.

Lopuksi voisin mainita että maapallolla on myös alueita joilla lämpötila on ollut alle normaalin mutta ne ovat useimmiten sijainneet harvaan asutuilla alueilla, kun taas normaalia lämpöisemmät alueet ovat yleensä olleet tiheästi asuttuja. Tällöin on helpompi vakuuttaa mahdollisimman suuri joukko ihmisiä siitä että ilmasto lämpenisi hirvittävää vauhtia. Myös tämä viittaa keinotekoisesti muokattuun ilmastoon.
 02.01.2001
 

Miksi hyvillä teoilla ei pääse Taivaaseen?
 

Näyttää siltä että Vatikaani olisi muuttamassa kantaansa siihen suuntaan, että jokainen joka vain on "tarpeeksi hyvä" pääsee Taivaaseen, sellainenkin joka on kuullut todellista evankeliumia mutta päättää silti olla seuraamatta Jeesusta. Myös Protestanttisissa kirkkokunnissa ollaan hylkäämässä oppi uudestisyntymisen ja henkilökohtaisen parannuksenteon tarpeellisuudesta; hyvinä esimerkkeinä tästä on koteihin jaettu Uusi katekismus sekä Nokian herätykseen kohdistettu vaino. Kun tähän lasketaan vielä oppikeskustelut Roomalaiskatolisen kirkon kanssa, näyttää siltä että Raamatun Ilmestyskirjassa mainittu porttokirkko olisi vihdoinkin muotoutumassa. On vaikea sanoa tuleeko tähänkoko maailman kattavaan Kirkkoon liittymään myös ei-kristillisiäkin uskontoja, mutta uskon että tulevaisuudessa ihmiset tulevat liittymäänjohonkin näistä kolmesta uskonnosta:
1. Antikristus

Antikristus edustanee New Age -ajatteluapuhtaimmillaan: "Koska ihminen on jumala, edes pahat teot eivät voi tuoda rangaistusta. Uskon, että lukuisat New Age -kultit eivät tule liittymään porttokirkkoon. Ne lienevät erityisen läheisessä suhteessa Antikristukseen.

2. Porttokirkko

Johtajana "Väärä profeetta". Voi olla Paavi tai joku muu. Eivät usko jälleensyntymiseen mutta uskovat sen sijaan että jokainen joka on "tarpeeksi hyvä" pääsee Taivaaseen. Antikristus lienee - heidän mielestään - tällainen "tarpeeksi hyvä" henkilö koska hän vainoaa niitä jotka seuraavat Jeesusta.

3. Vainottu seurakunta

Koostuu Jeesuksen todellisista seuraajista. Eivät tee kompromisseja Jeesuksen ja maailman (saatanan) välillä.

Vanhassa Testamentissa (sekä osin myös Uudessa) tulevat hyvin ilmi Jumalan korkeat vaatimukset jotka Hän kohdistaa ihmisiin: Uhrieläinten piti olla virheettömiä; pikkutarkat ohjeet Ilmestysmajan rakentamisesta (2. Moos 25-32); Aaronin poikien kuolema heidän tehtyään virheen palvelusmenoissa (3. Moos 10: 1-7) sekä Ananiaan ja Safiiran kuolema heidän vilpillisyytensä vuoksi (Apt. 5: 1-11); tässä vain muutama esimerkki. Koska Jumalan vaatimukset näissä maallisissakin asioissa olivat tätä luokkaa, pitäisi olla selvää ettei kukaan meistä oleniin täydellinen Hänen silmissään että pääsisi Taivaaseen omilla ansioillaan. Myös uhrieläinten suuri lukumäärä kuvasi sitä valtavaa puhdistautumisen tarvetta joka ihmisilläoli jotta he olisivat olleet kelvollisia Jumalan edessä.

Tämän vuoksi tarvittiin Jeesuksen uhrikuolema joka sovitti meidän syntimme. Mutta ei armonkaan kanssa sovi elää "kuin sika pellossa". Jeesus sanoi: "Joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa." (Joh. 3:3). Tämä uudestisyntyminen edellyttää tietoista päätöstä hylätä vanha synnillinen elämä ja lähteä seuraamaan Jeesusta. Se ei tarkoita sitä että nyt sinun täytyy lähteä todistamaan "vaikka hampaat irvessä" (sitäkin tapahtuu).  Sen sijaan päivittäinen rukoileminen, Raamatun lukeminen sekä kymmenysten maksaminen ovat tärkeitä asioita (rukoileminen kaikkein tärkeintä). Alkuseurakunnassa uudestisyntymiseen on aina liittynyt kasteen otto. Vaikka Sinut olisikin lapsena kastettu, suosittelen silti kasteelle menoa uudestaan. Ainakin se on merkki siitä että on ottanut Jeesuksen elämäänsä.

Lisäys: Niin kauan kun Kansanlähetys on luterilaiseen kirkkoon kuuluva herätysliike, löytyy kirkosta jotain hyvääkin, mutta näen että samalla tavalla kuin Nokian herätys, tullaan myös Kansanlähetys potkimaan ulos kirkosta joku päivä.

Lisäys 26.03.2001: Jos olet ns. kirkkouskovainen ja loukkaantunut mielipiteistäni, pyydän nöyrimmästi anteeksi. Ainoat ihmiset joita voin sanoa ystävikseni ovat juuri näitä ns. kirkkouskovaisia; heidän kanssaan voi keskustella leppoisassa hengessä vaikkapa vapaamuurareiden maailmanvalloitussuunnitelmista! Monet kirkkouskovaiset ovat itse asiassa hurskaampia kuin esimerkiksi helluntailaiset. Mutta sillä tasolla jolla piispat elävät vallitsee suuri hengellinen pimeys.
 08.01.2000
 

Salaliittoteorioita
 

Vapaamuurarit, Illuminaatit, Bilderbergiläiset, Ulkomaansuhteiden neuvosto, Rooman klubi, Trilateraalinen komissio, Temppeliherrat, Pääkallon ja sääriluiden järjestö... . Eräät uskovat tosissaan tällaisten salaseurojen olemassaoloon ja laittavat niiden syyksi kaiken mahdollisen luonnononnettomuuksista yhteiskunnan moraaliseen rappioon. Minäkin pidän harkitsemisen arvoisena sitä mahdollisuutta että nämä järjestöt ovat juuri niin vaikutusvaltaisia ja pahoja kuin niiden väitetäänkin olevan.

Herää kysymys, kuinka kukaan täysijärkinen - ehkä minulla vippaa vähän vintistä - voi uskoa moiseen. Syytä täytyy etsiä menneisyydestä. Nuorempana minua kiinnostivat yliluonnolliset asiat; ahmin UFO-kirjoja, Charles Berlitzin kirjoittamia kirjoja Atlantiksesta sekä Bermudan kolmiosta, kirjoja jälleensyntymisestä sekä kirjoja jotka käsittelivät vaihtoehtoisia teorioita Darwinin evoluutioteorialle (sekä kristillisiä että Dänikenin teorioita).

Nämä olivat jännittäviä kirjoja. Eräässä niistä, nimeltään "Sadan vuoden harha-askel" kirjoittaja (Keijo Parkkunen) selitti kuinka esimerkiksi "pirunpeltona" tunnettu muinaisjäänne ei olekaan jääkauden aikaansaama kivimuodostelma, vaan valtava hiidenkirnu joka syntyi vedenpaisumuksen yhteydessä ja täyttyi myöhemmin kivillä. Kirjailija yritti todistaa teoriaansa oikeaksi ja alkoi tyhjentää erästä em. aluetta, mutta virkavalta lopetti toiminnan lyhyeen. Kirjassa on jopa kuva siitä kun kirjoittaja esiintyy yhdessä Spede Pasasen (!) kanssa ja kehuu Speden olleen kiinnostunut hänen teorioistaan.

Tätäkin voi kutsua eräänlaiseksi salaliitoksi. En osaa sanoa oliko Keijo oikeassa, mutta jos joku alkaisi tyhjentää pirunpeltoa ja löytäisi alta jättiläismäisen hiidenkirnun, kukaan ei enää väittäisi että hiidenkirnut olisivat rauhallisesti virtaavien jääkauden sulamisvesien aikaansaamia, ja tällöin virallinen jääkausiteoria kuten ehkä myös Darwinin evoluutioteoria olisivat kerralla kumotut. Mutta tällaiset "kylähullut" ihmiset halutaan vaientaa tai ainakin tehdä naurunalaisiksi.

Vuosikymmen vaihtui yhdeksällä alkavaksi. UFO-kirjojen luonne muuttui. Kun vielä 70-luvun kirjoista sai lukea jännittäviä tarinoita humanoidien ahdistelemista ihmisistä, nyt näyttämölle astui sellaisia henkilöitä kuin Rauni-Leena Luukanen ja Juhan af Grann jotka julistivat UFOjen olevan Uuden aikakauden lähettejä jotka tuovat "rauhan ja rakkauden" sanomaa tälle "epävireiselle" maapallolle. Kaikki negatiiviset kokemukset lentävistä lautasista olivat kuulemma CIA:n tai muiden vastaavien tahojen mustamaalausyrityksiä: he halusivat kuulemma levittää valheellista propagandaa vihamielisistä avaruusolennoista, koska mikäli tämä "universaalisen rakkauden sanoma" leviäisi, silloin kristinusko vähitellen häviäisi vanhentuneena dogmina.

Minusta tämä ei kuulostanut kovinkaan uskottavalta. Rauni-Leena Luukasen kirjat olivat enimmäkseen ärsyttävää "Minä tiedän kaiken - muut ovat väärässä" -tyyliä;  lisäksi ne olivat melko tylsiä. On nurinkurista, että juuri Rauni-Leena Luukasen propaganda sai minut menettämään uskoni lentäviin lautasiin. Tällöin astui kuvaan Leo Meller. Saan kiittää uskoon tulostani hänen radio-ohjelmiaan. Bilderbergiläiset olivat yksi Leo Mellerin lempiaiheista. Hän kertoi kuinka nämä salaseurat ajoivat Suomen EU:n jäseneksi ja samalla Antikristuksen syliin. Lisäksi hänen vahva uskonsa Raamatun kirjaimelliseen luotettavuuteen teki minuun vaikutuksen. Leo Mellerin salaliittoteoriat eivät siis olleet muuta kuin Rauni-Leena Luukasen julistusta päälaelleen käännettynä: Kun Luukanen kertoi CIA:n agenteista jotka Kirkon painostuksesta väärensivät UFO-raportteja ja uhkailivat silminnäkijöitä, Leo Mellerin mielestä nämä salaiset palvelut itse asiassa tekevät ahkerasti töitä saadakseen meidät yhä lujemmin uskomaan lentäviin lautasiin ja muihin Uuden aikakauden oppeihin, jotta "Uusi maailmanjärjestys" voisi toteutua. Lähitulevaisuus tullee näyttämään sen missä määrin nämä salaliittoteoriat tulevat toteutumaan.
 

Pirunpelto Kalajoella. Lieneekö tämän kivimuodostelman alla valtaisa hiidenkirnu.


Okkulttinen symboli yhden U.S.-dollarin setelissä. Suora lainaus Leo Mellerin kirjasta "Raha ja Raamattu": "Maailman mahtavimmaksi valuutaksi otsikoidussa Yhdysvaltain dollarissa on setelin kääntöpuolella symboliikkaa, joka liittää sen osaksi 'kaikkinäkevien silmän' okkultistista salaliittoa. Tänään salaliitto tunnistetaan uuden aikakauden liikkeen monihaaraisena ilmiönä. Luotiinko dollari alusta alkaen okkultistisen vallan välikappaleeksi? Mitä dollarin vallalla on rakennettu?"
30.01.2000

Wilkersonin profetiat vihdoinkin toteutumassa?

Osa 1: Wilkersonin näky

Oli sunnuntai, lokakuun 18. päivä vuonna 1987. Pastori David Wilkerson oli juuri aloittamassa jumalanpalvelusta Times Squaren kirkossaan, New Yorkin kaupungissa. Äkkiä tapahtui jotain epätavallista. Eräät paikalla olevista kertoivat pastorin kasvojen alkaneen hehkua. Jumala puhui hänelle: "Juuri tällä hetkellä suuri määrä pahoja henkiä on kerääntymässä New Yorkin pörssitalon yläpuolelle. Heidän tarkoituksenaan on saada aikaan suuri pörssiromahdus maanantaina. Niin suuri, että ihmisten rahat menisivät niin tiukoille ettei kukaan enää pystyisi tekemään lähetystyötä." Tällöin Jeesus ei voisi tulla takaisin vielä pitkään aikaan...

Pastori David Wilkerson otti mukaansa joitakin lähimmistä ystävistään, he menivät pörssitalon portaille ja rukoilivat siellä koko yön. Maanantaina Dow Jones -indeksi putosi 22,6% mutta maailma pelastui. Kuitenkin, rukoillessaan sinä yönä, Jumala ilmoitti Davidille että lopullinen romahdus olisi vielä edessä. Silloin kun Aasian markkinat romahtavat, aika on lähellä. Tämä Aasian romahdus olisi kuin lammen pintaan osuva kivi; aluksi väreet muodostuisivat aivan putoamiskohdan ympärille, mutta ne laajenevat vähitellen kunnes täyttävät lopulta koko lammen.

Näin tulee maailmassakin käymään. Tämän talouskriisin vaikutukset ulottuvat lopulta maapallon jokaiseen kolkkaan. Mutta toisin kuin lammen pintaan osuvan kiven tapauksessa, nämä järistysaallot eivät levitessään vaimene vaan päinvastoin voimistuvat. Lopulta ne leviävät Yhdysvaltoihin asti, ja me saamme tällöin nähdä historian suurimman pörssiromahduksen. Tällöin ihmiset alkavat mellakoida New Yorkin kaduilla ja ryöstellä kauppoja. Mm. Bloomindsdale'n tavaratalo tullaan ryöstämään tyhjäksi kolmessa tunnissa. Tämä kaaos johtaa lopulta Antikristuksen ilmestymiseen ja Pedon merkin käyttöönottoon.

Bloomingdalen tavaratalon "näyteikkuna". Vuoden 2000 Kipinässä olleessa artikkelissa kerrottiin pastori Wilkersonin nähneen, että tämä tavaratalo tullaan ryöstämään tyhjäksi kolmessa tunnissa.
 

Osa 2: Kuilun partaalla

Kesä 1997 oli lämpimin miesmuistiin. Samaan aikaan kun Suomalaiset nauttivat elokuun viimeisistä hellepäivistä, tämä 'ensimmäinen kivi putosi lampeen'. Uutisissa kerrottiin että Thaimaa oli päästänyt valuuttansa kellumaan. Vielä tuolloin tämä uutinen kuulosti melko mitättömältä, mutta kriisi levisi nopeasti ja lopulta kolmannes maailmaa oli vajonnut syvään lamaan. Myöhemmin uutisten taustoja selvitellessäni sain lukea että että ensimmäiset merkit siitä että kaikki ei ollut kunnossa ilmaantuivat jo vuonna 1996. Tällöin kiinteistöjen hinnat Bangkokissa alkoivat laskea sijoittajien huolestuttua maan kasvavasta budjettialijäämästä.

Lokakuussa 1998 talouskriisi uhkasi levitä jo Yhdysvaltoihin asti. New Yorkin pörssi jouduttiin sulkemaan puoli tuntia ennen aikojaan hintojen laskun vuoksi. Mutta keskuspankki tuli apuun laskemalla rajusti korkoja. Kun tähän lasketaan vielä mukaan rajusti halventuneet tuontitavarat, halpa öljy sekä Internet-buumi, seurauksena oli että kansalaiset alkoivat ottaa pankista lainaa kulutustavaroiden ostoon sekä sijoittaa lainaamiaan rahoja pörssiosakkeisiin. Talous alkoi toipua.

Talous toipui nopeasti. Sekä Dow Jones että NASDAQ tekivät uusia ennätyksiä. Koska tuontitavarat olivat halpoja, talouskasvu ei tuonut mukanaan inflaatiota. Eräät talousoppineet julistivat ylpeänä että että inflaation puuttuminen on kokonaan "uuden talouden" ansiota, ja että ihmiskunta on vihdoin saavuttanut sellaisen kehitystason joka mahdollistaa pysyvän talouskasvun ilman inflaatiota. Nämä talousoppineet jättivät kertomatta sen, että tämä talouskasvu perustuu suurimmaksi osaksi lainarahalla kuluttamiseen. Kun USA:n kauppataseen alijäämä oli vuoden 1998 heinäkuussa alle 16 miljardia dollaria, se oli kaksi vuotta myöhemmin yli 30 miljardia. Velkarahaan perustuvan talouskasvun ei kuulukaan aiheuttaa inflaatiota samalla tavalla kuin terveen kasvun, koska palkkojen ei tarvitse nousta. Mutta lopulta tulee maksun aika ja silloin on edessä suuret ongelmat.

Vaikka talouskriisin eteneminen pysähtyikin vuoden 1998 loppupuolella se ei silti tarkoita että pastori Wilkersonin profetiat olisivat jääneet toteutumatta. Yhdysvaltain velkaantuminen on suoraa jatkoa Aasian talouskriisille. Mikäli talous äkkiä romahtaisi yksityisen kulutuksen hiipumisen sekä velkaantumisen seurauksena, väreet jotka aiheutiuvat 'kiven tippumisesta lampeen' vuonna 1997, olisivat viimein saavuttaneet Yhdysvallat.

Osa 3: Huolestuttavia uutisia Yhdysvalloista

Maaliskuussa 2000 tapahtui väistämätön; yliarvostetut teknologiaosakkeet romahtivat. Romahduksella ei ollut välittömiä seurauksia, tosin kuluttajien luottamus maan talouteen alkoi vähitellen hiipua. Puoli vuotta romahduksen jälkeen USA:n teollisuustuotanto kääntyi laskuun. Tällöin myös monet suuryritykset alkoivat irtisanoa väkeä. Koska palvelusektori kasvoi edelleen, irtisanomisten vaikutus maan työllisyystilanteeseen jäi vähäiseksi.

Joulukuussa 2000 tilanne oli jo vakavampi; kulutuskysynnän kasvu pysähtyi ja useat tavaratalot joutuivat laskemaan tuotteidensa hintoja jopa 70% pelastaakseen joulumyynnistään edes jotain. "Pelko tulevasta hillitsee kuluttajien ostohalua", otsikoi Helsingin Sanomat joulukuun lopulla. Joulukuun 20. päivänä NASDAQ putosi alle 2300 pisteen kun keskuspankki päätti olla laskematta korkoja. Tammikuussa 2001 Alan Greenspan sanoi että talouskasvu on pudonnut jo lähelle nollaa. Vähän myöhemmin suursijoittaja George Soros sanoi, että maa on kenties jo vajonnut lamaan, ja että korkojen laskukaan ei enää voi muuttaa tilannetta.

Suomessa oli samantapainen tilanne 10 vuotta sitten; kuluttajat ostivat velaksi, markka oli vahva, vienti takkuili mutta talouskasvu oli silti nopeaa kotimarkkinoiden vedon ansiosta. Sitten kuluttajien luottamus romahti ja maa vajosi syvään lamaan. Markka devalvoitiin, vienti alkoi vetää ja maa pelastui. Onneksi suomella ei ollut ulkomaista velkaa siihen aikaan.

Mutta toisin on Yhdysvaltain laita. Kansalaisilla on siellä velkaa yli 7500 miljardia dollaria; se on yli kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 1990 sekä todennäköisesti myös enemmän kuin suomalaisilla kulutusjuhlien hulluimpina vuosina. Myös itse valtio on pahasti velkaantunut. Koska Yhdysvallat on suuri kansantalous, lama siellä ajaisi myös Japanin ja Euroopan lamaan eikä dollarin heikentyminen tällöin auttaisi paljon vientiä. Inflaatiopaineet sen sijaan saattaisivat kasvaa. Lisäksi monen kehitysmaan valuutta on sidottu dollariin joten sieltäkään suunnasta ei olisi vientiteollisuudelle odotettavissa paljonkaan apua.

Osa 4: Alan Greenspanin salaiset suunnitelmat

Mikäli George Sorosin arvio - ettei mitään kenties ole enää tehtävissä- pitää paikkansa herää kysymys, miksi Alan Greenspan ei tehnyt mitään silloin kun jotain vielä oli tehtävissä. Jos keskuspankki olisi nostanut koron 20 prosenttiin kaksi vuotta sitten jolloin kauppataseen vaje oli vielä noin puolet nykyisestä, tuleva katastrofi olisi kenties voitu estää. Huomaa, että helmikuussa 2000, vähän ennen NASDAQ:in romahdusta Mr. Greenspan sanoi, että teknologiaosakkeet EIVÄT ole yliarvostettuja. Tiistaina 19. joulukuuta hän päätti olla laskematta peruskorkoa vaikka laman merkit olivat jo näkyvissä. Ehkä tämä oli tarkoituskin. Ehkä Alan Greenspan ajaa tarkoituksella maataan (ja maailmaa) taloudelliseen kriisiin. Kaksi viikkoa myöhemmin keskuspankki laski korkoa, jolloin myös osakkeiden hinnat kääntyivät nousuun. Nousun taustalla ei ole nopeasti parantunut taloustilanne vaan se, että osakkeiden hintoihin on jo lisätty tulevien koronlaskujen vaikutukset. Lisäksi vapaamuurarien johtamat sijoitusyhtiöt ovat taas alkaneet ostaa osakkeita. Huhujen mukaan maailmanlaajuinen lama onkin vapaamuurarien ja muiden samanhenkisten salaseurojen tavoite, joten on realistista uskoa että tämä pörssinousu jää lyhytaikaiseksi ja tuleva romahdus voi olla raju.

Osa 5: Antikristus ja tuleva vaino

Tulevina kuukausina me tulemme näkemään missä määrin David Wilkersonin profetiat tulevat toteutumaan. Ensimmäiset mellakat New Yorkin kaduilla nähtäneen silloin kun NASDAQ putoaa 500 ja 1000 pisteen välille. Kuin Fenix -lintu tuhkasta nousee Antikristus tämän tuhoutuneen kansantalouden raunioista. Tämä tarkoittaa sitä että jos Sinä olet uskossa, joudut kaikkien vihattavaksi. Sinut saatetaan vangita. Sinut saatetaan teloittaa. Silloin kun Antikristus tulee valtaan hän saa ihmiset vihaamaan uudestisyntyneitä kristittyjä sen takia koska uskosta osattomat ihmiset eivät ole käsittäneet sitä, mitä syntien anteeksisaaminen tarkoittaa. He eivät ole käsittäneet sitä että vaikka uskova saakin syntinsä anteeksi eikä joudu kärsimään kadotustuomiota, hän joutuu silti kärsimään tekojensa seuraukset tässä elämässä.

Aina välillä saa kuulla kuinka "uskovaiset" ovat syyllistyneet hirvittäviin tekoihin. Todellisuudessa nämä niin sanotut "uskovaiset" ovat menossa helvettiin, ja vaikka he tekisivätkin parannuksen ja pelastaisivat sielunsa he joutuvat silti kärsimään tekojensa seurauksista kunnes kaikki on maksettu. Koska uskosta osattomat ihmiset uskovat, että uskovaisilla on lupa tehdä mitä tahansa ja saada silti kaikki anteeksi, Antikristus saa heidät ajattelemaan että heidän täytyy itse ryhtyä "koston enkeleiksi" ja ryhtyä vihaamaan Jeesukseen uskovia "kosmisen oikeudenmukaisuuden" nimissä.

Toinen asia josta uudestisyntyneitä kristittyjä tullaan syyttämään on se että he tulevat pitäytymään tiukasti Jumalan Sanassa. Tämä ei kerta kaikkiaan sovi nykyaikaiseen moniarvoiseen maailmaan. "Jokaisella pitää olla oikeus löytää oma tiensä vaikka tämä tie perustuisikin itsekkyyteen ja toisen vahingoittamiseen. Tämän vuoksi toisen käännyttäminen on väärin." Nämä arvostelijat unohtavat sen, että jokainen kunnon kristitty antaa vähintään 10% tuloistaan hyväntekeväisyyteen, eikä näillä arvostelijoilla ole parempaakaan reseptiä jolla ihmiset saataisiin auttamaan hädänalaisia lähimmäisiään.

Osa 6: Tempaus

Entä sitten tempaus. Olen vuosien aikana oppinut käsittämään sen ettei elämä uskovaisena ole "ruusuilla tanssimista". Tämän vuoksi minä suhtaudun erittäin suurella varauksella Helluntailaisten "viralliseen" oppiin jonka mukaan Jumala tempaa omansa yläilmoihin ennen Antikristuksen ilmestymistä tai seitsemän vuoden ahdistuksen aikakauden alkamista.

Monet ovatkin parin viime vuoden aikana ennustelleet päivämääriä jolloin tempauksen olisi pitänyt tulla mutta he kaikki ovat olleet toistaiseksi väärässä. Minä en ainakaan halua antaa mitään katteettomia lupauksia pikaisesta ylösotosta. Matteus 24: 27-31 sekä Ilm. 7: 9-14 kertovat molemmat samasta tapahtumasta, joka minun käsitykseni mukaan ei voi olla mikään muu kuin seurakunnan ylösotto eli tempaus. Mutta tämä tapahtuu vasta ahdistuksen ajan puolivälissä (tai lähellä puoliväliä) eli "Niiden päivien jälkeen jolloin Aurinko pimenee eikä Kuu anna valoansa..." Toisaalta Tessalonikalais-kirjeen 5. luku sekä Matteus 25. luvun alku antaa ymmärtää että ylösotto tapahtuu salaa: "Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä."

Toden sanoakseni, en tiedä milloin ylösotto tapahtuu. Pidän jopa mahdollisena (joskin epätodennäköisenä) sitä että tempauksia tulisi useampiakin; ensimmäinen hyvinkin pian  ja toinen ahdistuksen puolivälissä. Ja kuten olen jo aikaisemmissa raporteissani todennut, ihmiskunnan moraalinen rappio on edennyt jo siihen pisteeseen että Jumalan on pian jo pakko puuttua asiaan. Mikäli tempaus tapahtuisi pian ja ilman ennakkovaroituksia, silloin hyvin harva - jopa itseään uskovaisina pitävistä - Länsimaalaisista pääsisi siihen mukaa. Koska Jumala haluaa että mahdollisimman moni pelastuisi, minä uskon että Hän jollakin tavalla puhdistaa seurakuntansa - kärsimyksen kautta - ennen tempausta.

The Cutting Edge -ministeriöllä - jota minä pidän melko luotettavana - on mielenkiintoinen teoria: He pitävän mahdollisena että viranomaiset jonain päivänä järjestävät valheellisen tempauksen. He voivat jopa luoda kolmiulotteisia hologrammeja "kävelemään" kaduille ihmisten joukkoon, ja sitten yht'äkkiä nämä hahmot katoavat heidän edestään ja "tempaus" on tapahtunut. Jos kuulet tempauksen tapahtuneen, sellaisen tempauksen jossa sellaiset liberaalia suuntausta edustaneet pastorit kuten Billy Graham ja Benny Hinn ovat "kadonneet" ja esimerkiksi David Wilkerson Times Square -seurakunnasta jäänyt jäljelle, kyseessä on silloin petos eikä asiata tarvitse olla erityisen huolissaan.

Osa 7: Yhteys salaliittoihin

David Wilkersonin mukaan Jumala tulee aiheuttamaan tämän tulevan pörssiromahduksen sekä sitä seuraavat vitsaukset koska synnin määrä on ylittänyt tietyn rajan. "The Cutting Edge" -ministeriö sekä monet muut "salaliittohörhöt" uskovat taas että vapaamuurarit, illuminaatit, bilderbergiläiset ym. salaseurat tarkoituksella aiheuttavat nämä vitsaukset jotta maailman väestöä saataisiin vähennettyä ja jäljelle jääneistä voitaisiin tehdä orjia. Päällisin puolin nämä kaksi näkemystä tuntuvat olevan ristiriidassa keskenään mutta asiaa syvemmältä tarkasteltuna ristiriitaa ei ole. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että kun Jumala tuomitsee maailman, Hän käyttää näitä salaseuroja kostonsa välikappaleina samoin kuin Hän käytti Rockefellereitä ym. henkilöitä aiheuttamaan vuoden 1929 romahduksen. Sana "kosto" kuulostaa tylyltä ilmaisulta, mutta Jumala haluaa kutsua ihmisiä pelastukseen - tarvittaessa vaikka vitsan avulla.

Tosin tästä seuraa yksi vaikea filosofinen kysymys: Jos nämä vapaamuurarit tietävät toteuttavansa Raamatun profetioita sekä toimivansa Jumalan koston välikappaleina, miksi he eivät sitten tee parannusta tietäessään mikä heitä lopulta odottaa? Eräs mahdollinen selitys on se, että ollessaan tällaisten salaseurojen jäseninä he ovat tehneet "anteeksiantamattoman synnin" eli pilkanneet Pyhää Henkeä (tähän mahdollisuuteen viittaa eräs Cutting Edge -ministeriön  artikkeli). Tämän vuoksi Jumala on sokaissut heidän silmänsä ja sallii heidän toimia tuomioidensa välikappaleina.

Osa 8: Loppuyhteenveto

Maailmanloppu ei tapahdu hetkessä; se kestää ainakin seitsemän vuotta. Raamatussa on muutamia mainintoja siitä milloin nämä asiat alkavat tapahtua. Jeesus sanoi: "Tämä sukupolvi ei katoa ennenkuin viikunapuu puhkeaa lehteen." (Matt. 24: 32-34 & Luuk. 21: 29-30). Tämä "viikunapuu" viittaa Israeliin ja sen "lehteen puhkeaminen" tapahtui tulkitsijasta riippuen joko vuonna 1917 tai 1948.

Profeetta Hosea puhuu "kahdesta päivästä". Jeesus sanoi että yksi päivä on kuin tuhat vuotta. "Kaksi päivää" on siis 2000 vuotta. Yleisimmän tulkinnan mukaan nämä "kaksi päivää" alkoivat ensimmäisestä helluntaista (1.6.32 jKr) ja päättyvät 16 - 18.9.2003. Koska juutalaisessa vuodessa on 360 päivää, nämä "2000 vuotta" ovat vähemmän kuin 2000 todellista vuotta.

New Age -uskovaisilla on omat tulkintansa lopun ajan tapahtumista. Esimerkiksi Juhan af Grann kertoi televisiossa jokunen vuosi sitten, ettei Jeesus ketään pelasta. Kuitenkin hän varoittaa ottamasta "pedon merkkiä". Muutenkin Juhan af Grannin tulkinnat eskatologisista tapahtumista ovat olleet samansuuntaisia kuin Ilmestyskirjan antamat kuvat. Tosin hän uskoo että "Lentävät lautaset" tulevat pelastamaan osan maapallon asukkaista toisille planeetoille.

Mikäli tempaus tapahtuu, New Agen selitys lienee se että ihmiskunta on tehnyt hyppäyksen uudelle evoluution tasolle, ja ne jotka eivät olleet kypsiä tähän "hyppyyn" eli uudestisyntyneet kristityt häipyivät toiselle "värähtelyltään matalampitasoiselle planeetalle" jossa he saavat jatkaa hidasta kipuamistaan "evoluution tikkailla".

Tempauksen jälkeen on myös niitä jotka eivät suostu palvomaan Antikristusta eivätkä ottamaan Pedon merkkiä. New Agen mielestä nämä lienevät niitä jotka olivat "sen verran kehittyneitä" etteivät lähteneet pois tempauksessa, mutta koska he eivät suostu hyväksymään Antikristuksen filosofiaa he ovat vapaata riistaa. Mikäli Ufot myöhemmin pelastaisivat "valaistuneet" ihmiset tuhoutuvalta Maapallolta he eivät kuitenkaan pääsisi mukaan. Sen takia heitä saa surmata vapaasti jo nyt.

------------------------------

Nämä tulevaisuuden suuntaviivat joista olen edellä kertonut saattavat olla osin ristiriitaisia. En yritäkään väittää että asiat tapahtuisivat juuri sillä tavalla kuin olen kertonut.

God Bless You.

Pasi Toivonen
MÄNTTÄ26.03.2001

Maapallon ilmasto lämpenee II

Eräs suosittu teoria tiedemiesten keskuudessa on se, että jos ja kun maapallon ilmasto lämpenee, Alaskan ja Siperian ikiroudat alkavat sulaa. Tällöin jatkuu...

Linkkejä kasvihuoneilmiöstä ja hurrikaaneista:

  http://www.oism.org/pproject/s33p36.htm

  http://www.ameritech.net/users/storm8/final.htm

  http://typhoon.atmos.colostate.edu/forecasts/1995/ver.long.dec95/node10.html

  http://www.gcrio.org/ipcc/qa/08.html

  http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/GLOB_CLIM/index.html= Lämpötilakarttoja maailmalta

  http://www.cuttingedge.org/news/n1352.cfm = Kuinka ilmastoa muokataan

 http://www.yle.fi/mot/161000/kasis.htm  = TV1:ssä esitetty ohjelma kasvihuoneilmiöstä

 http://www.ncdc.noaa.gov/ol/climate/extremes/2001/february/extremes0201.html = Kemerovossa 70 astetta pakkasta!
 
 

Salaliittoteorioita:

 http://www.centrexnews.com= Uutisia ja kuvia salaseurojen kokouksista

 http://www.qnet.fi/mpeltonen/salaliitot.htm  = Hyvä kokonaiskuva salaliittoteorioista

 http://www.sci.fi/~skywolf/esipuhe.html = Suomenkielinen selvitys illuminaateista, vapaamuurareista, ym...

 http://www.qnet.fi/mpeltonen/huomioita5.htm  = Lisää Keijo Parkkusesta
 
 

Muita linkkejä:

 
http://www.patmos.fi

http://www.sekl.fi/js/opetus/AJAUFO.htm= Kansanlähetyksen UFO-sivu

http://www.sekl.fi/js/opetus/ilm/ilm.htm  = Kansanlähetyksen opetusta Ilmestyskirjasta

http://www.MdCplus.com/web/patato/ = Etusivuni ulkomaisella palvelimella
  

 TAKAISIN

 PASISOFT -games = Hedelmäpeli, arvauspeli ja Mini-NASDAQ